МАКЕДОНИЈА - КАНАДА (14.11.2009) во Струмица

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
На претстојниот пријателски меч со Канада
Пандев првпат пред струмичани
Се слушнав со Пандев и тој најави дека со посебен мотив го очекува мечот со Канада. За првпат ќе игра со репрезентацијата во својата Струмица и сака да се претстави во вистинско светло, односно со победа да ги израдува своите сограѓани - рече селекторот Мирсад Јонуз
Претстојниот пријателски натпревар на македонската фудбалска репрезентација со Канада е особено значаен за нашиот најдобар репрезентативец Горан Пандев. На 14 ноември, за кога е закажан овој дуел, тој за првпат во својата репрезентативна кариера ќе игра пред своите струмичани.
- Се слушнав со Пандев и тој најави дека со посебен мотив го очекува мечот со Канада. За првпат ќе игра со репрезентацијата во својата Струмица и сака да се претстави во вистинско светло, односно со победа да ги израдува своите сограѓани - рече селекторот Мирсад Јонуз.
Што се однесува до составот за оваа средба, селекторот нема да врши некои драстични промени во однос на тимот што настапи против Катар.
- Единствено ќе му дадам шанса на голманот на шведскиот Норчепинг Нуредин Бакиу. Имам информации дека е добар голман, па ќе го видиме во Струмица. Исто така, на овој натпревар, како и на оној против Иран, ќе можеме да сметаме и на услугите на Славчо Георгиевски, кој во тој период ќе биде во Македонија.
За разлика од националната арена "Филип Втори Македонски", каде што теренот беше полн со дупки, нашите репрезентативци на стадионот "Младост" ќе имаат идеални услови за игра.
- Луѓето од организацијата на мечот ми ветија дека теренот ќе биде во фантастична состојба. Претходно, ние ќе се подготвуваме во Струмица и ќе го почувствуваме теренот. Што се однесува до составот на Канада, тој по квалитет е сличен на нашиот. Гледав некои снимки, ја анализирав нивната игра и верувам дека имаме сила да ја победиме - оптимист е селекторот Мирсад Јонуз.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.811
Поени од реакции
10.144
Јеј репрезентацијата ќе игра во Струмица :vozbud: Информации нешто за карти, цена итн?

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
ке си купам факеле ке си палам....... бреее кеееф..... конечно у Струмица....... Саа изгледа на Хари му требат гласови од тука затва :pos2::pos2:

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.374
Поени од реакции
324
ке си купам факеле ке си палам....... бреее кеееф..... конечно у Струмица....... Саа изгледа на Хари му требат гласови од тука затва :pos2::pos2:
Nikako ne vi e pogodeno..ako e vo Sk,zosto vo Sk,Ako e vo PP - Hari peder vo Prilep gi nosi..ako e vo Strumica ,na Hari glasovi mu trebaat...:nenene:

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Nikako ne vi e pogodeno..ako e vo Sk,zosto vo Sk,Ako e vo PP - Hari peder vo Prilep gi nosi..ako e vo Strumica ,na Hari glasovi mu trebaat...:nenene:
Не викам дека не ми е погодено, баш ми е погодено..... А зошто баш сега во Струмица, зошто ниеден од младинските не се одигра тука???

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Не викам дека не ми е погодено, баш ми е погодено..... А зошто баш сега во Струмица, зошто ниеден од младинските не се одигра тука???
zatoa sto ako se igrase u sk ili u pp, ke go pcueja na hari deka na 21 ima izbori. i taka strumica mu e najdobar izbor, zos publikata ke bide fokusirana na reprezentativcite-strumicani, a ne na nego. publika sigurno ke ima pojke otkolku u sk ili u pp.

