methMKD
Евроскептик
- Член од
- 18 јануари 2011
- Мислења
- 1.826
- Поени од реакции
- 723
мааааааангуууууупПедер... ај ќути и пуши.
мааааааангуууууупПедер... ај ќути и пуши.
Само да те исправам, 100% се. И младо и старо, ќоро, штуро и сакато. Т.е. сите дуваат, ама никој не знае.Врз основа на тоа што има едно 70 % од младината што ја конзумира
Значи ниту јас не се согласувам со тебе ! Занчи вака. Некој дилер тебе ти дава трева, сигурно во најголем случај не е тоа непознато лице (најчесто сите ние што пушиме имаме свој дилер од каде земаме) и сеа тебе те фака ентеше. ти така лесно ке излезеш шпиун и ке го накодошиш ? а и ако се шпиун и накодошиш тој ке дознае кога тогаш, и после ке имаш проблем и со него дека сепак тој е дилер и сигурно не е некој идиот. Значи муабетот ми е дека не интересира на сите за легализирање на тревата !Гледам сите зборите од искуство као да ви го ПРЦнале оние од ЕНТЕШЕ, е па ви симнувам капа за неспособност на пушење џоинт.
И пак најважното не го свативте, зошто гледам си "мерите к**ови". Не знам дали вреди да се повторувам, али ајде за тапаните што не разбраа: Значи тие што најмногу сакат да се легализира Марихуаната се пријателите од кој ја набавувате робата ( луѓето со ниви за "френки и патлиџани") затоа ако некој ја сјеба работата да гние во затвор ќе бидат они. А тие што пушат (муштериите) како што реков... ГИ БОЛИ СТАПОТ дали е легално или не.
PS. мене ми е сеедно дали ќе се легализира или не. Не знам како разбравте дека сум против. Останете ми со здравје
кога ќе те фати ентеше како пушиш џоинт веќе касно ќе бидеWhatever кога ќе ме фатат мене дека сум пушел Џоинт ќе дојдам тука и ќе пишам дека сте во право, а до тогаш ви посакувам убав зелен живот.
пред неколку години, бевме ептен направени и отидовме на саем и другарчево будала зема седна на сред саем и почна да витка, цело друштво околу и јас гзлар баш тогаш отидов до веце.. кога се враќам што да видам ги фатиле.Дете прва работа гледаш дека ти викаат сите -.- значи не за џабе е нелегална нормално дека ќе факаат ....
ЕНТЕШЕ значи тоа им е работа да ловат луѓе што пушат марихуана распрашај се провери и по нет на страната на МВР ќе видиш ЕНТЕШЕ што им е работа ... не ми кажувај глупости -.- не се прај паметен коа врска си немаш од животот . Не те наоѓаат дома они никој неможе дома да ти влезе ама на пример еве на Таксират и околу си врткаат околу саем со колите ќе видат некој сумљив на паркингот ќе запали и финолепо ќе го спакуваат во колата и го носат во станица ... и таму ако не признаваш(си го џитнал тоа и не те фатил баш на дело) урина глупости ќе ти проверува и по едно саат време те пушта ако покаже позитивно на урината ти стига казна нез колку пари сум чул нешо 400 евра дека е ама може и да не е толку појма неам
--- надополнето: 3 март 2012 во 16:53 ---
Братму има видено некој како пуши
Баш тогаш у веце а? хахахах--- надополнето: 5 март 2012 во 10:05 ---
и јас гзлар баш тогаш отидов до веце...
Се чудам како можеш да споредиш хероин со чоколадо? Ако зборуваш за зависност тогаш океј. Подобро да правеше компарација помеѓу цигари и дрога.Јас сум цела дрога да се легализира, затоа што нема разлика помеѓу милка чоколада и доза хероин. Да милката е зависна, малку е потешко да се поверува ама тоа е, а исто и гледањето на телевизија е завист.
Инаку ако се легализира цела дрога, луѓето ќе си ја зимаат со рецепти и ќе се знае колку треба да прими денес и на крај ќе прими вистинска дрога. Ова не е низ призма на пари, мада некој луѓе доста ќе загубат со ова, туку ова е низ призма на хуманост и човечност, бидејќи знам луѓе што се умрени бидејќи земале цименто наместо дрога и таа што крајните корисници ја земаат ретко е чиста.
Ама хуманоста и човечноста одамна се умрени како на хартија така и во нашите глави и погледот е секогаш низ парите, а тоа секогаш се правда како да е морал и догма, што ќе каже народот, наркоманите се вакви или онакви, крадат, убиваат и се гнасни, па нормално дека се такви кога се во очај да стигнат до фиксот, исто како што во очај се бабите кога ќе има пречки на турска серија и се нервозни и дерат на сите страни. Доколку им се обезбеди "стабилен" фикс, тие нема да се разликуваат од другите луѓе.
Може е стана популарна со капитализамот, ама тогаш се прашувам како лекарите од старите цивилизации, Кинези, Индијци, Месапотамци, Египќани вршеле ампутација на екстремитети ?
Чудна работа е како можеле да го поднесат врисокот на луѓето кога му се сечи екстремитет на човек или човекот воопшто не бил свесен за ампутацијата?
Сакам да се легализира марихуаната, иако и сега немам некој проблеми со тоа. Не ми е гајле за политиката, криминалот и слично. Сакам само да можам легално да си купувам квалитетна марихуана, скурчено ми е да пушам разни глупости. Сакам и кај нас да се донесат и да почнат да се произведуваат светски познатите брендови на маријуана. И кај нас има јака ганџа, ама по 2 недели ке ја снема и ке пуштат некој гранки, па потоа пак некоја прсканица итн, итн. Со легализацијата се ке се смени. Ке можеме да уживаме како што уживаат и другите. Smoke Shop - тоа ми фали.Им благодарам на сите што ми го честитаа празникот...среќен празник и на вам и се надевам дека нема да се легализира марихуаната за да можат политичарите и најпоследните мифки (мафијаши) да имаат поголем профит а на конзументите да им се шитка срање квалитет како и да им се овозможи (и на деца - ЗА СРАМОТА!) пристап до разни крокодили и рептили како би си го уништиле животот и би имале проблем со законот...да се држи нелегално е благодетна работа - подршка за криминалот и уништување на младината!
Oсвен гранки и еден куп семки. И јас сакам така како господин да си распалам брендиран џоинт без да ме фаќа параноји и да се понашам како криминалец ама сеуште сме далеку со менталитет. Пријатели моја генерација што сме пушеле во тинејџерски години сега се понашаат како марихуаната да е врвно зло. Не сме дозреани сеуште за да заслужиме џентлменско уживење треба уште "муви лапање" како што викаат старитеСакам да се легализира марихуаната, иако и сега немам некој проблеми со тоа. Не ми е гајле за политиката, криминалот и слично. Сакам само да можам легално да си купувам квалитетна марихуана, скурчено ми е да пушам разни глупости. Сакам и кај нас да се донесат и да почнат да се произведуваат светски познатите брендови на маријуана. И кај нас има јака ганџа, ама по 2 недели ке ја снема и ке пуштат некој гранки, па потоа пак некоја прсканица итн, итн. Со легализацијата се ке се смени. Ке можеме да уживаме како што уживаат и другите. Smoke Shop - тоа ми фали.
ДА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА!