Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    619
S

Stefi070

Гостин
Значи намерата уште откако ја отворив темава воопшто не ми беше да се карам со некого,се надевав само дека останале уште хумани луѓе кои што би помогнале и со чијашто помош би превземале нешто за да оваа „акција“ не се спроведе.Таквите на форумов,а и надвор од него не ги најдов баш во голем број.
Наспроти тоа,видов дека има толку бесчуствителни луѓе кои што порадо би убиле некој,отколку да му помогнат.Себични без граница.
Жалам што прочитав толку кретенски постови на дел од вас.Изгубено време.:smir:
jas sum so tebe, ne se sekiraj i ako ima nekoj nacin 100% bi pomognala. Se davam za dobroto na zivotnite t.e kucencata, kako so kazav momentalno imam 3 i si gi sakam najpoke od se

Член од
26 јуни 2009
Мислења
28
Поени од реакции
5
tina da se nadevame deka ke ni uspee planot. ja ke zboruvam so melita za oglas vo nejzina emisija ama prvo ke se informirame u vardariste

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.421
tie nikogas ne napagaat ako ne se izprovocirani od nekoi umobolni luge.
Да. Умоболни средновечни жени додека у 4-5 саат идат на работа близу зелено пазарче и ги провоцираат кучињата да им скокнат. И навечер кога идеме низ маало само ги провоцираме животните од пола метро, па скокаат, лаат и ... секако. што бараат на работа, што бараме навечер.
Дали имаш поминато рано сабајле зад собрание, покрај АРМ (од 6-8 часот). Глутница огромни кучиња, ама ние луѓето што ништо не гледаме, уште нерасонети...ги провоцираме, тоа е лекот.

Еве за да не испадне работава дека само на зборови ќе останеме,а не на дела решивме јас и неколку мои другарки да превземеме нешто во врска со ова односно да одиме до Вардариште,да замолиме да ни дадат поголем временски период [да не ги „успијат“ набрзо,бидејќи сакаме да огранизираме вдомување] и да изработиме поголем дел на флаери кои што би биле поделени низ градов со содржина која што мислиме дека би била доволно примамлива за некој кој што може,а и сака да вдоми некое кученце.
А дали сте размислувале за чување во зоолошката? Нели имаше некоја акција за посвојување на животните од зоолошка, дали успеа не знам. И така пола е празна. У ствари мислам дека таму се плаќа, не знам. Али ако не е скапо и ако е применливо...10 кучиња 10, подобро од ич. Не знам какви искуства имаат другите земји со згрижување наместо успивање. Можеби на некој сајт може да се најде инфо...чисто како предлози и размислувања во таа насока.

Член од
26 јуни 2009
Мислења
28
Поени од реакции
5
stefi ti utre ako znaes daj oglas u internet nie ne znaeme kako ide toa

oki tebe lurtz nekad te ima napadnato kuce? mene me ima pa ne se zalam iPAK sum protiv uspivanjeto. bar starite i bolnite neka gi uspiojat tie mladi i zdravi mozat da gi ostat da se vdomat

Член од
26 јуни 2009
Мислења
28
Поени од реакции
5
pa ne sum znaela deka vo zoloska ke cuvaat kucinja

utre ke te informiram ok? i ja sum srekna so ima i dr luge kako nas :D

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
А дали сте размислувале за чување во зоолошката? Нели имаше некоја акција за посвојување на животните од зоолошка, дали успеа не знам. И така пола е празна. У ствари мислам дека таму се плаќа, не знам. Али ако не е скапо и ако е применливо...10 кучиња 10, подобро од ич. Не знам какви искуства имаат другите земји со згрижување наместо успивање. Можеби на некој сајт може да се најде инфо...чисто како предлози и размислувања во таа насока.
Незнам,моментално бараме низ нетов информации кои што би можеле да ни помогнат во акцијава.Бараме огласи,гледаме дека прилично голем дел има на луѓе кои што сакаат да си добијат кученце на подарок.Ќе пробаме некако да исконтактираме со нив,се надеваме дека ќе успееме да ги примамиме да вдомат барем едно.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.421
pa ne sum znaela deka vo zoloska ke cuvaat kucinja

utre ke te informiram ok? i ja sum srekna so ima i dr luge kako nas :D
Не велам дека ќе чуваат, само гласно размислувам ако веќе пробувате нешто, да пробате (можеби и преку таа Мелита, сигурно е влијателна како јавна личност, што не значи дека се сомневам во вас) да поразговарате и со некој од управата. Можеби само ќе се насмевне, а можеби и не. Се додека не пробате, не знаете, нели. Како идеја која можда е и глупа, не знам.

