Кушнер: Што е тоа "ЖОЛТА КУЌА"?

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
имало такви работи во косово и ги мразам европејските пратеници кој не упропастија нас посебно а и србите .
п.с се врте ваа ,белки и за нас ке се заврте .

M

.:makedonec:.

Гостин
Браво Кушнер , то је то , србите од 1981 им ги земаа органите на албанците , ги убиваа младите војници во војска ,а велеа дека извршиле самоубиство, а дома ги носеа со затворени ковчези кои не смееја се отварат , погребите на иситите се наблудуваа од полиција , кога се отворија некои ковчези на телата имало куршуми во грб.

Тоа се србите , луѓе од 5 војни за 10 години.

Колку масовни гробници се најдоа низ цела Србија , колку ладњачи низ реките во Србија , колку фабрики беа употребени за горење на убиените , пази не се зборува за Хитлер и Германија , туку за Србија.

Србите знаат да прават пропаганди , една од нив е и ова со таканаречената жолта куќа.
Жолтата куќа постои тоа е ФАКТ ! таа се наоѓа 10-15 километри јужно од Бурел сека е префарбана во бела за да не се забележува инаку кога била жолта можела да се види дури од 5-6 километри од јаката жолта боја која што ја имала а од како е префарбана не се глеа ни од 200 метри исто така кога специјални екипи составени од српски, албански,словенски,англиски,американски и француски вештаци утврдиле дека се 100 % сигурни дека во неа се вршеле операции поточно трансплатации на органи за тоа сведочат и скалперите, ножичките,катетарите,иглите,шприцевите и лочките од крф кои се најдени во неколку соби на куќата ова го иам гледано 2-3 пати на телевизија а и на многу документарци по интернет !

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Известувачот на Советот на Европа Дик Марти поднесе извештај за трговијата со органи на Косово во кој директно се имплицирани водачите на УЧК.

Во четврток ќе има разгледување на извештајот.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Косовскиот премиер како мафијашки бос, вика Гардијан

Kosovo PM is head of human organ and arms ring, Council of Europe reports

Two-year inquiry accuses Albanian 'mafia-like' crime network of killing Serb prisoners for their kidneys

Kosovo's prime minister is the head of a "mafia-like" Albanian group responsible for smuggling weapons, drugs and human organs through eastern Europe, according to a Council of Europe inquiry report on organised crime.

Hashim Thaci is identified as "the boss" of a network that began operating criminal rackets in the run-up to the 1999 Kosovo war, and has held powerful sway over the country's government since.

The report of the two-year inquiry, which cites FBI and other intelligence sources, has been obtained by the Guardian. It names Thaci as having over the last decade exerted "violent control" over the heroin trade.

................
...........
.....

http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/14/kosovo-prime-minister-llike-mafia-boss

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Krađa organa
Ljudi iz bliskog kruga Thacija optuženi su za tajno prevođenje ljudi preko granice u Albaniju, gdje su prodavali organe, a još prije nekoliko godina se ustvrdilo da se tamo ubijalo srpske zatvorenike da bi se njihove organe moglo prodati na crnom tržištu.

Optužbe o tome da je i Oslobodilačka vojska Kosova u vrijeme sukoba sa srpskim snagama sudjelovala u ubijanju Srba i prodaji njihovih organa potiču iz knjige bivše haške tužiteljice Carle Del Ponte. Kao odgovor na te optužbe, švicarski senator Dick Marty je s timom Vijeća Europe istražio slučaj.

U izvještaju se opisuje i sustav ubijanja i krađe organa koji daje kredibilitet Del Pontinim tvrdnjama. Opisuje se kako je OVK u svojim logorima uglavnom držala Srbe, te kako je Drenička grupa imala najveću odgovornost za sudbinu zatvorenika. Među zatvorenicima je bio manji dio koje se odvodilo u improvizirani zatvor nedaleko od Tirane, gdje ih se "hladnokrvno ubijalo", nakon što su kirurzi rekli da su spremni za vađenje organa.

