Летна сезонска работа во Грција

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
има и лабав има и мрднат народ...јас ко што сум зборел со грците претежно овие што се фактички нашите македоници они се тие што креваат паника...а правите грци овие што се во атина фрки немаат... инаку секако ќе е најде некоја будала али ти чуе...лапај им ги парите и нека не те боли уво..
од тие македонци чувајте се подалеку. сите ите имаат фамилии во македонија и цело време пререкуваат за тоа дека знаат колку се плаќа кај нас а види колку јас ти ДАВАМ... демек ти ги поклонува. кај грк нај убаво... без да те боли уво... јас кога работам на големи објекти (во градежништвото сум нели, парни, клими, солари и ел. инсталација) цело време сум во контакт со грци.. водоводџии, плочкари, зидари... абе уво ги боли нив за плитика... дури и да ти се испушти да кажеш дека си од МАКЕДОНИЈА а не од СКОПЈЕ никој ништо нема да ти напраи, нема да ти пререче нема дури ни на криво да те погледне... додека со постарата генерација, е тука веке е опасно... два три пати имав “близок сусрет“ со такви шовинисти, кое се заврши со пцуење, а еднаш еден дедица ми крена бастум да ми мава по кола... среќа негова што не удри... во суштина пичици се сите. само покажи зуби и ке се заќутат... меѓутоа како што реков, нај убаво, мафнете се од нив и немате проблем...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
од тие македонци чувајте се подалеку. сите ите имаат фамилии во македонија и цело време пререкуваат за тоа дека знаат колку се плаќа кај нас а види колку јас ти ДАВАМ... демек ти ги поклонува. кај грк нај убаво... без да те боли уво... јас кога работам на големи објекти (во градежништвото сум нели, парни, клими, солари и ел. инсталација) цело време сум во контакт со грци.. водоводџии, плочкари, зидари... абе уво ги боли нив за плитика... дури и да ти се испушти да кажеш дека си од МАКЕДОНИЈА а не од СКОПЈЕ никој ништо нема да ти напраи, нема да ти пререче нема дури ни на криво да те погледне... додека со постарата генерација, е тука веке е опасно... два три пати имав “близок сусрет“ со такви шовинисти, кое се заврши со пцуење, а еднаш еден дедица ми крена бастум да ми мава по кола... среќа негова што не удри... во суштина пичици се сите. само покажи зуби и ке се заќутат... меѓутоа како што реков, нај убаво, мафнете се од нив и немате проблем...
ц ц ц ц - ПРОСТО НЕ МИ СЕ ВЕРУВА ШТО прочитав- :tapp: ти премолчуваш од каде се или бетер , лажеш (измислуваш) дека си од република скопје САМО заради тоа да не ти пререкле гејците
Б Р А В О бе :nenene:

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
ц ц ц ц - ПРОСТО НЕ МИ СЕ ВЕРУВА ШТО прочитав- :tapp: ти премолчуваш од каде се или бетер , лажеш (измислуваш) дека си од република скопје САМО заради тоа да не ти пререкле гејците
Хеј
„ македонската гордост“ не му рани фамилија - работата му рани фамилија
:tapp:

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
57
daj be aman prestanete so kvazi patriotizmi i ne zamarajte ...devojceto ja postavilo temava za da i pomogne nekoj so nekoja korisna informacija a ne za da bistrime politika i da prodavame gordost !!! koga veke nekoj resil da komentira, neka kaze bar nekoja korisna informacija vo vrska so temite na koj pisuvaat a ne samo da solat pamet ...za tolku site znaeme i sme pametni, i ubavo rekle pametnite "ako nemozes da pomognes barem ne odmagaj" zatoa da ne se gubi znacenjeto na temite ne pisuvajte bespolezni postovi!!!
mislam deka site nas ne interesira kako funkcionira pecalbarskiot sistem bezrazlika dali e vo grcija, bugarija, germanija, amerika, svedska, avstralija ili neznam kade, zatoa sto tamu nekade siguren sum deka se zarabotuva mnogu poveke od tuka i se zivee mnogu porelaksirano od tuka. Zatoa i moja MOLBA e do site koj veke izlegle od zemjava i rabotat ili rabotele nekade vo svetov da ne bidat "sebicni" i dokolku znaat nekoja informacija (od tipot, rabotev tamu i tamu ...rabotev toa i toa ...bev platen tolku i tolku ) da bidat pravi patrioti i da ja spodelat a ne da krijata za da eden den se falat kako oni vozat dobra kola ili neznam sto, a nie ovde sme sirotinji

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Oд аспект на патриотизам е добро да се работи во грција бидејки нивните пари ги носиме кај нас, со тоа Грција има одлив на пари а Македонија прилив. Исто како извоз и увоз.
Затоа ситни патриотчиња не се узбуџавајте многу, одењето по работа во Грција е добро за Македонија. Шопингот во Солун е тој што е проблематичен. Таму Македонските пари се одлеваат.

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Во Грција оваа година треба многу да се внимава кој каде оди да работи и на кои места.Значи обавезно да се земаат што повеќе информации за местото каде што треба да се работи(колку саати,сместување и храна)и по можност да се види местото каде точно ќе се работи...
Оваа година е критична за Грција,сега тие се во проблем и можен е банкрот во државата.Значи подобро е платата да се зема во дневница одколку месечно..

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
daj be aman prestanete so kvazi patriotizmi i ne zamarajte ...devojceto ja postavilo temava za da i pomogne nekoj so nekoja korisna informacija a ne za da bistrime politika i da prodavame gordost !!! koga veke nekoj resil da komentira, neka kaze bar nekoja korisna informacija vo vrska so temite na koj pisuvaat a ne samo da solat pamet ...za tolku site znaeme i sme pametni, i ubavo rekle pametnite "ako nemozes da pomognes barem ne odmagaj" zatoa da ne se gubi znacenjeto na temite ne pisuvajte bespolezni postovi!!!
mislam deka site nas ne interesira kako funkcionira pecalbarskiot sistem bezrazlika dali e vo grcija, bugarija, germanija, amerika, svedska, avstralija ili neznam kade, zatoa sto tamu nekade siguren sum deka se zarabotuva mnogu poveke od tuka i se zivee mnogu porelaksirano od tuka. Zatoa i moja MOLBA e do site koj veke izlegle od zemjava i rabotat ili rabotele nekade vo svetov da ne bidat "sebicni" i dokolku znaat nekoja informacija (od tipot, rabotev tamu i tamu ...rabotev toa i toa ...bev platen tolku i tolku ) da bidat pravi patrioti i da ja spodelat a ne da krijata za da eden den se falat kako oni vozat dobra kola ili neznam sto, a nie ovde sme sirotinji
sfativ shto saka avtorot da kazhe .... ali ne e bitno vekje
za site onie bez gordost - kako shto kazha pogore eden forumdzija , i koi se spremni da odat na gurbet kaj gejcive eve vi edna najtaze informacija- iako se odnesuva samo za zhenskiot pol -
Hotelot so 5 * Pilot Beach Resort, na o.Krit bara devojki-studentki za rabota kako animatori so mali deca vo detski mini klubovi (uslov znenje angliski, germanski ili ruski jazik i zhelba za rabota so deca)
ispratete go svoeto rezime na angliski jazik so foto na
e-mail xenia@pilot-beach.gr

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
извини ама ако изиграва некој голем патриот ќе си ја добие клоцата во газ и ништо нема да заработи.. Си ја сакам Македонија ама без пари не се живее ;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Зарем никој од вас не бил на Тасос....????

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Хеј
„ македонската гордост“ не му рани фамилија - работата му рани фамилија
:tapp:
многу убаво речено... нека идат нек се тупаат во груда дека се патриоти, а дома децата за леб нека им плачат, па ке видиме дали ке го кажуваат истово ова...
--- надополнето: Jun 2, 2011 2:21 PM ---
извини ама ако изиграва некој голем патриот ќе си ја добие клоцата во газ и ништо нема да заработи.. Си ја сакам Македонија ама без пари не се живее ;)
и ти исто имаш лајк за муабетов... биди патриот, сакај си ја државата, никој не ти спори тоа. ама кога ке завие стомакот за храна е тогаш да те видам патриотизирај се себеси и твоите...
--- надополнето: Jun 2, 2011 2:24 PM ---
друже.. јас неколку пати пишував за моите искуства. сум бил на мнооогу места во европа, а и низ белиот свет. и скоро секогаш добивав по некој шамар како овој погоре... значи не е себичлук во прашање туку се работи за етичност на понашање... ете.. погоре пишав искуство за грција и види што ми се деси...

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
prazen stomak ne rani familija toa go znaat site sto imaat familija a i patriotizam e cista glupost na kvadrat ce vidite za sto zboruvam posle izborite sega tece med i mleko
Deneska se vidov so eden prijatel koj samo sto se vratil od porazvienite evropski drzavi i mi veli rumuni bugari poljaci rabotat gore bez nikoj da gi dira za nas e tesko se plasat od kazni da te vrabotat a i ovde nema rabota eehh se razmisluvam sto ne podnesov za bg pasos iskreno do sega ce bev gore i ce rabotev a ne kako sega

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
prazen stomak ne rani familija toa go znaat site sto imaat familija a i patriotizam e cista glupost na kvadrat ce vidite za sto zboruvam posle izborite sega tece med i mleko
Deneska se vidov so eden prijatel koj samo sto se vratil od porazvienite evropski drzavi i mi veli rumuni bugari poljaci rabotat gore bez nikoj da gi dira za nas e tesko se plasat od kazni da te vrabotat a i ovde nema rabota eehh se razmisluvam sto ne podnesov za bg pasos iskreno do sega ce bev gore i ce rabotev a ne kako sega
Па извади еден фалсификат пасош и терај.Подобри од оригиналот ги прават.

Kajgana Shop

На врв Bottom