Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    620
S

Stefi070

Гостин
Чекај сеа, зборуваме за најдобрата или најефтината варијанта?

Ако е така, собери ги сите и заколи ги - 0 денари трошок.
Хеј, не е ни добро, не е ни убаво, но најефтино е.
Затоа не мешај поими и убаво види за што се дискутира.

Ти што мислиш, на кој начин ги убиваат кокошките, што процес се случува за до тебе да стигне пилешки стек?

decko dosta so to , razberi deka ne jadam ni stek ni nisto zivotinsko. ama dzabe koga jadat drugite, sakam da kazam deka jas dali jadam ili ne to voopsto ne e bitno koga jas sum edna na 1000 so ne jadat, taka da nemozime mnogu da smenime so to. i so velis najeftino e da se ubijat na toj nacin, zosto da se macat i da gi boli i se? ajde oti ti doma ne si gi vadis zabite so klesta, najevtino e, ili so? aaaaaa ke te boli. znaci gledas samo tebe da ti e ubo

Пазарна економија дечки. Чуваш крави колку што ти треба млеко. Правиш деца колку што можеш да израснеш. Дозволуваш расплодување на кучиња колку што се има потреба од нив. Се останато е вишак, се коле, се остава на улица од неодговорни "хумани" луѓе. тое :toe:

da , ama za razlika od lugeto , zivotnite ne mozat da planirat koga / kolku ke rodat i zato za da se namalat najdobro e da se sterilizirat

P

Princ

Гостин
da , ama za razlika od lugeto , zivotnite ne mozat da planirat koga / kolku ke rodat i zato za da se namalat najdobro e da se sterilizirat
Грешиш. Човекот има потреба од животните, затоа и не ги уништил досега. Поради тоа, тој го контролира нивниот приплод. Колку телиња ни требаат? Паааа, ни требаат 8. 2 за да ги израснеме и да ги молземе, 3 за колење и 3 за продавање. И толку има, нема трт-мрт. Се знае на трло овци колку кучиња ти требаат. Тоа зависи и од пределот каде планираш да ги пасеш. Све се тоа воспоставени правила, така и има опстоено човештвото, така и имаат опстоено кучињата. Арно ама, после се појавија "хумани" луѓе што ја пуштаат кучката да се пердаши со секое куче. Па таа кучка ќе се окучи. И после сопствениот од големата хуманост што ја има ги пушта тие кучиња на слобода. И ете ти ги после на партизанска и пред чичко стоилко.
Не може така повеќе.

R

RAYTHEON23

Гостин
кој начин за убиство е најдобар жити се!!!!!:vozbud:

јас велам ниту куршуми ниту заебанции!!!

абе собери ги сите и цијановодород...ако веке минеме ефтино:toe:

они наму луге пржат на електрични столици каменуваат сечат екстремитети во авганистан талибанците имаја казна газење со тенк они види ги за шо се косат!!!!

НЕ ИЗЕДНАЧУВАЈТЕ ЧОВЕК И ЖИВОТИЊА!!!!!!!!!

R

RAYTHEON23

Гостин
decko dosta so to , razberi deka ne jadam ni stek ni nisto zivotinsko. ama dzabe koga jadat drugite, sakam da kazam deka jas dali jadam ili ne to voopsto ne e bitno koga jas sum edna na 1000 so ne jadat, taka da nemozime mnogu da smenime so to. i so velis najeftino e da se ubijat na toj nacin, zosto da se macat i da gi boli i se? ajde oti ti doma ne si gi vadis zabite so klesta, najevtino e, ili so? aaaaaa ke te boli. znaci gledas samo tebe da ti e ubo

пак за анестезијата:pos2:

а ајде замисли хирушка интервенција БЕЗ АНЕСТЕЗИЈА!!!!

може ли!!!

остај забите колку му е тешко на хирургот толку и на анестезиологот имај предвид дека има работа со супстанци кои имаат контрадикторни ефекти!!!

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Можат и да се вдомат во некој стационер,зашто да не.Кога можат да се фрлаат пари за различни глупости може да се оддели минимален процент за да се грижат за овие кучиња.

Јас имам куче од средна големина.Дневно трошок за него имам околу 80-100 денари за јадење.Дневно јаде 300 грама кучешка храна,од најдобрата Hills.Има кучешка храна Чапи околу 60 денари е кило.На тие кучиња да им даваш по 250 грама таква храна тоа доаѓа по 15 денари од едно куче дневно.

По се и не е толку скапо да се вдомат тие кучиња.

