Ливерпул-Манчестер Јунајтед(23.09, недела, 14.30)

Прогноза за натпреварот?

• Победа на Ливерпул

Гласови: 50 33,1%
  • Победа на Манчестер Јунајтед

Гласови: 78 51,7%
  • Нерешено

Гласови: 23 15,2%

• Вкупно гласачи
    151
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
:pos:

Имале иднина и то блескава иднина,дури не му го лапне оној ебачон Стерлинг.....

Малце посериозно:
Освен ЛЕ утакмицата сте ставиле некогаш млади?Никогаш не ги играте,а ги величите кизнај што да се.
Освен Стерлинг и Шелви понекогаш јас досеа не сум видел млад играч да успее од школата во вашата екипа т.е. и воопшто не обрнувате внимание на вашите деца од школата.

На Стерлинг му признавам,никој не му може од Манчестер Јунајтед....
На 17 години да изплескаш толку жени.... Па навистина е за пофалба. (y)
Стерлинг (17) првиот старт го доби против Сити. Џон Фланаган (на 18) дебито го направи како стартер против Сити. Мартин Кели (сега има 22) веќе го знаеш, се бори за место на десен бек со Глен Џонсон веќе 2 сезони, а богами и добро му оди. Џонџо Шелви (20) веќе е интегрален дел од тимот, на граница да стане редовен првотимец. Сусо (18) дебитираше завчера, за него верувај ми дека е добро за вас што сеуште не игра за прв тим, пошто коа ќе израсне и ќе го ставиме да биде редовен, ќе сакате да не сте го знаеле никад. Џек Робинзон е исто така во голем план за иднината, но не доби многу голема минутажа пошто беше повреден на крајот од претходната сезона долго време. Тој е најмладиот играч кој некогаш заиграл за Ливерпул, дебито го направи против Хал Сити во Премиер Лигата со само 16 години и 250 дена. Прошлата сезона го чуваше Волкот против Арсенал коа изигравме 1-1, и може да се каже дека Волкот не мрдна. Адам Морган (18) е роден скаузерски напаѓач, типуван како новиот Роби Фаулер, само што нема уопште искуство. Да немавме проблем со напаѓачите, ќе си одеше на позајмица комотно у некој тим од чемпионшип. Засега е опција на клупа против помалите екипи. За Самед Јесил гарант имаш слушано откако дојде кај нас. Сеуште нема дебитирано, али тоа е пошто дојде при крај на август и одма отиде за младата репрезентација да игра (каде btw има импресивна статистика goal to match, околу 95% ефикасност). Беше на клупата завчера али не доби шанса да влезе. Али рачунај дека евентуално ќе добие и од него може многу да се очекува, а ние фановите на Ливерпул едвај чекаме да го видиме.

Тоа е тоа, неколку младинци веќе стануваат дел од првиот тим, некои допрва ќе прозлезат и ќе станат.

П.с: Ете го забораив и Виздом кој со неверојатна ладна глава играше десен бек (која не му е ни природна позиција) и одма даде гол завчера, и за него исто така имаме големи очекувања.

Член од
17 мај 2011
Мислења
1.368
Поени од реакции
2.886
Едно прашање по што се одредува подобар тим?
Пошто за секој навивач неговата екипа е најдобра.
Ама ако нема титули џабе.
Бирмингем имаше успешна сезона пошто освои куп ама од друга страна отпаднаа од лига.
Па еве ја лично глеам според позиција во првенство и успех во европски купови. Може некој ко Раноми си глеа според лига купови, некој според меѓусебни зависи тоа. Ама пак, неможеш ти да кажеш тимов ако ти завршил на 8ма позиција во премиер, освоил Карлинг да ти се мери со Јунајтед кој се бореше до последна секунда за титула во Премиер. Не ми е сфатливо стварно.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Па еве ја лично глеам според позиција во првенство и успех во европски купови. Може некој ко Раноми си глеа според лига купови, некој според меѓусебни зависи тоа. Ама пак, неможеш ти да кажеш тимов ако ти завршил на 8ма позиција во премиер, освоил Карлинг да ти се мери со Јунајтед кој се бореше до последна секунда за титула во Премиер. Не ми е сфатливо стварно.
Не може да се мери со Јунајтед пошто Јунајтед лани не освои титула :P
Јунајтед лани се бореше до последна секунда ама што ако се бореше кога не освои титула.
Ливерпул од друга страна си ја батали комплетно сезоната после освоениот КК.
И Македонија до последна секунда се бореше со Хрватска па на крај Хрватска ги зема 3те бода а јас колку што знам титули/победи/резултати се бројат во фудбалот.
Со ова не кажувам дека Ливерпул е подобар од Јунајтед или обратно туку дека лани Ливерпул имаше поуспешна сезона од Јунајтед.

S

Stivie G

Гостин
RickyLFC9 немој бе така, нивната школа е подобра. Нашите со врски стигнаа до полуфиналато на NextGen натпреварувањето....

Член од
17 мај 2011
Мислења
1.368
Поени од реакции
2.886
Јунајтед лани се бореше до последна секунда ама што ако се бореше кога не освои титула.
И Македонија до последна секунда се бореше со Хрватска па на крај Хрватска ги зема 3те бода а јас колку што знам титули/победи/резултати се бројат во фудбалот.
Со ова не кажувам дека Ливерпул е подобар од Јунајтед или обратно туку дека лани Ливерпул имаше поуспешна сезона од Јунајтед.
Нема смисла знам, ама во глобала преку цела сезона Јунајтед играше подобро од Ливерпул. Да не испадне ги хејтам сеа, ама така беше.
А со кого победи Ливерпул во Карлинг? Со Кардиф. Едвај.

S

Stivie G

Гостин
:pos: А пред тоа дека ги победи Челзи и Сити? Едниот европски, другиот англиски шампион :icon_mrgr:.

Член од
17 мај 2011
Мислења
1.368
Поени од реакции
2.886
:pos: А пред тоа дека ги победи Челзи и Сити? Едниот европски, другиот англиски шампион :icon_mrgr:.
А дека поважни им беа ЛШ и Премиер кои подоцна ко што си кажа ги освоија? :D

Кој Офтопик заминавме еј. Готово ај.

S

Stivie G

Гостин
А дека поважни им беа ЛШ и Премиер кои подоцна ко што си кажа ги освоија? :D

Кој Офтопик заминавме еј. Готово ај.
Како тоа поважни уште во месец декември и јануари? И Сити и Челзи влегоа со силни состави во мечевите посебно Сити. Сигурно во мечевите не влегоа со намера да загубат....Сигурно во Сити и Челзи претпоставувале дека ќе ги освојат тие титули во мај па се откажаа од оваа.

2

~2A

Гостин
Стерлинг (17) првиот старт го доби против Сити. Џон Фланаган (на 18) дебито го направи како стартер против Сити. Мартин Кели (сега има 22) веќе го знаеш, се бори за место на десен бек со Глен Џонсон веќе 2 сезони, а богами и добро му оди. Џонџо Шелви (20) веќе е интегрален дел од тимот, на граница да стане редовен првотимец. Сусо (18) дебитираше завчера, за него верувај ми дека е добро за вас што сеуште не игра за прв тим, пошто коа ќе израсне и ќе го ставиме да биде редовен, ќе сакате да не сте го знаеле никад. Џек Робинзон е исто така во голем план за иднината, но не доби многу голема минутажа пошто беше повреден на крајот од претходната сезона долго време. Тој е најмладиот играч кој некогаш заиграл за Ливерпул, дебито го направи против Хал Сити во Премиер Лигата со само 16 години и 250 дена. Прошлата сезона го чуваше Волкот против Арсенал коа изигравме 1-1, и може да се каже дека Волкот не мрдна. Адам Морган (18) е роден скаузерски напаѓач, типуван како новиот Роби Фаулер, само што нема уопште искуство. Да немавме проблем со напаѓачите, ќе си одеше на позајмица комотно у некој тим од чемпионшип. Засега е опција на клупа против помалите екипи. За Самед Јесил гарант имаш слушано откако дојде кај нас. Сеуште нема дебитирано, али тоа е пошто дојде при крај на август и одма отиде за младата репрезентација да игра (каде btw има импресивна статистика goal to match, околу 95% ефикасност). Беше на клупата завчера али не доби шанса да влезе. Али рачунај дека евентуално ќе добие и од него може многу да се очекува, а ние фановите на Ливерпул едвај чекаме да го видиме.

Тоа е тоа, неколку младинци веќе стануваат дел од првиот тим, некои допрва ќе прозлезат и ќе станат.

