Лаг со игри [Помош]

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не заебавај? :)
Дечкото бараше "програма против лаг" :)
Смешно или не, има програми против лаг за одредени онлајн игри како WoW и Аион, работат со тунелирање на компјутерот до серверот намалувајки го лагот :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Извини, објасни го ова „тунелирање на компјутерот до серверот“, не ми е баш јасно... :)
Што уствари прават програмчињата?

Член од
6 август 2012
Мислења
16
Поени од реакции
4
Pa Дирт 3 ми лагира и НФС тхе рун

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Pa Дирт 3 ми лагира и НФС тхе рун
За The Run ок, има доста багови не е сјајна, ама чудно е тоа што DiRT3 ти лагира, GTX560 е доволно јака за да ја играш во DX11 на 1080p+ со сетинзи до даска.
Со други игри немаш проблем?
Да пробаш да ги избришеш драјверите од графичката, али темелно, откако ќе ги избришеш ќе влезеш во Safe Mode и со Driver Sweeper ќе ги избришеш остатоците. Послем тоа ќе ги симнеш најновите 306.02 beta.
Симни и patch-ови од игрите ако ги има.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Добро де лаг нека биди :)
--- надополнето: 27 август 2012 во 18:24 ---

Processor:Intel Core i5 – 2400 - 3.1 GHz
Motherboard:Asus P8H67-M LE
Memory:Vengeance DDR3 4GB 1600MHz
Hard DiskSeagate 1 TB
Graphics CardAsus GTX 560 1GB DDR5
Од амц го имаш земено 100%,иначе пробај нов драјвер на енвидиа да симнеш,ccleaner,Advanced system care,registry defragment...И зависи кои игри ги играш и на каква резолуција детали и тоа...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Извини, објасни го ова „тунелирање на компјутерот до серверот“, не ми е баш јасно... :)
Што уствари прават програмчињата?
Зголемува фреквенција на ТЦП препознавања од серверот, па пакетите не седат у бафер толку време креирајки интернет лаг поради не оптимизација на софтверот (виндоусот). TCPackFrequency всушност прави СЕКОЈ пакет од играта да биде прифатен од ACK (наместо секој втор како што е дифолтот). Језда трансферот направен од играта се зголемува дупло али барем имаш помал лаг.

Нормално, ова е боље да го вратиш у нормала пошто се остало интернет related ќе ти биде споро (ниско приоритетно) така да ова само дур игрша, после го гасиш.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Да не знаете некоја програма или нешто што ќе ми го намали лаго или фпс ? Бидејки ми сецкат и неможи да се игра. :) .Само да не e game booster :D
Абе земи компјутер со 20GB RAM, i7processor и 100mbps интернет па ќе видиш дали ќе има лаг.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Зголемува фреквенција на ТЦП препознавања од серверот, па пакетите не седат у бафер толку време креирајки интернет лаг поради не оптимизација на софтверот (виндоусот). TCPackFrequency всушност прави СЕКОЈ пакет од играта да биде прифатен од ACK (наместо секој втор како што е дифолтот).
ГЛУ-ПОС-ТИ.
Али, ако помага поради психолошкиот момент дека уствари имаш „програмче против лаг“ - тогаш е океј :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Доколку имаш проблеми со конкретни процеси од Windows-от (се случува, мада не би требало на тој хардвер), сними си TuneUp Utilities и оди во турбо мод, ги гаси принтерите, конекциите за мобилни, аеро темите и слични тракатанци...

Кај мене конкретно имаше проблем со Street Fighter 4, играта се укочуваше после 20-30 минутно играње онлајн, па со ова ми се среди проблемот.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ГЛУ-ПОС-ТИ.
Али, ако помага поради психолошкиот момент дека уствари имаш „програмче против лаг“ - тогаш е океј :)
Хахах :D Џабе праиме муабет коа си игнорантен :D Стварно помага иначе :*
Гуглај TCPackFrequency и TCPNoDelay и ќе видиш :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Хахах :D Џабе праиме муабет коа си игнорантен :D Стварно помага иначе :*
Гуглај TCPackFrequency и TCPNoDelay и ќе видиш :)
Да, да, помага... :pos:
Како да не сум игнорантен, кога дискутирате за глупости кои беа актуелни пред 5-10 години и кои до сега требаше да бидат разјаснети....

Од сите можни причини за лаг, „неоптимизираниот оперативен систем“ е некаде на 19. место. Пред него може да бидат причини како:
- Лошата интернет конекција на клиентот;
- Лошата интернет конекција на серверот:
- Проблематична точка/интернет рутер (хоп) БИЛО каде помеѓу клиентот и серверот;
- Малициозни (штетни) програми кај клиентот (кои ги трошат неговите интернет ресурси);
- Детето си го заборавило торентот во позадина;
- Комшијата ти ги троши интернет ресурсите;
- Застарен и некомпатибилен хардвер;
- Може да не набројувам повеќе?

Kajgana Shop

На врв Bottom