Легализирање на марихуаната?

Да се легализира Марихуаната во РМ ?

• Вкупно гласачи
    435

Eva Molotow

Anti-social Engineer
Член од
6 јуни 2008
Мислења
532
Поени од реакции
392
семето е посеано. првото изрти, второ денес би требало да испадне. очекувајте слики наскоро :)
А да си го чуваш ова за тебе и да не се фалиш ваму таму? За твоја безбедност, не за друго. :)

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
леле тревава беше чудо! газот ми вибрира неверојатно многу! холандиска трева, ама не знам која врста беше.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Од многу порано се знае дека марихуаната е прилично лековита билка, но сето тоа што го знаеме е илегално, и до тој лек можеме да дојдеме само до илегален пат. Медиумите ни малку не ни презентираат такви вести со цел да не почнеме сами да го бараме овој лек. За да најдеме Канабис, се разбира треба да направиме нешто нелегално, било дали да купиме нелегално од дилер или нелегално да садиме во нашиот двор. Да одгледуваме маријуана не е ништо страшно, со оглед дека многу луѓе го прават тоа со. Одгледувањето Коноп има неколку позитивно работи и една негативна.
Позитивните работи преовладуваат.
Хоби, одгледувањето на Канабис е светско хоби, не мора да бидеш конзуматор. Еве на пример, направи Бонсаи Канабис.
Одгледувањето на Канабис е голема финансиска заштеда. За 50 евра и помалку се купува цела инсталација за одгледување на маријуана во домашни услови. Опремата ке ти стои доживотно, и секој два месеци ке имаш 200-300 грама свеж канабис. Што сам си го одгледал. :)
Медицински цели, домашното одгледување на марихуана за медицински цели е многу подобро, бидејки знаеш што садиш и знаеш што ке добиеш. Секоја врста на канабис има свои потенцијални медицински бенефиции. Нема да даваш пари за разни лекови за несоница и за болка.
Канабисот ја убива болката!
Единствената негативна страна е ако те сетат џандарите. . Бидете паметни и никогаш нема да го имате тој проблем.

До 2018 скоро цела Америка ке ја легализира марихуаната. Зарем ако би била штетна ке дозволи половина свет да ја легализира?

Постојат многу научни докази кои докажуваат на ефикасноста на маријуаната во медицински цели, но тие статии никаде не се објавуваат, со цел да не почнеме сами да го правиме овој лек.

Што можеме ние да направиме? Да ја шириме позитивно вистината за оваа билка, да ги наведуваме нејзините медицински бенефиции, често да ги потсетуваме другите колку безопасна е ова билка. И најзначајното од се е да барем пробаме да насадиме по едно стебло во нашите дворови, подруми, балкони. И да продолжиме со нашата позитивна кампања за легализирање на оваа билка. :)

Легална напомена и објаснување: Ова не е моја марихуана, сликите ги најдов на интернет. Јас немам никаков контакт со марихуана, ова е само замислен експеримент на слободен ентузијаст. Не познавам никој кој има било каков контакт со ова растение. Ова не треба да се свати сериозно, ниту како обид за присилно наведување. Јас ке го користам и понатаму моето право за слободен говор, демократски живот и потрага по среќата. ;)

B

Bafra

Гостин
далеку сум од овој, за да ми направи нешто.

И други мислеле дека се далеку па ене ги донесоа назад со врзани раце ;)
Туку:
http://www.foxnews.com/politics/2014/01/19/obama-marijuana-no-more-dangerous-than-alcohol/

President Obama says marijuana use is no more dangerous than alcohol, though he regards it as a bad habit he hopes his children will avoid.
"As has been well documented, I smoked pot as a kid, and I view it as a bad habit and a vice, not very different from the cigarettes that I smoked as a young person up through a big chunk of my adult life,'' he said in a magazine interview. "I don't think it is more dangerous than alcohol."
He said marijuana is less dangerous than alcohol "in terms of its impact on the individual consumer.''

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
И други мислеле дека се далеку па ене ги донесоа назад со врзани раце ;)
Да, ама тие што биле далеку, мислеле дека можат да работат со тешки дроги и да не бидат уапсени, тие се будали.
За едно растение канабис никој нема ни да направи муабет, а не па да бараат судски налог, да трошат пари за апсење, депортации и слично. :)

Најбитна работа што треба да ја почитуваме ако одгледуваме грас е да имаме дозвола од сопствениците на објектот. Ако садиш дома, потроши некој месец во едукација на родителите и фамилијата. Никогаш не сади ако местото не е твое или немаш одобрување од сопственикот.

Kajgana Shop

На врв Bottom