Легијата

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Не ми го прави меракот албумов, Не заборавај според мене е 3 класи над овој. Незнам зашто го фалат толку. Има неколку добри траки , ама не е тоа тоа.
Па мал си брат зато ( и јас сум мал :smir:) за да се сфати суштината на текстовите.. И не заборавај е добар али овај е според мене подобар.. Но секој има свое мислење :smir:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367

+ Loop i Lirika

=

:)

Trakava od albumot Kutija li e ?? ( iako gledam deka naslovot e kutija, ne sum tolku glup da ne mi e analogno na toa deka e od toj album, sepak da pitam )
I dali nekoj moze da kaze, od tie sto go imat CDto da pisat od koj e producirana trakava ( mozebi pise na diskot ) ?? Pozdrav ...
Мислам дека ти одговорија, да, песната е од албумот, и за музиката одговорен го пишува Dj Гоце (САФ).
Освен муабетот е како добро го искористил семплот и колку добра песна испаднала, поентата неможам ти ја доловам па те молам објасни ми ја.

Семплувањето мислам дека е расчистена работа, сериозно.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Мислам дека ти одговорија, да, песната е од албумот, и за музиката одговорен го пишува Dj Гоце (САФ).
Освен муабетот е како добро го искористил семплот и колку добра песна испаднала, поентата неможам ти ја доловам па те молам објасни ми ја.

Семплувањето мислам дека е расчистена работа, сериозно.
ne ne . ne mi e poentata do semplot .... nekako masteringot ne mi e OK ... dobosot epten mi e desno, kikot mi se gube .... cudno mi e a osobeno deka e na DJ goce .... se pitam dali kaj mene e problemot, no sepak kaj mene ja slusav trakata na 24 bit realtek zvucna karta koja ne e sranje sepak ... da e do youtube nekako ne mi se veruva deka youtube moze da gi obrka balansite na kanalite ... inace za semplot ne zboram ( go znaes mojto mnenie ;) ) .... nekako ocekuvav da e po ispompana trakata .. ama aj kje go najdam albumot na mp3 i togas kje vidam oti sepak ne mi se sviga zvukov so go cuv na videoto .. za albumot ne se uklucuvam u komentari .. ne sum go cul celiot .. mozam samo da kazam deka na depresija maa sekoja traka na strajk ......

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
ne ne . ne mi e poentata do semplot .... nekako masteringot ne mi e OK ... dobosot epten mi e desno, kikot mi se gube .... cudno mi e a osobeno deka e na DJ goce .... se pitam dali kaj mene e problemot, no sepak kaj mene ja slusav trakata na 24 bit realtek zvucna karta koja ne e sranje sepak ... da e do youtube nekako ne mi se veruva deka youtube moze da gi obrka balansite na kanalite ... inace za semplot ne zboram ( go znaes mojto mnenie ;) ) .... nekako ocekuvav da e po ispompana trakata .. ama aj kje go najdam albumot na mp3 i togas kje vidam oti sepak ne mi se sviga zvukov so go cuv na videoto .. za albumot ne se uklucuvam u komentari .. ne sum go cul celiot .. mozam samo da kazam deka na depresija maa sekoja traka na strajk ......
Пошто ме бендиса дека прв пат не реплицираш така накурчено како што знаеш, уклучив со ќеф да слушнам тоа што ти си слушнал.
И да, добошот влече на десно и тоа многу, посебно ако се концентрираш.

Албумот го имам, но сеуште не би да коментирам, сакам фино да го преслушам.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
E sega pak drugo mi e cudno ... Ako moze da mi go objasnes ti oti ja nekako ne mi e logicno na mene toa.Znaci aj prvo cuj go na mp3 tocno taa traka i pisi tuka za masteringot dali e ok da iskomentiram. Oti e na primer zemi ja ovaa traka

i sporedi ja so taa gore KUTIJA vo odnos na ispompanite elementi.I zemi go vo predvid toa sto go cu od temata za kendiman, deka e koristen eden sempl i eden loop, i pri fakt deka znaes kolku e lesno da se srede takva traka vo odnos na trakava na Fundament, oti so fundament zborev i mi kaza deka ima povekje od 4 semplovi vnatre koi spored mene se perfektno sredeni i ispompani pdednakvo.
Drugoto koe me interesirase e, na koj princip Shuriken ne dozvoluvat sirenje na pesnite koga se raboti za cel sempl od film, a vo muzickata industrija mozes da prisvois sempl ako ne se lazam samo ako e 50 ili 60 godini posle izdavanjeto.
Znaci semplot e kupen, ili stanuva zbor za nekoja druga licenza koja ja ne ja razbiram.Oti Kriejtiv kommons ne davaat finansova zastita na ne plateni semplovi.
Nekako nogu mi e cudno, i pak kje kazam deka mi se vrte okollu pari rabotava, oti, znaat deka Filip Glas nema da dojde u Makedonija da si gi traze pravata, pa zatoa go koristat mozebi toa nesto, gi zatvarat videata za kolku moze povekje cedinja da se prodadat.

