Лого. Што/Како/Зошто?

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Точкест, зенг, да не прашавте колку логоа смее да се пуштаат?
Јас привршувам вечерва со логото.
Можеш колку сакаш. Ми стигна одговор по маил.
Малку каснам со одговор сори.:oeoeoe:

Само не претерувај со безброј околу 3~4 е нормално.

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Да, и мене ми стигна, кога го праќав логото ги прашав за тоа.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Супер тема, многу сакам да правам логоа. Ај ќе ви пастирам некои од поубавите некој ден :) Инаку што мислите која програма е најдобра за правење на логоа? Мене највеќе ми лежи Corel Draw.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Супер тема, многу сакам да правам логоа. Ај ќе ви пастирам некои од поубавите некој ден :) Инаку што мислите која програма е најдобра за правење на логоа? Мене највеќе ми лежи Corel Draw.
Супер е корелот само јас сум повеќе на илустратор и фотошоп по потреба.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Друже, не дека сум којзнае колку стручна, ама Корел ми изгледа како најлоша варијанта, кога го имаш при рака Адобе пакетот :)

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Друже, не дека сум којзнае колку стручна, ама Корел ми изгледа како најлоша варијанта, кога го имаш при рака Адобе пакетот :)
И корелот си има свои финти ако го знаеш добро, а и до навика е.
Него корелот е под адобе.:wink:

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Најчесто се работи илустратор зошто нели се почнува со фотошоп и како нормална варијанта доаѓа илустратор затоа што се слични и се компатибилни што е најважно.
И најдобри е со адобе затоа што нели ги нудат сите програми како и работа меѓу истите.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Кога се работи лого секогаш треба да биде вектор, зашто најверојатно ќе се менува неговата големина при употреба на клиентот.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
kade mozam da spustam program za pravenje logo?
Зависи какво лого сакаш да правиш. Аматерско... Професионално... Имаш повеќе програми за правење лого, од аматерски програми, за помали проекти... па се до прототипите на адобе. Имаш по торенти какви сакаш програми. Доколку не си во можност да најдеш торент, кажи ќе ти најдам што сакаш.

Иначе за правење лого, ако ме прашаш мене би ти одговорил фотошоп.

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Зависи какво лого сакаш да правиш. Аматерско... Професионално... Имаш повеќе програми за правење лого, од аматерски програми, за помали проекти... па се до прототипите на адобе. Имаш по торенти какви сакаш програми. Доколку не си во можност да најдеш торент, кажи ќе ти најдам што сакаш.

Иначе за правење лого, ако ме прашаш мене би ти одговорил фотошоп.

Повторно, не фотошоп, најдобро е со вектор програма, илустратор или корел.

Kajgana Shop

На врв Bottom