Кујната на Иванов --> 160.000 евра

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ова е како за оштетата за загинатите војници во несреќата, на кои владава им долила по 10.000 евра на секое семејство, а на А1 ставаат наслов: „Срамни 2 илјади евра ..“.

Објаснувањето на а1 подоле следи, дека ги поделиле тие 10.000 евра на 5 члено семејство и се фаќало по 2 илјади на член. :kesa:

Убиј боже, битно насловот, тотално приспособен на мас-пропаганда.

Прашање е само ОД КОГА почнале да се интересираат толку за сите набавки, никогаш порано не сме виделе оценки,проценки,анализи за тоа колку трошеле претходните гарнитури за ваков вид набавки, канцеларии,кујни,храна,автомобили итн.

Очигледно, за да имаат “џукелите“ за што да лаат!

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Море како не сфатите дека кујната не е на Иванов, туку на лицето со функција Претседател на Република Македонија, ваљда кујната ќе има рок на употреба наредниве 10, 20 30 години, и сигурно Иванов нема да е толку години претседател :tapp:.
Ако толку Сдсм и Велија запнале да кукаат по кујната, нека успеат тие да победат на следните претседателски избори, и така и тие ќе ја користат:toe:
Или работата е зошто Иванов прв да ја употреби:pos2:
Многу детска работа бре

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
Кујнава нее за една употреба И Не е за Иванов Кујната е за Претседателската Резиденција кој и да беше избран за Претседател ке се наместеше ваква кујна

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
abe se zezav malku so letnata garderoba na Gruevski

inaku on topik .....160000 evra se 4 dvosobni stanovi ( Vladata namesto Kujna mozese da im gi dadese so povolni krediti na 4 mladi bracni dvojki bez obezbedeno stanbeno prasanje i 4 mladi smejestva ke imaa nasmevka na licata )

Види сега ако така размислувае тогаш не треба претседателот ни резиденција да има...Нека си живее во станот...А богами не и треба ни авион на владата , ниту мерцедеси, може со возеви , такси и слични превозни средства...
Тогаш не ни треба ни собрание , може опен аир седници да се држат а собранието нека го направат социјални станови...

Во право си ако се тргне по твојата логика , можат да се сместан неколку илјади млади брачни двојки...

Ова е како за оштетата за загинатите војници во несреќата, на кои владава им долила по 10.000 евра на секое семејство, а на А1 ставаат наслов: „Срамни 2 илјади евра ..“.

Објаснувањето на а1 подоле следи, дека ги поделиле тие 10.000 евра на 5 члено семејство и се фаќало по 2 илјади на член. :kesa:

Убиј боже, битно насловот, тотално приспособен на мас-пропаганда.

Прашање е само ОД КОГА почнале да се интересираат толку за сите набавки, никогаш порано не сме виделе оценки,проценки,анализи за тоа колку трошеле претходните гарнитури за ваков вид набавки, канцеларии,кујни,храна,автомобили итн.

Очигледно, за да имаат “џукелите“ за што да лаат!

На крајта бројката од 2 илјади евра , со се осигурување и државни станови излезе дека всушност се работи за 120 илјади евра...

Да не изезе овој пат дека не се работи само за кујна туку и за трепезарија со се днева соба и други тракатанци...

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Не бе девојче не е проблемот кој ја користи проблемот е што некој троши туѓи пари најлесно е да потрошиш а тешко е да заработиш. Можеле и поскромна кујана да купат од 15000 еур што ќе и фали некој нема кујна, некој има кујна од 50 еур дома и тој и тој јаде што ќе прават у кујната ќе вадат ДНК од свинско месо, ќе ја потврдуваат теоријата на еволуција или ќе се готви во неа. божем Иванов или било кој и да е претседател. Ќе готват готвачи платени за тоа. Е сега готвачот ако имал посебни потреби за вакви луксузи и му ја удоволиле потрбата тоа е веќе друго.
Чалам ништо друго. Афирмација на моќ вие рипајте, а јас ќе правам што сакам тоа тие тоталитаризам независно кој и да е на власт.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Не бе девојче не е проблемот кој ја користи проблемот е што некој троши туѓи пари најлесно е да потрошиш а тешко е да заработиш. Можеле и поскромна кујана да купат од 15000 еур што ќе и фали некој нема кујна, некој има кујна од 50 еур дома и тој и тој јаде што ќе прават у кујната ќе вадат ДНК од свинско месо, ќе ја потврдуваат теоријата на еволуција или ќе се готви во неа. божем Иванов или било кој и да е претседател. Ќе готват готвачи платени за тоа. Е сега готвачот ако имал посебни потреби за вакви луксузи и му ја удоволиле потрбата тоа е веќе друго.
Чалам ништо друго. Афирмација на моќ вие рипајте, а јас ќе правам што сакам тоа тие тоталитаризам независно кој и да е на власт.

Во вакви случаи мислам дека е најдобро да се направи компарација со кујните на претседателите од соседните држави, да се види црно на бело , скапо ли е или не...

А

Адриано

Гостин
па добро бе претседател е мајко му стара на шо сакате да готви на стапче со колбас наденат на него врз жив оган среде двор!
цел свет претседатели ке идат кај него дома на гости да не сакате по 2 саата да чекаат за едно јадење?
редно време е и ние да си имаме наша бела куќа!

