methMKD
Евроскептик
- Член од
- 18 јануари 2011
- Мислења
- 1.826
- Поени од реакции
- 723
мааааааангуууууупПедер... ај ќути и пуши.![]()
мааааааангуууууупПедер... ај ќути и пуши.![]()
Само да те исправам, 100% се. И младо и старо, ќоро, штуро и сакато.Врз основа на тоа што има едно 70 % од младината што ја конзумира
Значи ниту јас не се согласувам со тебе ! Занчи вака. Некој дилер тебе ти дава трева, сигурно во најголем случај не е тоа непознато лице (најчесто сите ние што пушиме имаме свој дилер од каде земаме) и сеа тебе те фака ентеше. ти така лесно ке излезеш шпиун и ке го накодошиш ? а и ако се шпиун и накодошиш тој ке дознае кога тогаш, и после ке имаш проблем и со него дека сепак тој е дилер и сигурно не е некој идиот. Значи муабетот ми е дека не интересира на сите за легализирање на тревата !Гледам сите зборите од искуство као да ви го ПРЦнале оние од ЕНТЕШЕ, е па ви симнувам капа за неспособност на пушење џоинт.
И пак најважното не го свативте, зошто гледам си "мерите к**ови". Не знам дали вреди да се повторувам, али ајде за тапаните што не разбраа: Значи тие што најмногу сакат да се легализира Марихуаната се пријателите од кој ја набавувате робата ( луѓето со ниви за "френки и патлиџани") затоа ако некој ја сјеба работата да гние во затвор ќе бидат они. А тие што пушат (муштериите) како што реков... ГИ БОЛИ СТАПОТ дали е легално или не.
PS. мене ми е сеедно дали ќе се легализира или не. Не знам како разбравте дека сум против. Останете ми со здравје![]()
кога ќе те фати ентеше како пушиш џоинт веќе касно ќе бидеWhatever кога ќе ме фатат мене дека сум пушел Џоинт ќе дојдам тука и ќе пишам дека сте во право, а до тогаш ви посакувам убав зелен живот.![]()
пред неколку години, бевме ептен направени и отидовме на саем и другарчево будала зема седна на сред саем и почна да витка, цело друштво околу и јас гзлар баш тогаш отидов до веце.. кога се враќам што да видам ги фатиле.Дете прва работа гледаш дека ти викаат сите -.- значи не за џабе е нелегална нормално дека ќе факаат ....
ЕНТЕШЕ значи тоа им е работа да ловат луѓе што пушат марихуана распрашај се провери и по нет на страната на МВР ќе видиш ЕНТЕШЕ што им е работа ... не ми кажувај глупости -.- не се прај паметен коа врска си немаш од животот . Не те наоѓаат дома они никој неможе дома да ти влезе ама на пример еве на Таксират и околу си врткаат околу саем со колите ќе видат некој сумљив на паркингот ќе запали и финолепо ќе го спакуваат во колата и го носат во станица ... и таму ако не признаваш(си го џитнал тоа и не те фатил баш на дело) урина глупости ќе ти проверува и по едно саат време те пушта ако покаже позитивно на урината ти стига казна нез колку пари сум чул нешо 400 евра дека е ама може и да не е толку појма неам
--- надополнето: 3 март 2012 во 16:53 ---
Братму има видено некој како пуши![]()
Баш тогаш у веце а? хахахах--- надополнето: 5 март 2012 во 10:05 ---
и јас гзлар баш тогаш отидов до веце...
Се чудам како можеш да споредиш хероин со чоколадо? Ако зборуваш за зависност тогаш океј. Подобро да правеше компарација помеѓу цигари и дрога.Јас сум цела дрога да се легализира, затоа што нема разлика помеѓу милка чоколада и доза хероин. Да милката е зависна, малку е потешко да се поверува ама тоа е, а исто и гледањето на телевизија е завист.
Инаку ако се легализира цела дрога, луѓето ќе си ја зимаат со рецепти и ќе се знае колку треба да прими денес и на крај ќе прими вистинска дрога. Ова не е низ призма на пари, мада некој луѓе доста ќе загубат со ова, туку ова е низ призма на хуманост и човечност, бидејќи знам луѓе што се умрени бидејќи земале цименто наместо дрога и таа што крајните корисници ја земаат ретко е чиста.
Ама хуманоста и човечноста одамна се умрени како на хартија така и во нашите глави и погледот е секогаш низ парите, а тоа секогаш се правда како да е морал и догма, што ќе каже народот, наркоманите се вакви или онакви, крадат, убиваат и се гнасни, па нормално дека се такви кога се во очај да стигнат до фиксот, исто како што во очај се бабите кога ќе има пречки на турска серија и се нервозни и дерат на сите страни. Доколку им се обезбеди "стабилен" фикс, тие нема да се разликуваат од другите луѓе.
Може е стана популарна со капитализамот, ама тогаш се прашувам како лекарите од старите цивилизации, Кинези, Индијци, Месапотамци, Египќани вршеле ампутација на екстремитети ?
Чудна работа е како можеле да го поднесат врисокот на луѓето кога му се сечи екстремитет на човек или човекот воопшто не бил свесен за ампутацијата?
Сакам да се легализира марихуаната, иако и сега немам некој проблеми со тоа. Не ми е гајле за политиката, криминалот и слично. Сакам само да можам легално да си купувам квалитетна марихуана, скурчено ми е да пушам разни глупости. Сакам и кај нас да се донесат и да почнат да се произведуваат светски познатите брендови на маријуана. И кај нас има јака ганџа, ама по 2 недели ке ја снема и ке пуштат некој гранки, па потоа пак некоја прсканица итн, итн. Со легализацијата се ке се смени. Ке можеме да уживаме како што уживаат и другите. Smoke Shop - тоа ми фали.Им благодарам на сите што ми го честитаа празникот...среќен празник и на вам и се надевам дека нема да се легализира марихуаната за да можат политичарите и најпоследните мифки (мафијаши) да имаат поголем профит а на конзументите да им се шитка срање квалитет како и да им се овозможи (и на деца - ЗА СРАМОТА!) пристап до разни крокодили и рептили како би си го уништиле животот и би имале проблем со законот...да се држи нелегално е благодетна работа - подршка за криминалот и уништување на младината!
Oсвен гранки и еден куп семки. И јас сакам така како господин да си распалам брендиран џоинт без да ме фаќа параноји и да се понашам како криминалец ама сеуште сме далеку со менталитет. Пријатели моја генерација што сме пушеле во тинејџерски години сега се понашаат како марихуаната да е врвно зло. Не сме дозреани сеуште за да заслужиме џентлменско уживење треба уште "муви лапање" како што викаат старитеСакам да се легализира марихуаната, иако и сега немам некој проблеми со тоа. Не ми е гајле за политиката, криминалот и слично. Сакам само да можам легално да си купувам квалитетна марихуана, скурчено ми е да пушам разни глупости. Сакам и кај нас да се донесат и да почнат да се произведуваат светски познатите брендови на маријуана. И кај нас има јака ганџа, ама по 2 недели ке ја снема и ке пуштат некој гранки, па потоа пак некоја прсканица итн, итн. Со легализацијата се ке се смени. Ке можеме да уживаме како што уживаат и другите. Smoke Shop - тоа ми фали.
ДА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА!