ХЕлоууу..
ај некој ако може да ми помогне. сакам да купам лаптоп и ми треба помош за две работи
-каков лаптоп да купам
- и како да го платам...
со првото, сакам да е 30.000-35000 денари... предложете конфигурации и сл. работи.. а да и сакам да има колку-толку добра графичка, да можам кал оф дјути, ворлд оф варкрафт да играм.,. не се разбирам многу во ова па затоа дајте предлози, споредби и сл.
второто, не дека баш немам пари, ама немам сега... уствари што е финтава, имам добеино стипендија цирка 600 евра..ја исплаќаат на 3-4 рати, последната во јуни-јули е некаде... тие пари ги планирам за лаптоп што сакам да го земам пред нова година. е сега барам некоја фирма или било што што ќе ми даде мене сега пари - намалени за камата - а јас ќе му потпишам дека тој има полно право да ги вади парите од сметката на стипендијата - или ако има нешто како траен налог. Муабетот е ова најдобро би успеало со банка во форма на кредит, арно ама пусти банки кај нас неќат ни да те дослушаат ако не си вработен на државно. Уствари, финансиски ова што точно го барам и не баш кредит - туку е повеќе факторинг. Т.е некој ми дава пари сега, а тој си наплаќа од кај што ми борчат мене. Работава е што една само фирма има со вакви работи што се бави, КредитЕскпрес се вика и типците неќат да се бават со факторинг кај што се сигурни наплатите - така барем ми рекоа... само сакале да се тужат...
Е сега, ако знае некој предлог да дади, за штедилници и незнам какви други такви фирмичиња, што би можело да се нафатат на ваква работа кажвајте...
идеи ????