Ливадарки

Член од
22 август 2022
Мислења
544
Поени од реакции
1.786
И мажите и жените мора да се мењаат. Само едните ако интервенираат ништо нема да се среди.
Зборат голд дигерки имало сѐ повеќе, шо сакале богати.
Јас па само слушам како жени околу мене се жалат дека маживе нивни тотално биле оперирани од манири, заборавиле што е дејт прописен, што е еден букет цвеќе да купиш. Значи и тие голд дигерките добиваат затоа што си порачуваат отворено. Се мењаат улогите, сѐ повеќе мажи се со побарувања вакви такви. А машкото е тоа што треба да освојува, во генетски код ни е тоа. Мажите почнале да стануваат лутковци. да се вреѓаат за све, да не праат муабет, да блокираат, жениве почнаа да викаат, да стројат. Ко да си ги сменивме хормоните. Секоја чест на исклучоци. И после, каша попара.

Не мора да имаш пари за да бидеш инвентивен и да испланираш нешто. Од дома ќе испечеш костени, чајот или кафето во термос, има места кадешто се собираат улични музичари и клупи или ѕитче околу кадешто седат. Ете ти дејт шо кошта едвај двоцифрена сума во долари. Ама не, ако сакаш нетфликс и чил ако не, гајле ми е одма ќе пуштам порака на друга на инста. Можеби ни изгледа дека имаме опции, ама немаме толку опции. Ако земеме да се однесуваме како што правеле порано, да не ги гледаме тие спроти нас толку од високо и толку прелесно заменливи ко да сме ние богови и без маана, тогаш многу поздрави врски ќе имаме.

Последно уредено:
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.436
Поени од реакции
4.180
И мажите и жените мора да се мењаат. Само едните ако интервенираат ништо нема да се среди.
Зборат голд дигерки имало сѐ повеќе, шо сакале богати.
Јас па само слушам како жени околу мене се жалат дека маживе нивни тотално биле оперирани од манири, заборавиле што е дејт прописен, што е еден букет цвеќе да купиш. Значи и тие голд дигерките добиваат затоа што си порачуваат отворено. Се мењаат улогите, сѐ повеќе мажи се со побарувања вакви такви. А машкото е тоа што треба да освојува, во генетски код ни е тоа. Мажите почнале да стануваат лутковци. да се вреѓаат за све, да не праат муабет, да блокираат, жениве почнаа да викаат, да стројат. Ко да си ги сменивме хормоните. Секоја чест на исклучоци. И после, каша попара.

Не мора да имаш пари за да бидеш инвентивен и да испланираш нешто. Од дома ќе испечеш костени, чајот или кафето во термос, има места кадешто се собираат улични музичари и клупи или ѕитче околу кадешто седат. Ете ти дејт шо кошта едвај двоцифрена сума во долари. Ама не, ако сакаш нетфликс и чил ако не, гајле ми е одма ќе пуштам порака на друга на инста. Можеби ни изгледа дека имаме опции, ама немаме толку опции. Ако земеме да се однесуваме како што правеле порано, да не ги гледаме тие спроти нас толку од високо и толку прелесно заменливи ко да сме ние богови и без маана, тогаш многу поздрави врски ќе имаме.
Cvekje nosam samo na parastos..

Член од
22 август 2022
Мислења
544
Поени од реакции
1.786
Cvekje nosam samo na parastos..
Ти си знаеш.
Цвеќето како пример го дадов. Има жени коишто нејќат цвеќе, ама тие се значително помал број од оние што викаат не се троши за цвеќе. Нема многу жени коишто букет не би ги израдувал. Поентата е во тоа што жените се ставија во ситуација да бараат внимание што се сметало како норма и не било ни тема на муабет порано. И ја викам на мојов не се троши, колку пари е станато све, ама штом ме види за некоја прилика како од работа се враќам пресреќна со цвеќе, гледа како го чувам, барам на интернет совети за подолго да трае, мелам лушпи од јајца, спремам талози од кафе, како го местам кадешто е сонце, јасно му е што и како.

Исто и јас, ќе набљудувам дека нешто во моментот не е во ред или има некоја потреба и иако поинаку кажува, според неговите реакции постапувам. Проблемот е што ние многу почнавме да збориме, наместо да се набљудуваме меѓу себе.
Да ги креневме очите од екранот и да се гледавме еден со друг, ќе немаше дрдорки жени и пасивни мажи.

Член од
16 јули 2021
Мислења
325
Поени од реакции
666
Ти си знаеш.
Цвеќето како пример го дадов. Има жени коишто нејќат цвеќе, ама тие се значително помал број од оние што викаат не се троши за цвеќе. Нема многу жени коишто букет не би ги израдувал. Поентата е во тоа што жените се ставија во ситуација да бараат внимание што се сметало како норма и не било ни тема на муабет порано. И ја викам на мојов не се троши, колку пари е станато све, ама штом ме види за некоја прилика како од работа се враќам пресреќна со цвеќе, гледа како го чувам, барам на интернет совети за подолго да трае, мелам лушпи од јајца, спремам талози од кафе, како го местам кадешто е сонце, јасно му е што и како.

Исто и јас, ќе набљудувам дека нешто во моментот не е во ред или има некоја потреба и иако поинаку кажува, според неговите реакции постапувам. Проблемот е што ние многу почнавме да збориме, наместо да се набљудуваме меѓу себе.
Да ги креневме очите од екранот и да се гледавме еден со друг, ќе немаше дрдорки жени и пасивни мажи.
Види, теоретски си у право, дури за тебе сигурно си и практично у право, зашто не звучиш од оние фанатичните феминистки или на хардкор површните материјалистки, но проблемот за ова доаѓа точно од нив, а коа ќе се изгориш на млеко дуваш и на јогурт. Од прва рака примери како се носело цвеќе, а зашто било цвеќе коа другарката добила плишано мече (помлади бевме, чист пример за површен материјализам), и тука нормално нема да ти текне ни цвеќе ни бутур веќе да носиш. И втори примери, ја сум стронг индепендент вомен, хир ми роар, а после ама нема кавалери, нема мажи. Епа, едното на сметка на другото. Мажите се разгневуваат од тие муабети, други се депримираат, но ефектот е исто, апатија при мажите да започнат што и да е со жени кога мнозината ги гледаат како банкомат или душмани, а тоа ќе се засилува за жал.
А кај што луѓето не се во врска, таму да не почнувам уопште, имаше една екипа девојки, абе ко да се бираа по ружноча, ама сите верглаа, дечко со пет звезди. Еден ден, им реков, ду преј тел, што е дечко со пет звезди, и на моја изненада, типот требало да биде убав (а они ко да биле лупани со габор лопата милите), нашетан (богат), да има свој стан, амбициозен, со смисла за хумор (дупло богат). И после првиот шок, мојот одговор беше: а вие со што придонесувате. Изненадени од прашањето, одговорот беше: па не добива нас. Е вака не се создаваат прави врски и бракови.
И друг пример, моја братучетка, со која искачавме често, зашто височка убавка, постојано и се ставаа. Еднаш седиме на кафе и на другарка и вика: Нема мажи, не се ставаат. И кажав, далеку од вистина, само ти нејќеш 2 реда муабет да им напраиш. Е сеа веќе, одговорот беше доста пофеминистички: Не се ставаат правилните мажи. Шта речи после тоа...

Член од
22 август 2022
Мислења
544
Поени од реакции
1.786
Не е работата за материјално, работата е за внимание.
Никој не сака да мисли на другиот. Во таква дистопија сме.

Во што ми е гајле, има куп риби во морето филм сме.
А, морето загадено, рибите отровни станале од пластики и хемиско ѓубре.
Тие па, експерти за врски што се по соц мрежи со во просек 3 разводи зад себе па посебно работат на уништување врски.
Изгледала reels ако ги прави овие 5 работи сигурно те вара, тој ден ќе го изеде. Чоекот нема врска, у сосема 19то гајле.
Работата е дали можеш да го сакаш другиот каков што е. Ако не можеш и така нема да ве биде.
Менувањето не треба да биде директно побарување од партнерот.
А општествените наметнати стандарди имаат за цел да уништат не да подобрат врски.
Секој си е најдобар терапевт за сопствената врска, ако има иднина истата.
Нешто што користи на една врска, може да штети на друга. Правилата ние ги правиме.
Најголема грешка е, ова направи, она направи, вака понашај се не знам што.
Кажи ако нешто ти смета отворено и само еднаш.
После во мозокот си одредуваш рок.
Бидува-бидува, не бидува-до видување.
Вака, вика една сѐ што ми фалеше во врската на готово ѝ пружа на таа после мене.
Па, секако госпожа кога си му дала за беспари курс.
Он уште тогаш првиот пат кога си му укажала, знаел да внимава на сите тие работи.
Само тебе не те чувствувал за доволно вистинска за него за да применува.
Машките барем многу отворено покажуваат кога не им е до тебе и тоа многу го поштувам.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.776
Поени од реакции
2.754
И друг пример, моја братучетка, со која искачавме често, зашто височка убавка, постојано и се ставаа. Еднаш седиме на кафе и на другарка и вика: Нема мажи, не се ставаат. И кажав, далеку од вистина, само ти нејќеш 2 реда муабет да им напраиш. Е сеа веќе, одговорот беше доста пофеминистички: Не се ставаат правилните мажи. Шта речи после тоа...
Ме потсети со примеров на она класичното. Ако е убав и висок и се пушта на некоја тоа е флерт, ама ако е некој грд или просечен тој е манијак (creep).

E

enzo8

Гостин
Ти си знаеш.

Проблемот со тебе е што поаѓаш од себе и мислиш дека генерално жените размислуваат како тебе.
Машките на форумов ако те слушаат тебе и одреден број жени од форумов што сте исклучок а не правило, нема ни да ебнат, ни голо женско да видат.
Ако сакате да делите совети на машки како да се однесуваат со жени, боље немојте, повеќе штета правите.
Доколку жената се докаже дека е исклучок како тебе и одредени од форумот што се преставувате, ондак голем дел од советите се добри ама во реалност тоа не е така.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.044
Поени од реакции
11.309
Денеска се бара плодна жена што може деца да раѓа. Со ливадарки само време се губи на нивните кучешки фантазии.
Баки, како ќе знајш дали е плодна? Се рокаат од 13, звучи поразително, знам и на 25 можи некоја да не е плодна и vice versa. Нема веќе гаранции ко на едно време шо беше, ами чупето е од фамилија ами детето е учено има факс завршено.

Денес се сите од фамилија и сите се минимум магистри, па оди одбери ако си паметен. ;)

Член од
22 август 2022
Мислења
544
Поени од реакции
1.786
Проблемот со тебе е што поаѓаш од себе и мислиш дека генерално жените размислуваат како тебе.
Машките на форумов ако те слушаат тебе и одреден број жени од форумов што сте исклучок а не правило, нема ни да ебнат, ни голо женско да видат.
Ако сакате да делите совети на машки како да се однесуваат со жени, боље немојте, повеќе штета правите.
Доколку жената се докаже дека е исклучок како тебе и одредени од форумот што се преставувате, ондак голем дел од советите се добри ама во реалност тоа не е така.
А на форумов смее да се логираме, да дишеме? Тоа што го напишав повеќе се однесува на тоа како жените треба да се понашаат и каде ние грешиме и поради што губиме. Баш и ги критикував тие што премногу даваат совети, новокомпоновани ТикТок докторчиња со инстант нарцис дијагноза дадена уз фрцкање на популарен звучен ефект, кажав баш дека секоја врска си има свој барометар и партнерите најубаво ја знаат. Али, треба нали да се прочита убаво. А не, леле, женско пишало на љубовна тема на кајгана и удри една од темплејт пораките.

Знам на кои совети и мислења отприлика целиш, баш тие што слушаат имаат полни раце работа, толку што немаат време ни да се пофалат, така да не им се секирај.

E

enzo8

Гостин
А на форумов смее да се логираме, да дишеме? Тоа што го напишав повеќе се однесува на тоа како жените треба да се понашаат и каде ние грешиме и поради што губиме. Баш и ги критикував тие што премногу даваат совети, новокомпоновани ТикТок докторчиња со инстант нарцис дијагноза дадена уз фрцкање на популарен звучен ефект, кажав баш дека секоја врска си има свој барометар и партнерите најубаво ја знаат. Али, треба нали да се прочита убаво. А не, леле, женско пишало на љубовна тема на кајгана и удри еден од темплејт пораките.
Никој не ти брани да пишуваш само ти кажувам дека тоа што го пишуваш е толку индивидуално и посебен случај што твоето мислење повеќе штета носи отколку корист. Не викам дека имаш лоши намери, пишувај си.:D
За да дојде до тој стадиум да ги користи некој твоите совети, треба да се заиде малце и да се запознае првин таа личност, дали вреди или не, па после.
А за да дојде до тој стадиум, ако те слуша тебе, нема да дојде пошто ќе биде гледан како слабак и одма ќе јаде френдзона.
Не е ништо лично против тебе, напротив.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.510
Поени од реакции
37.342
...што прават ливадарите и ливадарките, сега при дождовно време! :D

Kajgana Shop

На врв Bottom