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Повторно кученцата на Груевски почнаа да р`жат на другите. Иронии...
Нема шанса на некоја тема да не се фрлите врз некој кој не го поддржува важиот господар.
Размислете правилно, нормално е да се трошат пари за глупости во оваа криза?
Нема врска партијата пак ќе напоменам, жално е некој да умира за парче леб а друг да купува кујни од илјадници евра.
Па јајцето пржено на око пак е јајце, без разлика дали е пржено во тава од 1200 ден или 1200 евра. :uvo:
kaj mi e sonceto?

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Види сега ако така размислувае тогаш не треба претседателот ни резиденција да има...Нека си живее во станот...А богами не и треба ни авион на владата , ниту мерцедеси, може со возеви , такси и слични превозни средства...
Тогаш не ни треба ни собрание , може опен аир седници да се држат а собранието нека го направат социјални станови...

Во право си ако се тргне по твојата логика , можат да се сместан неколку илјади млади брачни двојки...
Mojata logika e ednostavna .....Hrana,Obleka,Stan(kuka) za sekoj Makedonec a so toa pogolemo dostoinstvo ,covecnost i Ljubov.Koja e tvojata logika? Kujna od 160000 evra ? Spomenici od 10 milioni evra? Smizli? Rezidencii? SKapi avioni ? Gruevski?

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
epa aj site da ja vodime drzavata da sme ednakvi
site da ziame po 100 eu plata
ko ke ti dojde nekoj stranec ke mu svarime gravce u grne ili so ti znam
zaso be samo mrcite da bese Ovaj Frcko-Grcko i 1 000 000 eura da se potrosea za edna mocana kujna ke recevte se stremi kon evropa ke doaga obama na rucek ovaj onaj taka treba napredno
abe Beda Narod sme ne samo so pari i SO PAMET

trebalo da kosta samo kujnata 160 000 eura a ne KUJNATA I POMOSNATA KUJNA

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
ЕЈ.. нека ги провери некој сметките за струја и вода на претседателов...

Луѓето гладуваат, а тој ќе го вадел тревникот околу резиденцијата. Срамота.

Од сега да им се даде една гарсоњера на сите идни претседатели која ќе ја користат како резиденција.

П.С. Нека прошетаат луѓево до Водно, резиденцијалниот дел, да ги разгледаат куќите, посебно на Реплек, РИО или Гуштеров и да ги споредат со “претседателската“ резиденција.

Да се збунат делегацииве да не знаат кој е претседателот уствари.
:tv:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Mojata logika e ednostavna .....Hrana,Obleka,Stan(kuka) za sekoj Makedonec a so toa pogolemo dostoinstvo ,covecnost i Ljubov.Koja e tvojata logika? Kujna od 160000 evra ? Spomenici od 10 milioni evra? Smizli? Rezidencii? SKapi avioni ? Gruevski?

Мојата логика е Храна, Стан, Облека, за секој Македонец , ама стекнати со работа а не добиени на поклон,...
Државата треба да обезбеди добри услови за оние кои сакат да работат...а не на мрзливите да им поклонува станови...

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
АКО НЕМАТЕ ЛЕБ ЈАДЕТЕ КОЛАЧИ.

Сталин

Висарионович
Член од
24 декември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
11
Резиденцијата, не само скапата кујна е направена за сегашниот претседател, но и идните, тоа не значи дека оваа вила е поклон на Иванов, туку тоа ќе биде дом за сите претседатели без разлика од која политичка партија доваѓаат, можеби наредниот претседател ќе биде од СДСМ. Во сите држави претседателите имаат резиденции со висококвалитетна и скапа опрема во нив со големи плати, јас не знам зошто се овие критики, запометете дека овие 160 илјади евра се многу за едно домакинство, но многу малку за буџет, така да не можеа да помогнат многу ако се искористеле за друго нешто.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
А каде ти прочита дека Иванов тоа го барал? Владата направила таква одлука, нема врска претседателот дали сака или не сака. Тоа е резиденција на највисока извршна власт, каде што доаѓаат највисоки претставници од други земји. Нормално дека треба да биде обезбедена со се и сешто. Како што рекоа пред мене, нема Иванов после кујната со себе да ја носи дома. Тоа си останува и понатаму за претседателите.

И одлука за такви работи не прави претседателот.

Само значи медиумиве да оцрнуваат, без малце трошка памет и без да размислат убаво пред да напишат нешто.
Немаат за што да се фатат, па измислуваат.

Не ми се верува за што напишав толкав пост. Боже, за КУЈНА еееј! До каде стигнаа луѓево..
Pa vo toa e i fintata devojko,vladata. Nikoj ne rece deka Ivanov gi dal od dzep,vladata gi dala.. 160 000 ej,pa da recese 16 000 i toa e cifra,ama 160 000?! I odma vie udri mavaj da branite,sigurno ni u moment ne preracunavte sto se bi mozele da napravite za tie pari ,vazno da se opravda vemeroto. Inace komparaciite so Obama i Amerika se smesni,sigurno i samite ste svesni za toa.

Kajgana Shop

На врв Bottom