Mac,Princ и Никола да ве прашам дали би одделиле по 100 денари од вашиот џеб месечно за овие кучиња да се чуваат,а да не се убиваат?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Mac,Princ и Никола да ве прашам дали би одделиле по 100 денари од вашиот џеб месечно за овие кучиња да се чуваат,а да не се убиваат?
Ти прашај 50 луѓе вака, сите 50 ќе ти речат "да".
Ама да беше така лесно и сите да беа толку хумани, сега немаше да го правиме овој муабет.

P

Princ

Гостин
Јас не, никогаш. Во моментов животот на 12 годишниот Оливер зависи дали некој ќе даде 100 денари ЕДНАШ (значи не месечно, еднаш само) и едвај 10 души дали пишаа на темата, дали донирале воопшто. Значи за мене животот на човек е незамисливо многу по вреден од животот на едно куче кое во основ никој и не го сака, затоа и е уличар.

S

Stefi070

Гостин
Можат и да се вдомат во некој стационер,зашто да не.Кога можат да се фрлаат пари за различни глупости може да се оддели минимален процент за да се грижат за овие кучиња.

Јас имам куче од средна големина.Дневно трошок за него имам околу 80-100 денари за јадење.Дневно јаде 300 грама кучешка храна,од најдобрата Hills.Има кучешка храна Чапи околу 60 денари е кило.На тие кучиња да им даваш по 250 грама таква храна тоа доаѓа по 15 денари од едно куче дневно.

По се и не е толку скапо да се вдомат тие кучиња.

jas da bi oddelila i ne 50 , tuku 200 sigurno i prasav dali negde ima broj da se donirat ama nikoj ne mi odgovori. znam deka samo so moite 200 nisto ne mozi da bidi ama ako nekoj sakat barem 50 vo mesecot i ako se soberat od poke luge togas veke ke bidi podrugo

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Не гледам која е поентата во пролонгирање на агонијата, во сместување на 10000 кучиња по кафези.
Пандан на нешто такво нема никаде по светов, 10000 кафези за кучиња, тоа е врв на глупост ако му текне на некој да ги прави.
А за вдомување, не ги вдомуваат бе човек. Зошто ти е толку тешко да разбереш дека не ги сакаат.
И еве да речеме нека вдомат и 1000 кучиња. Зарем други 1000 нема да бидат во истиот период напуштени?
Се додека нема порестриктивни закони кој се смее да чува куче и да се однесува како треба со него и да одговара за него, ќе се вртиме околу истово.
Нема луѓе кои сакаат да вдомат кучиња во толкав број, нема пари за стационари, а и да има голема глупост ќе биде да се направат а и да се направат ќе опстанат само некој месец.
На улица не ги сакаме, така да што вадиш ти од ова како решение?
Аман, не сте мали да вртите исти глупи и неосновани муабети толку време.
Единственото рeшение е она наједноставното.

R

RAYTHEON23

Гостин
jas da bi oddelila i ne 50 , tuku 200 sigurno i prasav dali negde ima broj da se donirat ama nikoj ne mi odgovori. znam deka samo so moite 200 nisto ne mozi da bidi ama ako nekoj sakat barem 50 vo mesecot i ako se soberat od poke luge togas veke ke bidi podrugo
а што сме није должни да плаштаме за животиња!!!!

принц ти одговори убаво животот на луге виси а ти се искоси за животињата!

уличарите се закана

уличарите пренесуваат вируси бактерии беснило

уличарите ги плашат деците и бабите

ТИ СИ МАКЕДОНИЈА:vozbud:

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Јас не, никогаш. Во моментов животот на 12 годишниот Оливер зависи дали некој ќе даде 100 денари ЕДНАШ (значи не месечно, еднаш само) и едвај 10 души дали пишаа на темата, дали донирале воопшто. Значи за мене животот на човек е незамисливо многу по вреден од животот на едно куче кое во основ никој и не го сака, затоа и е уличар.

Па нормално дека животот на човекот(било каков)е секогаш повреден од животот на било кое животно.

Не би одделил ок,твое право.

Изгледа немаме исти ставови и гледишта према животните.

S

Stefi070

Гостин
а што сме није должни да плаштаме за животиња!!!!

принц ти одговори убаво животот на луге виси а ти се искоси за животињата!

уличарите се закана

уличарите пренесуваат вируси бактерии беснило

уличарите ги плашат деците и бабите

ТИ СИ МАКЕДОНИЈА:vozbud:

abe decko, ako nekis , togas ne moras. ima luge koi bi dale pari i koi mislat deka:

ULICARITE NE SE ZAKANA
ULICARITE (ZDRAVITE) NE PRENESUVAAT VIRUSI
ULICARITE NE GI PLASAT DECATA AKO NE SE ISPROVOCIRANI

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Тоа што не пишале не значи дека не донирале.
И Коце посвои куче, колку да се покаже колку е хуман, па шо к*р дека посвоил чим сега сака да ги истреби:jaj:

Kajgana Shop

На врв Bottom