oki tebe lurtz nekad te ima napadnato kuce?
Да, па и повеќе одеднаш. Па и магариња, ама среќа не ме каснале. Јас успевам (досега да се справам), но помалиот и сопругата не. Морав да трчам, да ги вадам од л* кога навечер се враќаа од продавница. Али лесно се крши обрач...со добра секира. Кога се мора, се мора, нема жал.

Член од
26 јуни 2009
Мислења
28
Поени од реакции
5
Да се успијат, најбезболно е. И со тоа ќе се спасат од нас, луѓето. Ако некој ги жали, нека проба да направи акција за вдомување. Кај себе, кај роднини.... А пошто не се толку многу такви луѓе, поарно да ги успијат. Не дека и јас не ги жалам, напротив. Затоа и би требало мирно да заминат, без секојдневна болка, сврбеж, јад и клоци (и браник од кола, деновиве доста мрши видов на улиците низ Скопје).
Тој што смета дека може, има услови и е хуман, нека ги вдоми, тоа е добро. Но кај едно, таму и две-три може да вдоми. А имаме доста здруженија чии членови би можеле ова да го сторат, барем да започнат со една масовна акција. Нека волонтираат, нека ги стерилизираат заедно со службите...на дело, не на хартија, т.е. на форум.
do nekade si u pravo so ova stv ima agresivni kucinja so napagaat no ne se site takvi btw ako sakas mozes da ni pomognes davajki oglasi po internet nisto poveke ili pak da se rasprasas vo vardariste za use edna akcija za vdomuvanje

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Не велам дека ќе чуваат, само гласно размислувам ако веќе пробувате нешто, да пробате (можеби и преку таа Мелита, сигурно е влијателна како јавна личност, што не значи дека се сомневам во вас) да поразговарате и со некој од управата. Можеби само ќе се насмевне, а можеби и не. Се додека не пробате, не знаете, нели. Како идеја која можда е и глупа, не знам.

Да, па и повеќе одеднаш. Па и магариња, ама среќа не ме каснале. Јас успевам (досега да се справам), но помалиот и сопругата не. Морав да трчам, да ги вадам од л* кога навечер се враќаа од продавница. Али лесно се крши обрач...со добра секира. Кога се мора, се мора, нема жал.
Објасни ми го овој дел те молам.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.421
Но ако забележа, моето мислење е за успивање, не за волонтирање. И така си имам обврски преку глава. Давам идеи, да не излезе дека ние што сме за успивање не ги сожалуваме кучињата. Жал ми е и за нив, но пре ми е жал за моите блиски.
А вие преку волонтирање, огласи и слично како заштитници на кучиња и противници на успивањето, на вас останува вашите крајни цели со план да ги реализирате тие активности.

Објасни ми го овој дел те молам.
Болдираниот? Па зарем вие не живеете во Скопје, не излегувате наутро навечер низ град? Не во диско и трговски, во сосем нормални улици. Ако некого нападнат, што треба да прави? Ме прашаа дали сум имал такво искуство, реков да. Тоа е болдираното. Но не можеш да стигнеш куче, да погодиш или отепаш ако тоа не сака, ако се трга. Така и ова заврши. Мислам дека е сосем јасно. А баш би сакал во некој таков момент да се затекне и некој од тие друштва за заштита на животните.
Не е ова секојдневно, но и само еден случај (посебно кај помало дете или жена) може да остави белег, а може и да трча по болници, ако е гризнат.

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Јас сум за да не се успиваат.Кои сме ние да одлучуваме дали им е лошо или им е добро,ако сакаат да умрат ќе се фрлат во Вардар и ќе се удават,или пак ако ги убиваме кучињата бездомници зошто да не ги убиеме и луѓето бездомници?

Kajgana Shop

На врв Bottom