Isti Kosovari i stranci koji su bili uključeni u ta ubojstva bili su uključeni i u slučaj koji je trenutno pred sudom.

Suđenje

Europski tužitelj danas je na Okružnom sudu u Prištini rekao da je sedam ljudi optuženo za organiziranu međunarodnu mrežu trgovaca ljudskim organima iskorištavalo iznimno siromašne ljude iz Moldavije, Kazahstana, Rusije i Turske, obećavajući im po 15.000 eura za organe.

Ljudi koji su primali organe, među njima Kanađani, Nijemci, Izraelci i Poljaci, plaćali su između 80 i 100 tisuća eura za organe, ali žrtve nikad nisu dobile kompenzaciju za prodaju vlastitih organa, rekao je tužitelj Europske unije Jonathan Ratel.

Petorica optuženih Kosovara, dio organizacije koja se navodno bavila prodajom organa, izjasnili su se nevinima, a suđenje je odgođeno do 6. siječnja.

Organizacija

Pet državljana Kosova, među njima i Ilir Rrecaj, bivši visoki dužnosnik u ministarstvu zdravstva, optuženi su za pet kaznenih djela, ali nitko nije priveden. Još dvojica, turski liječnik Yusuf Sonmez i izraelski državljanin Moshe Harel, stavljeni su na listu traženih Interpola. Somneza se i u drugim zemljama tereti za sudjelovanje u prodaji ljudi i vađenju organa.

Tužiteljstvo navodi da je vođa kriminalne organizacije bio kosovski kirurg Lufti Dervishi. On je navodno 2006. na konferenciji u Istanbulu tražio nekoga tko zna vaditi organe, a šest mjeseci ga je kasnije kontaktirao Somnez. Dervishi i Somnez su operacije provodili u klinici Medicus, koju je vodio Dervishijev sin Arban, također optužen. Harel je "identificirao, regrutirao i transportirao žrtve" i osiguravao isplate bankovnim transferima. Druga dva liječnika, Sokol Hajdini i Driton Jilta, također su optuženi.

Još dva liječnika, izraelski državljanin Zaki Shapira i turski državljanin Kenan Demirkol, također su navedeni kao "neoptuženi sudionici".

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
шо се замарате да им докажете нешо на браќава на форумов коа 90% од нив се илегала са Косова ионака ....ја бар неам искуство со албанциве шо комуницирам со нив некој да ги брани Косово и косовските институции/политичари така ... т.д ...

Не постои Жолта Куќа
Рамуш Харадинај не е воен злосторник , не убивал срби,цигани(се што не е албанско)
Хашчим Тачи е цвеќе за мирисање
Мајка Тереза е ориџинале Косоварка ...

И ред други работи ....

А да ... и Србија била дел од Косово , не обратното ...

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
имало такви работи во косово и ги мразам европејските пратеници кој не упропастија нас посебно а и србите .
п.с се врте ваа ,белки и за нас ке се заврте .
kutrite vie se borite protiv celiot svet.... :uvo:

--- надополнето ---

шо се замарате да им докажете нешо на браќава на форумов коа 90% од нив се илегала са Косова ионака ....ја бар неам искуство со албанциве шо комуницирам со нив некој да ги брани Косово и косовските институции/политичари така ... т.д ...

Не постои Жолта Куќа
Рамуш Харадинај не е воен злосторник , не убивал срби,цигани(се што не е албанско)
Хашчим Тачи е цвеќе за мирисање
Мајка Тереза е ориџинале Косоварка ...

И ред други работи ....

А да ... и Србија била дел од Косово , не обратното ...
Mi se dopaga kolku samodoverba imas bravos... so Albancite nema so arno nozot samo neli... :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045

--- надополнето ---

Mi se dopaga kolku samodoverba imas bravos... so Albancite nema so arno nozot samo neli... :)
Зашо изиграваш поштен и културен а пцуеш преку репутации/пораки ?

Едноставно смешни сте како тоа сите се криви а вашите не се а кога вашите се КРИВИ - ЕПА ЗАШТО ХИТЛЕР го правел истото ? Зашто Наполеон така праел ?

Цел свет вика има жолта куќа - Ти викаш нема
Цел свет вика Рамуш е воен дебил - Ти и таквите као тебе го величате

Ако си за асална конверзација - бујрум - ако си за пцуење - такоџе бујрум ....

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Кога јас кажав дека цела Косовска влада е мафијашка, а Косово мафијашка држава направено од ЕУ да си пере пари, да си шверца дрога и слично, Пикасо и сличните на него ми се смееа. Знам дека нема да ми одговорат бидејчи се зафатени со споменикот на Џемо Хаса во Гостивар и палење на македонски знамиња, ама дали ова значи дека и ЕУ лаже исто како јас што лажев?

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76

--- надополнето ---

се бориме ами како не се предаваме и сме бестрачни не за џабе лавови ставаме на грбови и на атрактивни места.
Вас ве наметна аркан убави и да си чутиш а и мојте брака македонци убаво ве потфанаа
п.с како ке испукам некој пратеник лелеллее .

Член од
9 февруари 2010
Мислења
300
Поени од реакции
11
Кога јас кажав дека цела Косовска влада е мафијашка, а Косово мафијашка држава направено од ЕУ да си пере пари, да си шверца дрога и слично, Пикасо и сличните на него ми се смееа. Знам дека нема да ми одговорат бидејчи се зафатени со споменикот на Џемо Хаса во Гостивар и палење на македонски знамиња, ама дали ова значи дека и ЕУ лаже исто како јас што лажев?
Sto razbiras ti be detule eden, nemas pojma od zivotot..

Daj dokazi deka toa bilo taka>>??

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
И овие од Гардијан дечиња, појма немаат :)

Kosovo 'crime ring': police to examine allegations against PM Hashim Thaçi
Thaçi could face prosection if EU-sponsored force finds enough evidence to back up drug and organ trafficking claims

Kosovo's EU-sponsored police force said today it would examine allegations that the country's prime minister is the head of a "mafia-like" criminal network linked to organ trafficking.

Hashim Thaçi's government denounced the findings of a Council of Europe investigation into organised crime in the country as "slanderous". The Guardian understands that if there is sufficient evidence against Thaçi or the other senior government figures implicated in the report, they could face prosecution.

http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/15/kosovo-crime-ring-examine-hashim-thaci

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
И овие од Гардијан дечиња, појма немаат :)

Kosovo 'crime ring': police to examine allegations against PM Hashim Thaçi
Thaçi could face prosection if EU-sponsored force finds enough evidence to back up drug and organ trafficking claims

Kosovo's EU-sponsored police force said today it would examine allegations that the country's prime minister is the head of a "mafia-like" criminal network linked to organ trafficking.

Hashim Thaçi's government denounced the findings of a Council of Europe investigation into organised crime in the country as "slanderous". The Guardian understands that if there is sufficient evidence against Thaçi or the other senior government figures implicated in the report, they could face prosecution.

http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/15/kosovo-crime-ring-examine-hashim-thaci
Nisto ne e dokazano neka se dokaze ovaa diskusija e dzabe trosenje zborovi, neka dokazat i neka go apsat so kur me boli ako go baral ke si go najde.. sto e komplicirano tuka..?

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Nisto ne e dokazano neka se dokaze ovaa diskusija e dzabe trosenje zborovi, neka dokazat i neka go apsat so kur me boli ako go baral ke si go najde.. sto e komplicirano tuka..?
Не реков дека е комплицирано. Само пренесов вест. :toe:
А ако е џабе дискусијата, побарај админите да ја затворат.

Kajgana Shop

На врв Bottom