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
zatoa sto ako se igrase u sk ili u pp, ke go pcueja na hari deka na 21 ima izbori. i taka strumica mu e najdobar izbor, zos publikata ke bide fokusirana na reprezentativcite-strumicani, a ne na nego. publika sigurno ke ima pojke otkolku u sk ili u pp.
Како бе не играа у тетово у пм имамо топ стадион што ли му фали на нашиов стадион толку паре се има потрошено на него и пак ништо:toe:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Не сум некој голем љубител на македонскиот фудбал, добро де, не толку и на европскиот, али за ова ќе одам и ќе навивам. :)

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Како бе не играа у тетово у пм имамо топ стадион што ли му фали на нашиов стадион толку паре се има потрошено на него и пак ништо:toe:
не исполнуе услови стадионот у тетово. треба прво да се тргна вулканизерите и авто пералнете па после да може да се игра у тетово, ама у позади има уште еден огромен проблем. никој на ффм не и гарантира дека публиката што ке дојде на стадион, дека ке навива ЗА македонија или ПРОТИВ. ффм вака се изгоре на чаир и у куманово, и сигурно со тетово нема да напраа таква грешка.

според мене струмица е одлично решение за овој натпревар, а следната пријателска треба да се игра у кратово според мене. квалификациите да се играат у скопје, а пријателските да се ротираат меѓу струмица, кратово и прилеп, бидејќи само овие 4 стадиони имаат дозвола за меѓународни утакмици.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
не исполнуе услови стадионот у тетово. треба прво да се тргна вулканизерите и авто пералнете па после да може да се игра у тетово, ама у позади има уште еден огромен проблем. никој на ффм не и гарантира дека публиката што ке дојде на стадион, дека ке навива ЗА македонија или ПРОТИВ. ффм вака се изгоре на чаир и у куманово, и сигурно со тетово нема да напраа таква грешка.

според мене струмица е одлично решение за овој натпревар, а следната пријателска треба да се игра у кратово според мене. квалификациите да се играат у скопје, а пријателските да се ротираат меѓу струмица, кратово и прилеп, бидејќи само овие 4 стадиони имаат дозвола за меѓународни утакмици.

Само не у Кратово, молим те!!!
Дека ке не собере таму, ке треба и на покривот да се качуваме за да не собере!

Мислам дека Најдобро решение за вакви “ванредни“ утакмици се Прилеп и Струмица. Тетово не дека е Лош стадион или Добар, туку ради далечината и онаа другата работа sram!

Ех да си имавме стадион и во Штип ке си ги глеавме!:pipi::toe:

Али ова решение со Струмица макар и директно од Хари да е, е за ПОЗДРАВ, барем конечно источњаците нема да име проблем патот!

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Само не у Кратово, молим те!!!
Дека ке не собере таму, ке треба и на покривот да се качуваме за да не собере!

Мислам дека Најдобро решение за вакви “ванредни“ утакмици се Прилеп и Струмица. Тетово не дека е Лош стадион или Добар, туку ради далечината и онаа другата работа sram!

Ех да си имавме стадион и во Штип ке си ги глеавме!:pipi::toe:

Али ова решение со Струмица макар и директно од Хари да е, е за ПОЗДРАВ, барем конечно источњаците нема да име проблем патот!
tetovo mozda e daleku od stip, ama ne i od skopje. spored pravilata na fifa stadionot ne smee da bide oddalecen poveke od 100km od aerodromot, a tetovskiot stadion e na 50km od aerodromot, a 40km od skopje. kazav koja e pricinata za tetovo zos nema da se igra vo bliska idnina reprezentativen natprevar. a za kratovo, stadionot si ispolnuva uslovi, a i ne veruvam deka nekogas ke se napolni za prijatelski natprevar protiv katar, kanada, malta ili luksemburg, taka bi trebalo da ima mesto za site.

p.s. ja planiram da idem u strumica na makedonija-kanada sto imam 200km u eden pravec, a ti se bunis za 130km od stip do tetovo, koga nekogas bi igrala reprezentacija u tetovo.

Kajgana Shop

На врв Bottom