Кушнер: Што е тоа "ЖОЛТА КУЌА"?

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
Зашо изиграваш поштен и културен а пцуеш преку репутации/пораки ?

Едноставно смешни сте како тоа сите се криви а вашите не се а кога вашите се КРИВИ - ЕПА ЗАШТО ХИТЛЕР го правел истото ? Зашто Наполеон така праел ?

Цел свет вика има жолта куќа - Ти викаш нема
Цел свет вика Рамуш е воен дебил - Ти и таквите као тебе го величате

Ако си за асална конверзација - бујрум - ако си за пцуење - такоџе бујрум ....
Da ne zboruvame za kultura zatoa sto ni ti ni jas nemame, tuku kako prvo nikogo ne velicam samo si kazuvam moe mislenje sekoj go dobiva toa sto go zasluzuva.. razlikata pomegu mene i tebe e sto ti si poln so omraza i lagi te trujat sekoj den doma i vo drustvo zatoa jas ziveam vo realnosta i segasnosta a ti vo sonista.

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
Не реков дека е комплицирано. Само пренесов вест. :toe:
А ако е џабе дискусијата, побарај админите да ја затворат.
pa dzabe e zatoa sto toa ne e nekoja nova vest se zboruva za takvi raboti megutoa nikogas ne bil obvinet Thaci direktno sega samo sto gi pobedi izborite vesta e top tema! Plus diskusijava ne vredi zatoa sto odma donesuvate zaklucoci eve "Albancite gnasni" sto pravele kako da znaete i imate dokazi. The Guardian ne potvrdi nisto nema pokrenato obvinenie protiv Thaci od megunarodniot sud.

--- надополнето ---

Дај доказ дека Косово било кога било Албанско. Детуле.
Ne skokaj kako striptizerka od skut na skut.

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Ја мислим дека Тачи е неправедно обвинет и дека тој е најголемиот борец за човекови орга..права де. Малку сарказам.

И до нашите сограѓани Албанци престанете да одма префлуете на друга тема, убаво си стои насловот за што е темата. Сеа ќе почнете да кукате дека Милошевич е крив, дека србите убивале албанци па затоа се ваделе органи да се продадат за да се плати оштета на загинатите борци за човекови орг..права . Најверојатно ќе спомнете дека и ние сме ѓубриња, но нема никад да признаете за косоварите дека се командувани од мафијаши како Хашим Тачи и дека 1999та беше војна за мафијата да си создаде држава.Едносавно таков ви е менталитетот увек да се браните , нема везе тоа дали е крив или не битно албанец да е и кај вас одма е невин и е обвинет од каурите или сврбите само затој што е албанец.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Da ne zboruvame za kultura zatoa sto ni ti ni jas nemame, tuku kako prvo nikogo ne velicam samo si kazuvam moe mislenje sekoj go dobiva toa sto go zasluzuva.. razlikata pomegu mene i tebe e sto ti si poln so omraza i lagi te trujat sekoj den doma i vo drustvo zatoa jas ziveam vo realnosta i segasnosta a ti vo sonista.

Ајде ...

1.Дали го оправдуваш тоа што Рамуш и таквите као него го правеле ? Да/Не - Зошто Да/Не
2.Дали е ок на кур да се качувате на државава кога имате БАРЕМ за 100% повеќе права тука него БИЛО КАДЕ во Светот ?
3.Дали е ок за секој закон што треба/не треба да се донесе а е ИСТ за СИТЕ (не ви одговара на вам како и на нам) да бојкотирате парламент и да се заканувате со 2001 и слично ? (кога сите знаеме кој ви помогна НАЈВЕЌЕ во таа војна против Србија и како станавте уствари 25% (што не сте))

Дополнително

-Не ми кажувај дека немам појма за што и како правам муабет пошо иам пола другари албанци од факс/друштво т.д ...
-Си кажуваш свое мислење - мислење што 100% не би било исто доколку некој друг го правел рецимо врз вас ?

Дали сум во право ?

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Затворите каде се држеле жртвите биле на северот на Албанија каде се наоѓала и клиниката каде биле вадени органите, најчесто бубрези. Селекцијата се вршела според годините полот, здравствената состојба и етничкото потекло.