П.с: Ете го забораив и Виздом кој со неверојатна ладна глава играше десен бек (која не му е ни природна позиција) и одма даде гол завчера, и за него исто така имаме големи очекувања.

Така е, со една до две утакмици изиграни не се здобива искуство. Искуството се здобива со континуирано играње. Што ми зборуваш за Фаланган,Сусо, Морган.
Вие ги величите играчите после изиграна 1 утакмица,иако другите утакмици седеле на клупа (оправдание млади се сеуште неискусни) се согласувам за тоа. Ако од сите тие што ги наброја млади деца излезе 1-2ца добри играчи тоа е феноменално откритие.
Што ако е добар играчот кога не игра?
-И Погба се билдаја весниците вака така,додуша влезе неколку пати за Манчестер Јунајтед изигра солидно,но сепак замина во Јувентус. За што?-За да седи на клупа,полека пополека (не)свесно си ја уништува кариерата што би требало да биде пред него.Како што реков од сите играчи што ми го наброја само Кели и Стерлинг ги гледам како првотимци и тоа овој вториов го играте од ШТО МОРАТЕ!
И чат-пат понекогаш Шелви (не може да заигра од недопирливот Џерард).Не можеш да кажеш кој би имал подобра иднина. Т.е. и по кое мерило твојот коЉега процени дека само вие имате таленти кои што имаат вредност што никој не може да плати? :)
Во Манчестер Јунајтед во текот на смената на генерации секогаш старците се менуваат,со млади играчи. Оваа година имаме доста млади играчи,а некои и произлегоја од школата на Манчестер Јунајтед како што се Велбек,Клеверли.... зедовме млад и потенцијален голман за во репрезентација после пензионирање на Касиљас.Зедовме млад и перспективен играч каков што е Џонс којшто на 19 години заигра во Манчестер Јунајтед,а пред тоа играше во Блекбурн. Ги зедовме браќата Рафаел и Фабио кои што едниот игра за репрезентацијата на Бразил додека пак другиот е на калење во послабо рангиран тим каков што е КПР.
Таленти имало и ќе има во секој клуб,ако беше "талентот" успех на секоја екипа тогаш зошто цениве на фудбалериве се толку вискои,кога имаат свои школи екипите? :)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
ренова лани освои куп на македонија, поуспешна сезона од баерн минхен, нели? :)

S

Stivie G

Гостин
Значи праша кои ни се тие таленти, ти дадоа обемен одговор и сега пак ја врти дискусијата во друг правец :tapp:....Ми е гајле мене за вашите таленти, аман.
--- надополнето: 22 септември 2012 во 13:26 ---
У иста лига играт Ренова и Баерн нели :rolleyes:?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Па Ренова игра во Македонско првенство а Баерн Минхен во Германско.
Јас споредував две екипи од иста лига.
Значи Ренова имала поуспешна сезона од Металург (иако мислам Металург завршија пред Ренова на табела)
а Борусија имаше поуспешна сезона од Баерн Минхен.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Па Ренова игра во Македонско првенство а Баерн Минхен во Германско.
Јас споредував две екипи од иста лига.
Значи Ренова имала поуспешна сезона од Металург (иако мислам Металург завршија пред Ренова на табела)
а Борусија имаше поуспешна сезона од Баерн Минхен.
нема врска, ренова лани има титула земено, сеа тоа е!
Бдв. кога коментирате нешто пожелно е малце да сее советувате со гугл и википедија, лани јунајтед зедоа комјунити шилд со победата против сити на 8ми август!
Фала пријатно(y)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
нема врска, ренова лани има титула земено, сеа тоа е!
Бдв. кога коментирате нешто пожелно е малце да сее советувате со гугл и википедија, лани јунајтед зедоа комјунити шилд со победата против сити на 8ми август!
Фала пријатно(y)
Знам за комјунити шилдот ама јас тие титули како Комјунити шилд,УЕФА Супер Куп и Светско клупско првенство ги сметам како титули од минатата сезона.мислам дека така и повеќето ги викаат тие мечеви како крај на претходната сезона и почеток на новата.
нели на пр. УЕФА Супер купот е во ист ден (оваа година не беше) со ждрепката за ЛШ.
Можда некои поинаку сметаат ама јас така си рачунам :)
Ивановиќ доби црвен во КШ ама од ФА не му го сметаа така да си сметам дека сум во право :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom