Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    614

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Срамота е да се убие куче, маче, птица или слично (исклучок комарци и други инсекти).... и тие се живи организми, подобро ако кучиња ти се пиближуваат, земи камен, фрли по нив... ама да се усмртат ( отрујат) тоа е СРАМОТА И ГРЕВОТА... бар нека отворат асален стационар каде ќе се чуваат уличните кучиња, а тие што ги трујат кучињата, никогаш не се знае и тие може еден ден така да ЗАВРШАТ!!!

Сунѓерче тоа куче е отруено од некој кој живее близу паркот не од мене но јас го видов така на пат, појдов во аптека земав опрема и го однесов до ѓубре, по тоа што приметив отруено е најверојатно од родент средство поради грчењето и внатрешното обилно крварење.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Сунѓерче тоа куче е отруено од некој кој живее близу паркот не од мене но јас го видов така на пат, појдов во аптека земав опрема и го однесов до ѓубре, по тоа што приметив отруено е најверојатно од родент средство поради грчењето и внатрешното обилно крварење.
Премногу си сликовит во објаснувањево, намали жити се.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Hiryuонче, погрешно разбра, тоа јас што го пишав не беше наменето за тебе, туку е општо мислење во темава :)

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Hiryuонче, погрешно разбра, тоа јас што го пишав не беше наменето за тебе, туку е општо мислење во темава :)
ОК епа тогаш чуму живот на инсект вреди помалку од тој на куче??

Има една врста на загрозена тарантула која сакам да ја набавам, али здравје ќе фатам сега некој пајак и скорпија да ги чувам, кученцево не е интересно али лае како лудо.

Премногу си сликовит во објаснувањево, намали жити се.

Абе не за друго некои и покрај очи се слепи знаеш тоа добро.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
ОК епа тогаш чуму живот на инсект вреди помалку од тој на куче??

Има една врста на загрозена тарантула која сакам да ја набавам, али здравје ќе фатам сега некој пајак и скорпија да ги чувам, кученцево не е интересно али лае како лудо.

Абе не за друго некои и покрај очи се слепи знаеш тоа добро.
Е сега и ти..... има разлика меѓу бубачка и куче ;)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=CF27891FE4B20043BC91F3FC58B17582 Пукнете хејтери!!! И после какајте по здруженијата...
Конечно му текна дека и кучињата се живи суштества и дека не треба да се убиваат и повредуваат..., ама сега колку ќе биде тоа реално што го кажале, незнам :)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
И...што одлучивте во овие 176 страни на темава?
Кој ке ги обесштети овие 4ца каснати од кучиња скитници за нецела недела? Меѓу нив има и мало дете.
Анима ДУНДИ (фала добро познат за терминот) да не се пријави случајно?

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
И...што одлучивте во овие 176 страни на темава?
Кој ке ги обесштети овие 4ца каснати од кучиња скитници за нецела недела? Меѓу нив има и мало дете.
Анима ДУНДИ (фала добро познат за терминот) да не се пријави случајно?
А што толку сте запнале по организациите за заштита на животни? Ставете си во глава дека има и луѓе кои ги сакаат животните, не се сите безчуствители ебате беља.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
А што толку сте запнале по организациите за заштита на животни? Ставете си во глава дека има и луѓе кои ги сакаат животните, не се сите безчуствители ебате беља.
Сме запнале пошто коа ке се отруе некое куче од некој (најчесто изреволтиран) граѓанин организациите се првите што лупетаат и се чукаат во гради со моќните награди од 500 евра или нешто слично за човекот кој ке го открие сторителот. А во вакви случаи кога стварно треба да се помогне на некој (рецимо без здравствено осигурување) тогаш нигде ги нема или пак креваат раменици дека они само ги сакаат животните и се залагаат за некои нивни квази-права.
Ете затоа сме запнале, јасно ти е сега ебате беља?

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Сме запнале пошто коа ке се отруе некое куче од некој (најчесто изреволтиран) граѓанин организациите се првите што лупетаат и се чукаат во гради со моќните награди од 500 евра или нешто слично за човекот кој ке го открие сторителот. А во вакви случаи кога стварно треба да се помогне на некој (рецимо без здравствено осигурување) тогаш нигде ги нема или пак креваат раменици дека они само ги сакаат животните и се залагаат за некои нивни квази-права.
Ете затоа сме запнале, јасно ти е сега ебате беља?
500 евра награда? Па тоа може бизнис да се прави бе! Ќе се пријавуваме еден на друг ќар од 250 за секој :vozbud:
Македонија врие од скитници, па сега барате Анима да ви помогне...муабетот се врти толку години ни со прст се нема мрднато. Од 2м народ за нив сте се фатиле, ама тоа е некој мора да е крив :)
Ебате беља.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
500 евра награда? Па тоа може бизнис да се прави бе! Ќе се пријавуваме еден на друг ќар од 250 за секој :vozbud:
Македонија врие од скитници, па сега барате Анима да ви помогне...муабетот се врти толку години ни со прст се нема мрднато. Од 2м народ за нив сте се фатиле, ама тоа е некој мора да е крив :)
Ебате беља.
Не се возбудувај толку ти се молам, ако немаш сретнато јас не сум крив, ама имаше за фрлениот отров пред 2-3 недели што беше дека ке се награди тој што ке го пријави човекот.
Нема да барав од Анима да помагаат ако не скокаат секогаш за секоја вест каде што е убиено или отруено куче или маче. Нека си стојат мирно, нека си ја гледаат работата и никој нема да ги чепка. А кога веќе толку се залагаат за нивна заштита треба некогаш да излезат и кога ке се деси нешто како ова минатава недела.

Одговорност нема од никој, ако сигурноста сам си ја земеш во свои раце одма ке те обвинат. Работава е ни се води, ни се тера.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
А што се случило минатата недела ? Ако може линк.
Извини Лу ама немам мој портал кај што објавувам тоа што ке го видам.
Се се деси пред мои очи, едното кај Веро трговскиот, другото после 2 дена кај железничка кај главната пошта.
За другите две другарка ми кажа дека ги видела од кои во едниот случај имало дете.

Не ме сфаќајте погрешно, не мразам животни, посебно не кучиња (до скоро и јас имав куче) ама на улица не им е местото.

Kajgana Shop

На врв Bottom