Лого. Што/Како/Зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата Точкест
  • Време на започнување Време на започнување
Точкест, зенг, да не прашавте колку логоа смее да се пуштаат?
Јас привршувам вечерва со логото.

Можеш колку сакаш. Ми стигна одговор по маил.
Малку каснам со одговор сори.:oeoeoe:

Само не претерувај со безброј околу 3~4 е нормално.

Да, и мене ми стигна, кога го праќав логото ги прашав за тоа.

Супер тема, многу сакам да правам логоа. Ај ќе ви пастирам некои од поубавите некој ден :) Инаку што мислите која програма е најдобра за правење на логоа? Мене највеќе ми лежи Corel Draw.

Супер тема, многу сакам да правам логоа. Ај ќе ви пастирам некои од поубавите некој ден :) Инаку што мислите која програма е најдобра за правење на логоа? Мене највеќе ми лежи Corel Draw.

Супер е корелот само јас сум повеќе на илустратор и фотошоп по потреба.

Друже, не дека сум којзнае колку стручна, ама Корел ми изгледа како најлоша варијанта, кога го имаш при рака Адобе пакетот :)

Друже, не дека сум којзнае колку стручна, ама Корел ми изгледа како најлоша варијанта, кога го имаш при рака Адобе пакетот :)

И корелот си има свои финти ако го знаеш добро, а и до навика е.
Него корелот е под адобе.:wink:

Најчесто се работи илустратор зошто нели се почнува со фотошоп и како нормална варијанта доаѓа илустратор затоа што се слични и се компатибилни што е најважно.
И најдобри е со адобе затоа што нели ги нудат сите програми како и работа меѓу истите.

Кога се работи лого секогаш треба да биде вектор, зашто најверојатно ќе се менува неговата големина при употреба на клиентот.

kade mozam da spustam program za pravenje logo?

Зависи какво лого сакаш да правиш. Аматерско... Професионално... Имаш повеќе програми за правење лого, од аматерски програми, за помали проекти... па се до прототипите на адобе. Имаш по торенти какви сакаш програми. Доколку не си во можност да најдеш торент, кажи ќе ти најдам што сакаш.

Иначе за правење лого, ако ме прашаш мене би ти одговорил фотошоп.

Зависи какво лого сакаш да правиш. Аматерско... Професионално... Имаш повеќе програми за правење лого, од аматерски програми, за помали проекти... па се до прототипите на адобе. Имаш по торенти какви сакаш програми. Доколку не си во можност да најдеш торент, кажи ќе ти најдам што сакаш.

Иначе за правење лого, ако ме прашаш мене би ти одговорил фотошоп.

Повторно, не фотошоп, најдобро е со вектор програма, илустратор или корел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom