Се изговара Чау ЧауМоже не ми е за тука мислњето, ама да си ја пробам среќата
Е сеа, знам какво куче сакам, ама расата на Македонски никако да му ја определам
Значи, името му е Songshi Quan или Chow Chow ... кај нас како е, знае некој/а?
Ја има негде во Мк, за продавање, си сретнал ?Се изговара Чау Чау
BTW, многу тврдоглава раса.
Ќе му направиш (линк) - БОКС и ќе си го чуваш внатре кучето кога ќе треба да излегуваш некаде.Како да ја натерам џукелава моја да не излагат на улица ?
Да, ја има оваа раса во МК, али сега моментално мислам дека нема легло од Чау Чау.Ја има негде во Мк, за продавање, си сретнал ?
Гледам по огласиве, не најдов ништо ... т.е стари се огласите.
Има многу фактори што би можеле да предизвикаат повраќање и дијареа кај кучето.Сабајле кучево мое хаска иначе, поврати и уште еве го нешто како да го боли стомакот ама се подобрува, па не сум го однел на ветеринар, ако не престане ќе го однесам попосле, а кажете у случај да не го однесам од што може стомакот да го боли, да повраќа и пролив да има ?
Епа тогаш штом ми ја вратат колата за некој си 30 минути ќе го носам веднаш на ветеринар ... несака ништо да прави не мрда од куќичка, порано како што ќе отворам врата како куршум излегуваше, а сега еве го несака да искочи од куќичка за ништо, си фатил една позиција и не мрда :/Има многу фактори што би можеле да предизвикаат повраќање и дијареа кај кучето.
Најдобро е да не чекаш, туку веднаш да го однесеш на ветеринар, затоа што ако уште малку почекаш може да биде предоцна.
ја го носам обично во дебармаало мислам хари се викаше типот одамна има ветеринарно мислам дека е добар или штом викаш така ќе го носам и кај тој диме :/^ Епа како што ја опиша ситуацијата, проблемот е сериозен.
Кога ќе ти ја донесат колата, веднаш однеси го на ветеринар.
Ти препорачувам да го однесеш кај Диме во капиштец.
Јас имам лошо искуство со Хари и воопшто не ти препорачувам да одиш кај него.ја го носам обично во дебармаало мислам хари се викаше типот одамна има ветеринарно мислам дека е добар или штом викаш така ќе го носам и кај тој диме :/
мхмм фала многуЈас имам лошо искуство со Хари и воопшто не ти препорачувам да одиш кај него.
Диме според мене е најдобар и најстручен, а исто така доста луѓе го фалат Марин (се наоѓа во близина на Корчагин) и Денис Османов од аеродром е исто така добар.
Али за Диме од лично искуство ти гарантирам дека е одличен ветеринар, можеби и најдобар во Скопје.
Еве нешто најново во врска со Чау Чау.Ја има негде во Мк, за продавање, си сретнал ?
Гледам по огласиве, не најдов ништо ... т.е стари се огласите.
Не би препорачала купување на куче од пре-продавачи.Еве нешто најново во врска со Чау Чау.
http://www.kupimilenik.mk/vest/149/Chau-Chau-CHOW-CHOW
А зошто не? Не дека во скоро време сакам да купам куче, чисто онака ме интересира.Не би препорачала купување на куче од пре-продавачи.