Заробениците ги молеле своите џелати да ги поштедат и да не ги сечат на парчиња открива Дик Марти повикувајќи се на сведочења до кои дојде неговиот тим. Откритијата на швајцарецот го кренаа целиот свет на нозе.

http://sitel.com.mk/dnevnik/balkan/usvoen-izveshtajot-na-dik-marti-za-somnevanjata-za-trgovija-so-chovechki-organi-na-ko

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.406
"Сега и Американците бараа целосна истрага без оглед на функцијата на осомничените. Приштина демантира се. Хашим Тачи најави и тужба против Дик Марти за клевета."

А зошто Хашим не покрена тужба против Карла Дел Понте. Таа прва од овие да ги наречам званичници, го изнесе јавно, тоа што дотогаш и врапчињата го знаеа.
Веројатно затоа што Карла немаше функција во моментот кога тоа го изнесе (ако не се лажам, во мемоари).
Всушност, не ми ни текнува дали Карла воопшто изнесе имиња...

Исто, многу е битно кој е ставот на овие ЕУ истражувачи во врска со Кушнер и неговата евентуална инволвираност, ако ништо друго, како некој кој цело време знаел за ова.

У ствари, што му е на овој Дик Марти? Изглеа е доста поскуп од Бучковски.

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Човек којшто ја извршува функцијата министер за надворешни работи (која што по дефиниција вели дека треба да има речник дипломатски), човек којшто се смета за врвен политичар... Да даде оваква изјава којашто не кореспондира со никакви дипломатски кодови... ваков цинизам е невиден... Под итно да се прогласи за политички САМОУБИЕЦ(тој самиот).... Страшен испад...
Ова е резултат на исказот: "Кога вистината удара во центар"
Шо напрај гнасно смеење се да му ебам ама го погоде овај новинарот право кај што не очекуваше си рече косово сум и сега албанците ќе ме галат го отепа со прашањето новинарот овај французот како болен психопат не знаеше што да каши ама нај многу ме изнервира таа србинаката што после го правдаше демек несзгодно било прашањето :tapp:
По две и пол години, Кушнер е повторно на Косово. Повторно беше прашан од истиот новинар, Будимир Ничиќ (од Глас на Америка), за жолтата куќа и трговијата со органи од страна на УЧК.

Кушнер повторно реагира како психопат, се фаќа за глава и гестикулира. Топката ја префрла на ЕУ мисијата на Косово (ЕУЛЕКС), вели има легални орган кои што теба да истражуваат дали постоела жолта куќа и трговија на органи.

“Никогаш! Никогаш! Никогаш не сум чул за жолта, зелена или пурпурна куќа“

“Исчезнатите особи беа голем проблем”

“И повеќе од проблем, на кој се работеше деноноќно. И јас работев, и работев, и работев, и знам дека некои затвореници, мртви луѓе или тела на мртви луѓе беа враќани, транспортирани до Србија… и дека Косоварите ги траспортираа Србите, но и дека Србите транспортираа Косовари…Не знам за соседите. Бев задолжен за Косово. Када стаува збор за исчезнатите, ние се обидовме да ги откриеме нивните остатоци. Понекогаш наоѓавме масовни гробни, езера во Србија итн.”,рече Кушнер .

“За останатото не знам. Но верувајте ми, од медицинска гледна тачка, да испорачате црн дроб или бубрег во лоша состојба, секако можеби и би било можно, не знам, но посматрано технички, да транспортирате орган, и да направите добра операција е тешко. На Косово во тоа време, то било невозможное. Но тука постои мисијата на Еулекс, и тие се сериозни луѓе. Не можам да се сетам на неговото име, но знам дека е задолжен еден Американски судија. Тоа е важно. Да се истражи.”

http://srbin.info/2012/11/kusner-se-hvata-za-glavu-zbog-zute-kuce-video/

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
Ма како ти жолта куќа? Тоа е српска пропаганда..:icon_lol: Албанците се мирни,образовани и цивилизирани,тие се жива интелегенција секаде во светот,нај големите научни истражувачи се албанци греота се да се обвинуваат од овие лоши срби и македонци..:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom