Лажни и погрешни пророштва за месијата

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
.

.

Па вистинските чеда БОЖЈИ се по правило атеисти, а само во еден единствен исклучок - кога се работи за Совршениот БОГ во Христа Исуса - тие се теисти! (y)

.
Е ова држи вода,"Kој не е со нас,тој е против нас",така некој рекол дали Исус или Павле апостолот,или можеби царот Контантин кога почна да ги убива сите нехристијани,неистомисленици.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Уште едно “пророштво“ кое не постои а на кое се повикува новиот завет е онаа кај Јован 19

36 Имено, сè ова се случи, за да се исполни Писмото: „Неговата коска нема да се скрши.”

Jован 19

се работи за римски војник кој сакал да му скрши нозете на Исус (за побрзо да умре) но исус веќе бил мртов и немаше потреба за такво нешто. Какао и во првиот случај на “пророштво“ и ова го нема во Стариот завет, то ест и тука евангелистите се повикуваат на непостоечко пророштво

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
me uplashi sega...brrrr..se tresam celiot
Не беше закана Гонзо. Зборам за последиците по моево здравје од читањето твои постови. Ќе ме носат на душа Werther и модераторот.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Уште едно “пророштво“ кое не постои а на кое се повикува новиот завет е онаа кај Јован 19

36 Имено, сè ова се случи, за да се исполни Писмото: „Неговата коска нема да се скрши.”

Jован 19

се работи за римски војник кој сакал да му скрши нозете на Исус (за побрзо да умре) но исус веќе бил мртов и немаше потреба за такво нешто. Какао и во првиот случај на “пророштво“ и ова го нема во Стариот завет, то ест и тука евангелистите се повикуваат на непостоечко пророштво

.

Читај во книгите Мојсиеви и барај се’ за жртвалното јагне, па ќе видиш!

.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
А дали ти вака го објаснуваш Тројството,тоа што си го навел е против сите закони.Подобро и поточно би било 1*1*1=1.Е овоа е нешто друго ама вака не ви одговара на вас верниците,вие со алгебарско собирање сакате да си го објасните ова таканарешено 3 во 1.(А кога ќе се додаде и Богородица во Тројството како што веруваат православните и католиците тогаш не се три особи):tapp:
Vo pravo si.....ova ravenstvo e protiv site politichi, drzavni, matematichki, fizichki.....zakoni.
ali brat, ovde podfotumov se vika RELIGIJA, ovde toj zakon e najjak.
i ti da ne sakash dijagrami za da go razberesh..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Vo pravo si.....ova ravenstvo e protiv site politichi, drzavni, matematichki, fizichki.....zakoni.
хахахахах срценце малечко вели “најјак“ има јак, има појак али ова е најјак, турбо јак!! хахах како знае да ме расположи детето!!

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не беше закана Гонзо. Зборам за последиците по моево здравје од читањето твои постови. Ќе ме носат на душа Werther и модераторот.
Ne im se sekiraj...tie nemaat dusha...zaspani se kako tebe i tie...
Na mesechinata kje odite vie.....:pos:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Колку членови има на форумов, кои ја имаат религијата во малиот прст, како што ти ја имаш?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Колку членови има на форумов, кои ја имаат религијата во малиот прст, како што ти ја имаш?
Dobrovecher Donaltcho....:cool:
Bidi ljubezen i odgovori prvo ti na moeto prashanje na temata zoshto pticite pejat....pa potoa i jas kje te udostojam so odgovor...:свиркам:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Е ова држи вода,"Kој не е со нас,тој е против нас",така некој рекол дали Исус или Павле апостолот,или можеби царот Контантин кога почна да ги убива сите нехристијани,неистомисленици.

.
Кој не Ја подржува Љубовта (и нејзините вистински чеда), тој И’ (им) одмага и си собира негативна карма,...!

Ова ти го кажувам од искуство!

п.с. Константин колку и да бил (во твои и мои очи) антихристијанин, сепак бил поблиску до Љубовта одколку оние што ги гонеле и убивале чедата на Љубовта БОЖЈА чиста (Исуса Христа)!

.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
хахахахах срценце малечко вели “најјак“ има јак, има појак али ова е најјак, турбо јак!! хахах како знае да ме расположи детето!!
abe ti i gramatika si znael...mora da si odel do 8 odd....chudo cigansko bre...
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 23:17 ---
http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-и-одговори-за-и-околу-религијата.71184/

Kajgana Shop

На врв Bottom