Лап - Топ

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Dell XPS m133

• Dell XPS M1330 Laptop Crimson Red Ultra Slim, Sleek and Sexy - Best Portable Gaming laptop
  • Intel Core 2 Duo Processor T9300 (2.5GHz/800Mhz FSB/6MB cache), 2 GB DDR2 SDRAM 667MHz (2 DIMMs)
  • 320 GB SATA Hard Drive (5400RPM), Intel Integrated Graphics Media Accelerator 3000
  • 8X DVD +/- RW w/dbl layer write capability, Integrated 2.0 Mega Pixel Web Camera, Intel 4965 802.11a/g/n Dual-Band Mini Card
  • Dell Travel Remote Control, Genuine Windows Vista Home Premium
Ај нешто повеќе детали да ми дадете ... пошо не се разбирам од лаптопи па ај ако може да ми каже дали вреде ...
Шо пари и кај го има понудено овој лаптоп?

Член од
4 јули 2008
Мислења
230
Поени од реакции
9
Мојот го купив пред 2 недели, а братучед ми има исти го користи една година и досега немал никаков проблем...Башка имам 2 години гаранција така да и да цркне нешто не е мој проблем нека му ја мислат тие во продавница...:toe::toe::pos2:
:jaj:Дај боже да се смееш и после некое време вака:pos2:. А малку ти е бош муабетот " и да цркне нешто не е мој проблем нека му ја мислат у продавница". Значи си дал пари да трчаш само по сервиси. Ок.:pipi::jaj:

Јас од мое искуство ти кажувам дека се "квалитетни" лап топи ама зависи каде е произведен, а пошто братучед ми го има цела година и немал проблеми досега со него затоа и се одлучив за истиот бидејќи и не ми треба некоја многу моќна машина...Но сепак мислам дека е смешно да го споредуваш со Dell, тие важат за едни од најубавите лап топи(по дизајн), квалитет и.т.н.

Според мене еве јас како мислам дека стојат марките на лап топи:
Dell
HP
MSI
Toshiba
Asus - FujutsuSiemens - овие две марки ги ставам на исто место бидејќи и не сум толку многу воодушевен од Asus(освен по дизајнот) а тоа ми го имаат потврдено и луѓе што користеле Asus лап топ, а истото ми го кажа и човекот од којшто го купив јас мојот...Така да одлучи сам што ќе купиш ама немој да се брзаш...
Не ти ја сваќам листава, DELL ти е на прво место од овие модели?:coffee::icon_roll

Алексич

I'm LeGenD!
Член од
13 јули 2008
Мислења
567
Поени од реакции
23
Ај да се пофаљам, пред некој ден зедов:
МSI VR610X

• Procesor: AMD Athlon64 X2 Dual-Core TK-55 1.8GHZ
  • Ram memorija: 2GB DDR2,
  • Hard disk: 250GB 5400rpm
  • Grafička kartica: ATI Radeon X1270 HDMI
  • Mreža: LAN 10/100Mbps, WiFi, 56K Modem
  • Audio:HD audio sa integrisanim zvučnicima i mikrofonom
  • Optički uredjaj: DVDRW DL Super Multi
  • Ekran: 15.4” WXGA Monitor
  • PCMCIA, SD/MMC/MS/MS Pro Duo Card Reader
  • WebCam 1.3mpix, Bluetooth
за 30 000ден.:salut:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Е ајде и јас да се пофалам :)
завчера ова го зедов:

Fujitsu Siemens Amilo 3525

CPU: Core 2 Duo P7350 @ 2.00 Ghz 3mb L2 cache
Ram: 2 Gb DDR2 800MHz
HDD: 250 Gb
VGA: Mobile Intel GMA X4500HD
DVD-RW DL
15.4" LCD (WXGA)
Web cam, card reader, bluetooth, WiFi...

комплет со ранец и маус дојде околу 50.000 ден.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Е ајде и јас да се пофалам :)
завчера ова го зедов:

Fujitsu Siemens Amilo 3525

CPU: Core 2 Duo P7350 @ 2.00 Ghz 3mb L2 cache
Ram: 2 Gb DDR2 800MHz
HDD: 250 Gb
VGA: Mobile Intel GMA X4500HD
DVD-RW DL
15.4" LCD (WXGA)
Web cam, card reader, bluetooth, WiFi...

