Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    615

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
И што ако сум у тоа твое маало ?
Па и мене ме бркале кучиња па што .
Човек одкако е на планетава е заедно со кучињата и не верувам дека имало хајки по кучињата порано како денес.
Неможеш да одиш против природата , ти си дел од неа и каков е тој однос да убиваш се што не ти одговара и што ти е потенцијална закана ?
Тоа ми беше муабетот , ништо сложено .
е добро де те бркале, мене не до сега, јас за разлика од тебе чувам кучуња, и ги сакам кучињата, но повеќе се сакам себеси и луѓето од кучињата, па затоа несакам да закачам некоја болест, несакам да неможам да пуштам дете у школо а да му се тресам да не го напдне некое куче и тн...
Ако си у мое маало можеби и тебе ќе те немаше со кучињата, ако така јавно се смееш на туѓата несреќа, кога можеш да се смееш на дете кое претпело страв и го лечат по психијатри, а ти да изигруваш господин морални вредности, немаше баш да бидеш долго дел од тоа маало, милом или силом ќе се одселеше, али сеир ќе ти се удреше
Луѓето одкога се на планетава се со многу животињи, знаеш прво постоеа села па после се направија градови... во селата се живее со животни, во градовите не, ако сакаш животни на улица, и секаде каде ќе се свртиш имаш каде да бидеш во допир со природата, не у бетонски блокови у сред град, а ако живееш на село, немој да ми кажуваш као да живеам у град
И за крај јас несакам да живеам и не живеам под мислење дека некој или нешто надвор (макар и кучињата) ми е закана,, заканата благовремено си ја елиминирам
А за ттоа каков е тој однос да убивам се што не ми одговара, прво каде јас кажав дека сум убил некого ( зашто одма инсинуираш дека јас нешто сум направил а не другарот кој е директно засегант, или пак сите како заедница тоа не го правиме), второ мојот став е дека треба да се успијат за да биде подобро на моите и твоите деца, не на мене и тебе, и тоа е само мој став, а не дека одма така ќе биде, и трето шо кур те боли да ми контрираш на мене а и многу други со кои го делам истиов став само затоа што е различен од твојот?
не ли смееме и ние, различни од тебе, да си кажеме нешто и да не сме нападнати од тебе или друите кои имаат ист став со твојот?
јас у цела тема гледам дека најголемиот дел од кавгите почнуваат кога некој ке каже дек ае за успивање, а одма некој ќе го вреѓа деке несмее така да мисли
па ајде јас да те прашам тебе
КОЈ КУР СИ ТИ ДА МИ КАЖУВАШ КАКО ДА РАЗМИСЛУВАМ, ДАЛИ СУМ ВО ПРАВО ИЛИ НЕ ИЛИ КОЛКУ ЗРЕЛО РАЗМИСЛУВАМ ЗА СВОИТЕ ИЛИ ТВОИТЕ ГОДИНИ?????????

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
е добро де те бркале, мене не до сега, јас за разлика од тебе чувам кучуња, и ги сакам кучињата, но повеќе се сакам себеси и луѓето од кучињата, па затоа несакам да закачам некоја болест, несакам да неможам да пуштам дете у школо а да му се тресам да не го напдне некое куче и тн...
Ако си у мое маало можеби и тебе ќе те немаше со кучињата, ако така јавно се смееш на туѓата несреќа, кога можеш да се смееш на дете кое претпело страв и го лечат по психијатри, а ти да изигруваш господин морални вредности, немаше баш да бидеш долго дел од тоа маало, милом или силом ќе се одселеше, али сеир ќе ти се удреше
Луѓето одкога се на планетава се со многу животињи, знаеш прво постоеа села па после се направија градови... во селата се живее со животни, во градовите не, ако сакаш животни на улица, и секаде каде ќе се свртиш имаш каде да бидеш во допир со природата, не у бетонски блокови у сред град, а ако живееш на село, немој да ми кажуваш као да живеам у град
И за крај јас несакам да живеам и не живеам под мислење дека некој или нешто надвор (макар и кучињата) ми е закана,, заканата благовремено си ја елиминирам
А за ттоа каков е тој однос да убивам се што не ми одговара, прво каде јас кажав дека сум убил некого ( зашто одма инсинуираш дека јас нешто сум направил а не другарот кој е директно засегант, или пак сите како заедница тоа не го правиме), второ мојот став е дека треба да се успијат за да биде подобро на моите и твоите деца, не на мене и тебе, и тоа е само мој став, а не дека одма така ќе биде, и трето шо кур те боли да ми контрираш на мене а и многу други со кои го делам истиов став само затоа што е различен од твојот?
не ли смееме и ние, различни од тебе, да си кажеме нешто и да не сме нападнати од тебе или друите кои имаат ист став со твојот?
јас у цела тема гледам дека најголемиот дел од кавгите почнуваат кога некој ке каже дек ае за успивање, а одма некој ќе го вреѓа деке несмее така да мисли
па ајде јас да те прашам тебе
КОЈ КУР СИ ТИ ДА МИ КАЖУВАШ КАКО ДА РАЗМИСЛУВАМ, ДАЛИ СУМ ВО ПРАВО ИЛИ НЕ ИЛИ КОЛКУ ЗРЕЛО РАЗМИСЛУВАМ ЗА СВОИТЕ ИЛИ ТВОИТЕ ГОДИНИ?????????
Абе вртиш вртиш и на крај увек глупости кажуеш.
Ама нема везе немам намера да се расправам , еднаш се кажува .

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.066
Абе вртиш вртиш и на крај увек глупости кажуеш.
Ама нема везе немам намера да се расправам , еднаш се кажува .
Искрено се надевам дека еден ден и ти ќе ја видиш реалноста, исто како и твојот аватар, и ќе разбереш каде им е местото на кучињата, а каде не им е. Нормално, и кои мерки треба да се превземат доколку не е исполнет претходно наведениот баланс во универзумот.
Само во руинирани балкански градови има чопори од кучиња по улиците.
За среќа оние кои и во анкетава се побројни ги информираа оние кои ја имаат моќта на уредување на градот, и се започна со решавање на проблемот.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Искрено се надевам дека еден ден и ти ќе ја видиш реалноста, исто како и твојот аватар, и ќе разбереш каде им е местото на кучињата, а каде не им е. Нормално, и кои мерки треба да се превземат доколку не е исполнет претходно наведениот баланс во универзумот.
Само во руинирани балкански градови има чопори од кучиња по улиците.
За среќа оние кои и во анкетава се побројни ги информираа оние кои ја имаат моќта на уредување на градот, и се започна со решавање на проблемот.
Кој баланс во универзумот ?
Се што ти смета да го снема ?
Ај можеби од батерија ке се претвориш у нешто пофункционално , па ке смениш мислење.
Уствари ке го изгубиш мислењето , затоа што ти си никој и ништо(или у најдобра рака на исто рамниште со кучињата) за да кажуваш кој каде да живее.

?

..........

Гостин
Нема потреба јас да ги прибирам во соба, тебе ако толку ти сметаат подобро затвори се ти во соба и не искачај надвор.
Кучињата немаат проблем со тебе,ти имаш проблем со кучињата,затоа подобро ти не искачај од соба,а кучињата слободно нека си шетаат!
Шо ви е вам луге, ако му сметале кучињата да се затвори дома, оти тие немале проблем со него тој имал со нив, па добро бре кој плаќа данок и комуналии во оваа држава за да може да се шета слободно лугето или кучињата?
И како може кучињата слободно да си шетаат во урбана населба? или уште го имате она селското во крвта кога предците ги паселе офците и ги пуштале големите кучиња да шетат на сред село....
Се знае кучето треба да си се носи врзано, и да се чува дома во двор во спална кај сакаш, а никако на улица затоа што пред се тоа е животно, (предатор, месојадно) ако за вас е милениче за друг е крволочно животно, затоа сите кучиња на улица треба да се отстранат, начинот на отсранување не ме интересира...

L

Lu

Гостин
Вие што ги мразите и не ги сакате кучињата,секогаш ќе наоѓате причини за да ги снема кучињата од улиците.
Ние што сме љубители на кучиња и што ги сакаме,секогаш ќе наоѓаме начини да им помогнеме на кучињата и да ги заштитиме од таквите мрзачи на кучиња.

Такада вие мрзачите на кучиња ќе навивате да се истребат кучињата,а ние љубителите ќе сме против тоа.И затоа во темава ќе се вртиме во круг цело време едното исто,а надвор ништо нема да се смени.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Вие што ги мразите и не ги сакате кучињата,секогаш ќе наоѓате причини за да ги снема кучињата од улиците.
Ние што сме љубители на кучиња и што ги сакаме,секогаш ќе наоѓаме начини да им помогнеме на кучињата и да ги заштитиме од таквите мрзачи на кучиња.

Такада вие мрзачите на кучиња ќе навивате да се истребат кучињата,а ние љубителите ќе сме против тоа.И затоа во темава ќе се вртиме во круг цело време едното исто,а надвор ништо нема да се смени.
Ти кажав земиси ги во соба па ебисе со нив ако сакаш ич кур не ме боли што ке правиш јас сакам да ги нема од улица од влез од тревник, не е ова селска јурија па секој што му прднало на таквото да си го пушти кучето, преку кур мие од оние малски кучиња кој се сечии и ничии кога ке се најде некое курвиче од зграда и чат пат ке им фрла по некоја корка леб и изиграва хуманоист, и ги влечка по влезови лингурите а дома несака да ги внесе преку кур мие од хуманисти кој мислат дека сите треба да имаат исто мислење како нивното а уствари освен она да сакаш кучиња сега е ИН немаат ни трошка хуманост во нив нити пак имате дадено ни еден единствен денар за тие кучиња,преку кур мие од здруженија кој јадат гомна по интернет за вардариште само затоа што парите не им биле дадени на нив да тие располагаат со нив.
Преку кур мие од типови кој јадат гомна како некој треба да се убие или претепа затоа што удрил куче или маче а кога ке му пишеш дека некаде има некое повредено куче или маче и му треба помош нигде ги нема и се кријат, и на крај преку кур мисе сељандури како тебе кој што сакаат селото да го довлечкаат во градот кој што јадат гомна дека куче без педигре не вреди а од друга страна сркаш лајна дека сте ги сакале кучињата

L

Lu

Гостин
Ти кажав земиси ги во соба па ебисе со нив ако сакаш ич кур не ме боли што ке правиш јас сакам да ги нема од улица од влез од тревник, не е ова селска јурија па секој што му прднало на таквото да си го пушти кучето, преку кур мие од оние малски кучиња кој се сечии и ничии кога ке се најде некое курвиче од зграда и чат пат ке им фрла по некоја корка леб и изиграва хуманоист, и ги влечка по влезови лингурите а дома несака да ги внесе преку кур мие од хуманисти кој мислат дека сите треба да имаат исто мислење како нивното а уствари освен она да сакаш кучиња сега е ИН немаат ни трошка хуманост во нив нити пак имате дадено ни еден единствен денар за тие кучиња,преку кур мие од здруженија кој јадат гомна по интернет за вардариште само затоа што парите не им биле дадени на нив да тие располагаат со нив.
Преку кур мие од типови кој јадат гомна како некој треба да се убие или претепа затоа што удрил куче или маче а кога ке му пишеш дека некаде има некое повредено куче или маче и му треба помош нигде ги нема и се кријат, и на крај преку кур мисе сељандури како тебе кој што сакаат селото да го довлечкаат во градот кој што јадат гомна дека куче без педигре не вреди а од друга страна сркаш лајна дека сте ги сакале кучињата
Знаеш што Fack off кретену еден,ако не ти чини иди утепајсе,а одкога ќе се утепаш ние кучкарите ќе те исецкаме на парчиња и ќе те спремиме како храна за кучињата :bip:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.066
И ренесанса добро познат, и ренесанса.

Видете сеа, напредок е кога се создаваат услови на човека ништо да не му пречи. Мене и на уште гооооолем број на луѓе во земјава кучињата ни пречат.
Во нормални општества, куче на улица НЕ СРЕТНУВАТЕ, И ТОЧКА.
Е сеа ние што во последниве 70 години прво сме биле под комунизам па потоа уште 20 години 2 партии си играат нати-го-дајми-го со народот па сме изгубиле чекор со нормалните општества, сами сме си криви. Но мора да се потрудиме да мрднеме од мртва точка. А градска улица со селско куче на истата не е градска.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Која ренесанса:pos2: Тонка
пред извесен период имав нешто работа а и бев да си се видам со некој пријатели и другари,на твоја релација таму од пуста кула до дељадровце се разбира и твое село поминав и бев,па на цела таа релација и сите тие села вклучувајкиго и кадино не сретнав ни 3% кучиња колку што сретнав во центар предходниот ден,па да му го опра дали е до мене или стварно најголемите сељаци живеат у скопје незнам.
Ама мора што побргу да ги снема тие скитниците треба и тоа дефинитивно не шугави не болни не со живи рани на нив,па се мотаат околу објекти кој спремаат храна ( а според хасав несмее да има куче во кругот на фирмата или претприатието кај што се спрема храна) па растрчуваат по улици, во љубљана нема ниедно куче скитник,дури ако се појави куче без подводник е центар на внимание и веднаш доага шинтерска служба доколку истот е изгубено се враќа на сопственикот доколку никој не го земе за десет дена се дава на посвојување,ако за еден месец не се најде решение за истото кучето се успива а овде ако ги заловат малоумнине бараат да им ги вратат назад на улица па уште и по телевизии искачаат ко да бранат некој загрозн вид во неговото живеалиште,али педерскиве организации кур не им чуе за животинките борбата е околу парите,кај е една од тие организации да стане да го брани рисот ? кој што е речиси истребен во мк и балканот да ги бранат мечките кој ги истребија дивите кози? или битно е да се бранат лингурите и мачките по канти и да се изиграва хуманост

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
сељандури како тебе кој што сакаат селото да го довлечкаат во градот
Тоа се вика така подобро да се изразам можеш селјакот од село може да го извадиш, ама селото од од селјакот не можеш, па по се изгледа многу селаци имаме по Скопје а и по другите градови што сакаат да останат кучињата по улица, единствен начин на решавање на проблемот е ако го решиме самостојно бидејќи како што кажа Градоначалникот (сегашниот а и претходниот), не можат да ги убиваат поради некои наводна хуманост или така нешто. Па би требало да им се остават одврзани рацете на луѓето да си го решат сами проблемот, а за сите поборници на оваа работа би им препорачал барем еднаш да сретнат некој глутница кучиња, кои пола би биле само гладни и да го почуствуваат стравот, сигурно ќе сменат мислење.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Еј, како бе нема да се смени ништо надвор, не збори така. :)
Еве и те како се мења, сега ќе ти покажам 3 слики кои ќе ви ги разбијат сите тие "све-е-розево" теории и погледи на светот.
Еве, повели.

Како што гледам, има жолт беџ кучено. И пак има мали кученца?
Проблемот решен, како беше она, треба да ги оставиме да си го изживеат животот во градот?
Сега ова што е?

Ајаја, диос, многу прашања. Сакам да ми бидат одговорени. Не од тебе, ти си на последна страна со пост - него од сите заговарачи на таа "live and let live" теоријата, кои јас и Тончи ги убедувавме дека пак ќе има кученце и пак и пак и пак!
Ајде, маца_кака, росонерка и кој уште не ја полнеше темава до 100та страна со теории. Вратете се и земете ги кучињава дома.

Ехеј, ама јас сум сериозен. :)
Адресата е "Булевар Октомвриска Револуција бр.4", позади Веро 2 комплексот на згради што се. Пошто теоријата некако...неуспешна ви беше.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Мислев дека замрела оваа тема, ама уште се косите. Некој спомна погоре и во право е. Никој никому нема да смени мислење, ама барем на почовечки начин да комунициравте. Се убивте од вреѓања, на ништо не личите.:toe:

Туку, да ви кажам уште еднаш какви сте?
Тие што сакате кучиња, ги жалите и ги браните на форум. Дома може чувате, најчесто некоја раса, а на улица ќе му фрлите некоја тажна фаца и можда корка леб.
Вие што сакате да се истребат од вашите урбани средини, покрај тоа што не помагате, често правите штети. Покрај кученцата што ги имам дома, пред некое време најдов уште едно, во крајно критична состојба. Само по ветеринари сум, го чувам како дел од мене, се истурив од фрлање пари за да видам вчера како сите лекови и цела храна кои стоеа до него беа земени и фрлени во канта. Заедно со привремената куќарка и ќебенцето кое го топлеше. Значи толку сум изнервирана, што поради тоа се гнасам од постовиве. Викате никој не помага, а што со тие ко мене што помагаат? И нас ни штетите со вакви потези. Сигурно уште некое време па би дошол и денот кога ќе го најдам отруено пред врата додека спијам дома, затоа што немам место да го земам таму и морам да го чувам на работа. Страшно!
Тие што не би постапиле така нека не се вреѓаат од муабетов, за да не морам да се извинувам.
И да, знаете како ги убиваат тука кај мене? Буквално убиваат без некои префинети изрази кои демек ја ублажуваат вистинската смисла на делото. Фрлаат отровни јадења, па наредното утро ги товарат во камиони со вили и сите заедно не знам кај ги носат. Знам дека во тие камиони има полуживи кученца кои цвичат. Да им се плукнам на луѓето кои го можат тоа. Јас со страв да живеам за моите кученца, затоа што може било што да каснат од тие отрови? Не знам што би им се десило на тие луѓе, ако мене ме снајде таква несреќа.

И уште едно нешто ... темава е за ЗДРАВИ улични кучиња. Кај се видело здраво куче да нападне човек или дете? Што не ме нападнало мене никое до сега? Ова последново што го имам беше премалтретирано со рани и отоци. Чим тоа не ми се фрли, не знам кое би ми се. Од ретки случаи не носете глобални заклучоци.
Не ми реплицирајте за да не помислите дека не сум доволно културна да ви вратам. Нема да читам, дека не сакам некој да ме понижава и вреѓа, кога знам дека помагам на според вас бездушни работи, дека ни за суштества не ги сметате веројатно.
Фала пријатно.

Kajgana Shop

На врв Bottom