Sega ne se kurcam... prosto razmisluvam kade e greskata i problemot i poentata na ova nesto.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
E sega pak drugo mi e cudno ... Ako moze da mi go objasnes ti oti ja nekako ne mi e logicno na mene toa.Znaci aj prvo cuj go na mp3 tocno taa traka i pisi tuka za masteringot dali e ok da iskomentiram. Oti e na primer zemi ja ovaa traka

i sporedi ja so taa gore KUTIJA vo odnos na ispompanite elementi.I zemi go vo predvid toa sto go cu od temata za kendiman, deka e koristen eden sempl i eden loop, i pri fakt deka znaes kolku e lesno da se srede takva traka vo odnos na trakava na Fundament, oti so fundament zborev i mi kaza deka ima povekje od 4 semplovi vnatre koi spored mene se perfektno sredeni i ispompani pdednakvo.
Drugoto koe me interesirase e, na koj princip Shuriken ne dozvoluvat sirenje na pesnite koga se raboti za cel sempl od film, a vo muzickata industrija mozes da prisvois sempl ako ne se lazam samo ako e 50 ili 60 godini posle izdavanjeto.
Znaci semplot e kupen, ili stanuva zbor za nekoja druga licenza koja ja ne ja razbiram.Oti Kriejtiv kommons ne davaat finansova zastita na ne plateni semplovi.
Nekako nogu mi e cudno, i pak kje kazam deka mi se vrte okollu pari rabotava, oti, znaat deka Filip Glas nema da dojde u Makedonija da si gi traze pravata, pa zatoa go koristat mozebi toa nesto, gi zatvarat videata za kolku moze povekje cedinja da se prodadat.

Sega ne se kurcam... prosto razmisluvam kade e greskata i problemot i poentata na ova nesto.
Во врска со семплувањето и користењето туѓи звуци мислам дека Ронин ти објасни, незнам точно како беше, за помалку од 1000 копии дека не се ни замараат авторите на оригиналите пошто смешна е заработката.
Во врска со youtube објавувањето и бришењето, мислам дека е сосема коректно, непоштовање е тоа, пошто свеж албум е, премалку сме во Македонија (и околина) за да не се поштуваме, значи издавањето не е само за пари, но е дел и за парите, цел живот снимаш и не дека со 300 ден. од копија ќе се збогатиш, но барем мал процент ќе вратиш од тоа што си потрошил за снимање, да не спомнам за креативноста, па и нервозите низ процесот до издавањето.

Во врска со Филип, го поштувам колку што најмногу можам, дечкото е сосема коректен и прави повеќе од добра продукција низ одличните инструментали. И да, зборев со едно другарче баш на таа тема, семплувањето е исто така уметност, жив пример е Фундамент.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Ктуија од кај може да се набави и колку чини?
Иначе изворот доверлив да е, да не талкам за џабе.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325

Време не гази,
А сите сме на свои страни
Еј знам,памтиш,но дали ти значи ?
Пуни спомени се тие траки
Па ти текнува на мене
Ко ќе погледаш во тие сиви згради,
Осудени на пропаст,осамени
А само пријател е ноќта,
Каде соништата тонат,
А тоа е мојата дома
И сив е овој свет ко да нема боја.
Е таму сам стојам,осети го студот,
Што да ти кажам друго ?
Убива болест,но убива и љубов.
Па нема интерес и веќе
Ништо не е исто
Те враќам назад
Од каде мајка ти ти дала живот.
Ова е писмо,за да се сетиш како било
Дека денес сменет ни е филмот.
Еј,сети се,какви беа песните,
Осети ги и ако болат,
Сети се на мене кога ќе си одам,
Задржи ме во себе,иако светов вене
Задржи ме во мислите како текст последен,
Како спомен од асфалтот и име на плакатот,
Страјк сум,она чувство старо,градско.
Запамти ме по добро како таков,
Ме памти рапот како копиле што памти татко.
И ако нема никој надвор,ја пак снимам,
За кога ќе те видам музика ја да ти бидам.
А другите види ги глумат,се хард,а ?
Колку се fucked up,а дома живеат во бајка,
Се' што ние не сме биле,така ?
Па тракава заклучи ја во глава како врата,
Ја знам на кого ќе му фалам,
Ни минута не жалам,
тоа што го видов - кажав,дали ме сфаќаш ?
Поетска правда,сум исто како некад
И не сакам да знам каква иднина не' чека.

ЛЕЕЕЛЕЕЕЕ ТРАКАВААА !

П

Паган-др

Гостин
Има еден дел у риликсот со скокнат збор:

Дека веќе денес сменет ни е филмот.

и ова:

И сив е тој свет ко да нема боја.

и ова:

музика јас да ти бидам.

Па тракава заклучи ја во главата ко врата

И не сакам но знам каква иднина не' чека.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Џабе ти е. До крај на денот ќе биде тргнато Јутјуб, зато совет не ги ставајте траките, за џабе ви е. има копирајт шурикен рекордс :smir:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Е ако де, исто ми се фаќа на мене ! ТОА СЕ ВИКА РАП, ДОКАЗ КОЈ Е КОЈ !

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
103ка на албумот е нешто ван-сериско

Алал!

Kajgana Shop

На врв Bottom