комплет со ранец и маус дојде околу 50.000 ден.
Нека е со среќа и трајност! :) многу ми се допаѓа конфигурацијата, уште интел процесороТ! елелелел топ брат... чувај го(барем за мене ) :) поздрав

Lanna

Taller, Stronger, Better
Член од
30 септември 2008
Мислења
550
Поени од реакции
165
sakam da zemam laptop, se dvoumam pomegu msi i asus ama nekako za asusot sum poveke, pa aj neka kaze nekoj koj ima iskustvo so asus dali e zadovolen - vo pogled na performansite koi gi ima i izdrzlivosta

ASUS F5SL е мојот:

Intel® Core™2 Duo Processor T5550, 1.83 GHz, 2MB L2 Cache;
RAM 2GB DDR2 667 MHz SDRAM,
15.4" WXGA/WXGA+ Asus Splendid Video Intelligent Technology
ATI Mobility™ Radeon® HD 3470, External 256MB VRAM
HDD 250GB,5400rpm
Combo DVD Super Multi Light Scribe DL
8-in-1 card reader: SD,MMC,MS,MS-Pro,xD,MS-Duo,MS-Pro Duo via adapter
1.3 Mega Pixel web camera итд....

Се ти зависи од тоа каква конфигурација бираш. Јас сум многу задоволна иако има голема заебанција што новите машини на Асус се креирани да поддржуваат само Виста, што значи тешко (а за некои компоненти скоро и невозможно) да најдеш асолни драјвери за XP. Проблемот е што во принцип, Вистата е срање.

Инаку за издржливост... Не знам на каква издржливост мислиш... Мојот е трипати треснат од земја и уште си работи најнормално :pos2::pos2:

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
абе ај да ве прашам, кај има некоја продавница, или подобро некој сајт кај што може сам да си направиш конфигурација за лап-топ???

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
абе ај да ве прашам, кај има некоја продавница, или подобро некој сајт кај што може сам да си направиш конфигурација за лап-топ???

Вака да ти кажам лаптопите не одат како персоналните, значи има една почетна конфигурација и кај нас можеш само да и додадеш на неа повеќе рам или повеќе хардиск. Незнам освен можи пример ако има HP официјален салон или Dell така нешто па да им кажиш што конфигурација.

www.nevada.com.mk имаат најголем избор на лаптопи.:smir:

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Вака да ти кажам лаптопите не одат како персоналните, значи има една почетна конфигурација и кај нас можеш само да и додадеш на неа повеќе рам или повеќе хардиск. Незнам освен можи пример ако има HP официјален салон или Dell така нешто па да им кажиш што конфигурација.

па баш и на тоа мислев де :kesa: оти има некои продавници кај што прашав, дали може да се менува нешто викаат не, тоа што е понудено тоа е. ок, фала!:helou:

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Aj i jas da se pofalam, zedov HP550 i zasega e top
a vam na site vi posakuvam nekoj mnogu podobar!

Член од
22 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
0
imas na site oficijalni sajtovi na customize da si konfiguriras laptop po zelba.

Член од
4 јули 2008
Мислења
230
Поени од реакции
9

:coffee:Da imaat ama kakvi se (mislam na kvalitet), sepak toa e vazno ne?:helou:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
imas na site oficijalni sajtovi na customize da si konfiguriras laptop po zelba.
зависи што мислиш под конфигурираш, дали мислиш на изглед на лаптоп, конфигурација или пак само нормални делови како што се ХДД, процесор, рам. Дека има некои што се што ти текне може да ти вметнат али тоа у македонија мислам тешко да најдеш

Член од
22 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
0
зависи што мислиш под конфигурираш, дали мислиш на изглед на лаптоп, конфигурација или пак само нормални делови како што се ХДД, процесор, рам. Дека има некои што се што ти текне може да ти вметнат али тоа у македонија мислам тешко да најдеш
Rekov na oficijalnite sajtovi, od osnovata odis nagore vo performansite, dizajnot e toj sto e samo moze nekoi sminki da dodades i seto toa kosta.

Kajgana Shop

На врв Bottom