Лига на шампиони 2008-2009

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Осум желби и сите исти - пласман во 1/4 финалната фаза од најпрестижното клупско натпреварување, Лигата на шампиони. Вечерва ќе дознаеме кој тим ќе ја реализира, а кој ќе се соочи со суровата реалност. Бранител на тронот Манчестер Јунајтед со обврска да продолжи каде што застана минатата сезона, актуелниот шампион на Италија, со цел да го елиминира и тоа пред верните фанови најголемиот фаворит. Борба, неизвесност, драма, аргесивна игра, најавуваат предводниците на двата тима пред стартот на најинтересниот 1/8 финален натпревар.
- Нема калкулирање. Нема да се браниме. Може ќе играме позатворено, но ќе бидеме агресивни на сите делови од теренот и ќе се обидеме по секоја цена да ја затресеме мрежата на Ван дер Сар. Штета. Ова требаше да биде финале. За жал само еден ќе продолжи понатаму, изјави тренерот на Интер, Жозе Муринњо.
Неговиот добар пријател од спротивната страна, сер Алекс Фергусон додаде дека победникот мора да биде решен во регуларните 90 минути.
- Не сум фан на пенал рулетот. Знам дека победивме минатата сезона во финалето по изведувањето на ударите од белата точка. Тогаш имавме среќа, но сега може истата да ни го сврти грбот. Сакам да победиме во регуларните 90 минути, но тоа не значи дека мора да играме офанзивно од првата минута, изјави шкотскиот стручњак.
Возбудувања ќе има и на вториот италијанско-англиски дуел помеѓу Рома и Арсенал. Освен фактот дека мора по секоја цена да ја погодат гостинската мрежа, фудбалерите на "волчицата" ги загрижува и повредата на капитенот Франческо Тоти.
- Нормално дека ќе имаме повеќе шанси да се пласираме во следната фаза доколку покрај нас го имаме капитенот. Сите очекуваме позитивни вести од лекарскиот тим. Јас можам да ветам и од мое име и од име на моите соиграчи борба се до последната минута, изјави дефанзивецот, Филип Мексес.
Големиот фаворит за трофејот, Барселона ќе се обиде да ја зачува предноста од постигнат гол на гости и со тоа да го елиминира шампионот на Франција, Олимпик Лион.
- Да бидеме внимателни на сите делови од теренот. Да посветиме екстра внимание на играта на Бензема и Жунињо. Да ги искористиме сите укажани шанси. Со овој рецепт ќе се обезбеди место во следната фаза, изјави предводникот на каталонскиот гигант, Пепе Гвардиола.

GIS

Член од
21 октомври 2007
Мислења
881
Поени од реакции
154
Si ebalo majkata i ova natprevaruvanje,da sednes da gledas fudbal pa da pocne da ti se spie! lol voopsto ne se interesni natprevarite veke,porano od se netrpenie gi cekav sredbite,uzivav gledajki,sega mi se sere koa gi gledam!
sudiite go unistuvaat fudbalot!! se da im ebam...vcera gledam liverpool-real,sudi gol na liverpool iako prethodno imase cist faul vrz pepe,posle sudi penal za liverpool sto nemase nikakva raka od hajnce,loso e toa sto toj go gleda toa i pak sudi penal,drugo juventus-chelzi,slobodniot na drogba,cela topka vnatre ne sudi gol! ama bre covece,imat televizor kaj cetvrtiot sudija videte i gotovo! sega gledam inter-man...pred oci mu e na sudijata ne sudi cist faul vrz ibrahimovic,sledna slucka ne sudi penal za mancester iako vo dva navrati imase raka ednopodrugo,davat golot na barsa,gledam vo cist ofsajd henry...najloso e toa sto tie sudii nemaat nikakvi kazni od uefa,i povtorno gi stavat da sudat,iako im se gledaat greskite od mars...jbg nekoj izgleda ima vo plan da go unisti fudbalot

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Нема врска.

Критериум на судијата е тоа, еве овој на дуелот Манчестер-Интер има супер критериум, остава да се игра фудбал, ретко се слуша неговата свирка, знае што е а што не е прекршок. Можеби се извлекоа неколку играчи од добивање на два жолти картони, ама па затоа играта е на одлично ниво. И на крај, не е важно дали игра Интер со Манчестер или пак Панатенаикос со Виљареал за да биде интересно, ова е фудбал и се е можно.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Ајде Интер и Курињо домаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.755
Поени од реакции
43.944
АЈДЕ ОДИМЕ ПОНАТАМУ!!!
КОЈ Е СЛЕДЕН???КОЈ САКА НЕКА Е,НИЕ ЌЕ ГО ЈАДЕМЕ!!

Честитки до фановите на Баерн,Манчестер,Барса,Ливерпул,Челзи,Порто,Виљареал,Арсенал/Рома

И поздрав до фановите на другите 8 екипи кои отпаднаа

П.С Како што кажав на Фан Клуб Манчестер Јунајтед ќе кажам и тука:
МУРИЊО НЕКА ОДИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА КАЈ ФЕРГУСОН!!!

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
dajte link da gleam roma-arsenal

na justin nema i atdhe.net

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На МТВ 1 се преселија на Олимпико за информација :)

F

fantomX

Гостин
Честитки за фановите на Манчестер Јунајтед, Барселона, Порто (ако ги има:)). Романисти и топџии, почекајте уште малку. :smir:

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Криво ми е само за Порто што помина.
Баш сакав Атлетико да иде даље ама тоа е,изедначена утакмица беше и Портно и Атлетико си имаа шанси,ама останаа неискористени,Манчестер и Барса сосема очекувано си пројдоа понатаму,сеа чекаме Рома и Арсенал поинтересно ќе биде ако пројде Рома да има барем еден претставник од Италија.

F

fantomX

Гостин
Едуардо промаши, сакав да промаши само заради овај „дудецов“ на ХРТ2. :je:

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Се докажува дека англиската лига е најдобра. :wink:

Одвај ја чекам ждрепката. :zlo:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.343
Поени од реакции
2.236
Се докажува дека англиската лига е најдобра. :wink:

Одвај ја чекам ждрепката. :zlo:
Оваа година лично јас признавам дека Италјаните беа послаби. Во историја нејкам да зборам. Но ке видиме понатака како ке се одвива.
Со среќа на сите што пројдоа !!

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Манчестер,Арсенал,Ливерпул,Челзи,Барселона,Виљареал,Порто и Баерн ќе биде возбудливо понатаму сакам да се паднат Виљареал-Порто да нема фаворити:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom