Летни Олимписки Игри - Лондон 2012 [генерална дискусија]

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Хрватска сега ја доби првата медаља сега за сега.Сребро во веслање четверец.
Ај тек сега за Хрватска треба да почне бербата на медали.
Ракометарите и ватерполистите се едни од фаворитите,а ни ракометарките ако им се поклопи не е невозможно да земат медал.Во едрење моментално држат 2 медали,но може и да ги изгубат....има уште многу таму.Сепак едричарите се најголемо разочарување на Хрватска на секоја олимпијада.Секој пат се во светскиот врв,но киксираат секогаш на ОИ.
Во таеквондо сестрите Заниновиќ имаат одлични шанси за медали и Перковиќ во кладиво е една од фаворитките за злато.
Од минатата оимпијада Уде во гимнастика потфрли и Пејчиќ во стрелаштво.
Штета што ја нема Бланка,тоа ќе беше 1 загарантиран медал плус.
Како и да е очекувам и после оваа олимпијада да останат најуспешната спортска нација од бивша Југославија.
Зошто Бланка ја нема во Лондон?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Требаше злато четверецот, медал си е медал ама и притисокот од финалето си го прави своето.
--- надополнето: 3 август 2012 во 14:09 ---
ПОвредена е, до последен момент не се знаеше дали ќе патува, но ете не успеа.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Повреда + болест мислам.До последен момент одложуваше со одлуката за настап,но ништо.
Ебате кој малер мора да биде.........едната олимпијада болна беше со температура настапуваше,другата се клизна малце,али ај бар сребро зема и сега не може ни да настапи.
Најдоминантна скокачка во вис во последниве 20 години,а не може една олимпијада асално да и пројде.
--- надополнето: 3 август 2012 во 14:20 ---
Требаше злато четверецот, медал си е медал ама и притисокот од финалето си го прави своето.
Ај малце и хрватите си ги преценија,очекуваа злато ко од шала.
Не се сепак толку доминантни,па да се очекува злато од нив по дефолт.
Како и да е дечките се најмлада постава мислам на ОИ. 88 и 89 годиште се сите,имаат можеби уште 2 ОИ пред нив.
Ми се допаѓа што и покрај освоен медал не се задоволни и и сакаат уште повеќе.
Добро е и после браќата Скелин не падна веслањето, напротив ете пак медали во овој спорт.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.922
Поени од реакции
16.193
Додека сме кај веслањето и кај хрватите, прочитав дека во последните неколку „дуели“ против германците секогаш издвојувале победи. И сега дојдоа на ОИ и ги поразија.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Додека сме кај веслањето и кај хрватите, прочитав дека во последните неколку „дуели“ против германците секогаш издвојувале победи. И сега дојдоа на ОИ и ги поразија.
Убаво рече The Trooper 3 трки ги тепале оваа година во Светска лига, немора да значи, не е таа некаква си доминација па мора да се очекува 100% злато. Условите не беа веслачки, можеби притисок од финалето, се преценија дека ќе ги стигаа во вториот дел од стазата ама ете. Сепак за таква млада ,,посада,, сребро е одлично. Имаат уште многу пред нив.

А

Анноун

Гостин
Леле каква ШУМА под мишки настапуваше на трамполината . Треба да дезинфицираат сега пола саат и да ја испразнат салата . :pos:

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Добро од каде испаднаа информацииве дека во средна патека ако пливаш си во предност?
Средните патеки се добиваат ако си најбрз во квалификациите/полу-финалињата.
За најбрзо време 4та патека, второ најбрзо 5та патека, трето најбрзо 3та патека, четврто најбрзо 6та патека.....and so on.
Мислам дека некој од коментаториве на МТВ го кажа тоа. И мене не ми беше логично, али не го измислив јас. Сум го слушнал некаде.

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Мислам дека некој од коментаториве на МТВ го кажа тоа. И мене не ми беше логично, али не го измислив јас. Сум го слушнал некаде.
fastest Being in the middle of the pool is advantageous because waves reverberating off the side walls can slow a swimmer

http://wiki.answers.com/Q/In_Olympic_swimming_how_are_the_lane_assignments_made_for_each_country

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.763
Поени од реакции
11.752
Каква полуфинална партија во стрелање меѓу јапанецов и холанѓанецов. :cuc:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Проверен от mythbusters ? :)
хахаха не друже во пливањето ми отиде младоста што се вика, нема врска ова со брановите, и ти правиш бранови ако е за тоа и им пречиш на другите. :)а и полно рекорди се направени баш во таа четврта стаза, фаворитот е таму и тоа е тоа. Ако некој е спор ко желка, и сам во базен да го ставиш не успева :)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
УПМ колку многу финалиња во исто време,а не знаеш што да фатиш да гледаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom