cokance
Затишје пред курац.
- Член од
- 11 август 2008
- Мислења
- 686
- Поени од реакции
- 145
е добро де те бркале, мене не до сега, јас за разлика од тебе чувам кучуња, и ги сакам кучињата, но повеќе се сакам себеси и луѓето од кучињата, па затоа несакам да закачам некоја болест, несакам да неможам да пуштам дете у школо а да му се тресам да не го напдне некое куче и тн...И што ако сум у тоа твое маало ?
Па и мене ме бркале кучиња па што .
Човек одкако е на планетава е заедно со кучињата и не верувам дека имало хајки по кучињата порано како денес.
Неможеш да одиш против природата , ти си дел од неа и каков е тој однос да убиваш се што не ти одговара и што ти е потенцијална закана ?
Тоа ми беше муабетот , ништо сложено .
Ако си у мое маало можеби и тебе ќе те немаше со кучињата, ако така јавно се смееш на туѓата несреќа, кога можеш да се смееш на дете кое претпело страв и го лечат по психијатри, а ти да изигруваш господин морални вредности, немаше баш да бидеш долго дел од тоа маало, милом или силом ќе се одселеше, али сеир ќе ти се удреше
Луѓето одкога се на планетава се со многу животињи, знаеш прво постоеа села па после се направија градови... во селата се живее со животни, во градовите не, ако сакаш животни на улица, и секаде каде ќе се свртиш имаш каде да бидеш во допир со природата, не у бетонски блокови у сред град, а ако живееш на село, немој да ми кажуваш као да живеам у град
И за крај јас несакам да живеам и не живеам под мислење дека некој или нешто надвор (макар и кучињата) ми е закана,, заканата благовремено си ја елиминирам
А за ттоа каков е тој однос да убивам се што не ми одговара, прво каде јас кажав дека сум убил некого ( зашто одма инсинуираш дека јас нешто сум направил а не другарот кој е директно засегант, или пак сите како заедница тоа не го правиме), второ мојот став е дека треба да се успијат за да биде подобро на моите и твоите деца, не на мене и тебе, и тоа е само мој став, а не дека одма така ќе биде, и трето шо кур те боли да ми контрираш на мене а и многу други со кои го делам истиов став само затоа што е различен од твојот?
не ли смееме и ние, различни од тебе, да си кажеме нешто и да не сме нападнати од тебе или друите кои имаат ист став со твојот?
јас у цела тема гледам дека најголемиот дел од кавгите почнуваат кога некој ке каже дек ае за успивање, а одма некој ќе го вреѓа деке несмее така да мисли
па ајде јас да те прашам тебе
КОЈ КУР СИ ТИ ДА МИ КАЖУВАШ КАКО ДА РАЗМИСЛУВАМ, ДАЛИ СУМ ВО ПРАВО ИЛИ НЕ ИЛИ КОЛКУ ЗРЕЛО РАЗМИСЛУВАМ ЗА СВОИТЕ ИЛИ ТВОИТЕ ГОДИНИ?????????