Јебига, еднократен трошокИ мислите дека инекциите кои ќе ги успиват се безпари? Не бе, пак од вашиот џеб ќе ги извади државата
Јебига, еднократен трошокИ мислите дека инекциите кои ќе ги успиват се безпари? Не бе, пак од вашиот џеб ќе ги извади државата
Линкот ме збуни, инаку се е во ред. Имаш искуство и ваму и таму (или и таму и ваму-зависи од која држава се гледа) .Ме праша како е средено во Германија, фино лепо ти одговорив Да беше така немаше ни да се мачев
21 година живеев во Македонија и уличните кучиња кои се врткаа по мене, никогаш не сум била нападната и немам некое лошо искуство, но тоа не значи дека и оправдувам да се шетаат слободно и се ствара неред. Со линкот укажувам како би требало да се среди проблемот, да земеме еден пример од државите кои се напредни, не само лошите работи да ги превзимаме...
И мислите дека инекциите кои ќе ги успиват се безпари? Не бе, пак од вашиот џеб ќе ги извади државата
Искрено , живеј си таму , нека ти биде прекрасно , а кучињата остави ни ги нам.Имаш ти појма што значи зборот хуманост? Ако немаш тогаш не го употребувај. А и како би знаела што е кога си наклонета кон убиства ) Абортус, успивање... што е следното правничке?
Ме праша како е средено во Германија, фино лепо ти одговорив Да беше така немаше ни да се мачев
21 година живеев во Македонија и уличните кучиња кои се врткаа по мене, никогаш не сум била нападната и немам некое лошо искуство, но тоа не значи дека и оправдувам да се шетаат слободно и се ствара неред. Со линкот укажувам како би требало да се среди проблемот, да земеме еден пример од државите кои се напредни, не само лошите работи да ги превзимаме...
И мислите дека инекциите кои ќе ги успиват се безпари? Не бе, пак од вашиот џеб ќе ги извади државата
1 Симниги розевите наочари.Искрено , живеј си таму , нека ти биде прекрасно , а кучињата остави ни ги нам.
Он-топик : Вчера на Кајгана собиранката да дојдат 2те кучиња со кои секогаш си играм и да не направат ништо?! И после некој ќе ми рече дека тие две завчера нападнале некој.Абе ајде!!!
И драга наша Наташа , ако си немала лошо искуство и сега живееш далеку , зошто не си останеш таму и не се грижиш за својата сегашна околина?
1. Металци не гледаат розево , прочитај го мојот претходен пост.1 Симниги розевите наочари.
Е сега
2. Кучиња скитници нема само на кајгана собиранка у парк, туку по сите празни улици, и зимно време кога најмногу напаѓаат. Луѓето не можат слободно по улица да се движат конташ?
Не по партизанска...туку по цел град сите населби, сите тесни улички се полни со улични кучиња.
Има деца шо идат од школо вечерно време, има луѓе шо одат на работа сабајле во 5, се враќаат касно. Особено потенцирав зимно време, кога се најопасни.
1. Метафора беше РОФЛ2. Куче напаѓа ЕДИНСТВЕНО ВО САМООДБРАНА.(конташ не е македонски збор , па почувствував потреба да ти ја исправам грешката:smir
3. Не е точно дека се зимно време најопасни , од каде го заклучи тоа?
Ако се собрани на куп (глутница) тоа е затоа што повеќе кучиња = повеќе крзно = повеќе топлина.
Шо ти е тебе? Да не си се напила од таблетите на баба ти? Ајт прво добро читај па после речи оп.Искрено , живеј си таму , нека ти биде прекрасно , а кучињата остави ни ги нам.
И драга наша Наташа , ако си немала лошо искуство и сега живееш далеку , зошто не си останеш таму и не се грижиш за својата сегашна околина?
Мојата покојна баба ти ќе ја оставиш на мира.Не зборувај и не го буткај носето каде што не ти е место , затоа што незнам како би завршилоШо ти е тебе? Да не си се напила од таблетите на баба ти? Ајт прво добро читај па после речи оп.
Да сум полабилна ко тебе, може и ќе ме предомислеше да сум и јас за да се успиват кучињата, ама дека си мало и незрело ти простувам на напишаното.Мојата покојна баба ти ќе ја оставиш на мира.Не зборувај и не го буткај носето каде што не ти е место , затоа што знам како би завршило а тоа не ќе е на добро за тебе:smir:
И Армин , точно е дека се гладни , но не јадат човечко:smir:
Ахам , ако сум јас според тебе за успивање , зашто тогаш имам вдомено преку 30? И не барав прошка , само би требало да припазиш што пишуваш на приватен план.Моето семејство извади го од темава.Не читам никаде дека некаде во темава се зборува за семејство...Да сум полабилна ко тебе, може и ќе ме предомислеше да сум и јас за да се успиват кучињата, ама дека си мало и незрело ти простувам на напишаното.
Очигледно дека ти не знаеш што е тоа хуманост, хуманост значи човекољубие, да јас сум хумана бидејќи луѓето и нивните потреби ги ставам пред животните, а ти очигледно сакаш да се мешаш во туѓи работи кои воопшто не треба да те засегаат, што ти е гајле тебе таму во Германија за нашите кучиња тука гледај си ја таму работата и ич уво да не ти чуе за нашите внатрешни проблеми, е ова ти се вика бибер у секоја ТУЃА манџа.Имаш ти појма што значи зборот хуманост? Ако немаш тогаш не го употребувај. А и како би знаела што е кога си наклонета кон убиства ) Абортус, успивање... што е следното правничке?
Ме праша како е средено во Германија, фино лепо ти одговорив Да беше така немаше ни да се мачев
Зошто да не ме засега? Го имам истиот пасош како и ти, плав каде пишува Државјанин на Република Македонија. Имам фамилија во Македонија, роднини, пријателки... ги имам истите права како и ТИ. Имаш нешто нејасно? Или тебе те интересира само до носот што ти се случува? Човекољубие е велиш само хуманост? Не би рекла...Очигледно дека ти не знаеш што е тоа хуманост, хуманост значи човекољубие, да јас сум хумана бидејќи луѓето и нивните потреби ги ставам пред животните, а ти очигледно сакаш да се мешаш во туѓи работи кои воопшто не треба да те засегаат, што ти е гајле тебе таму во Германија за нашите кучиња тука гледај си ја таму работата и ич уво да не ти чуе за нашите внатрешни проблеми, е ова ти се вика бибер у секоја ТУЃА манџа.
Тебе ако не те касале кучињата додека си живеела во Македонија пред 10 години точно, не значи дека сега е иста ситуацијата сега кучиња има 20 пати повеќе и како што реков тебе тоа не треба да те засега, и воопшто не е вкусно кога се мешаш во туѓи работи.