Кучиња (грижа, општи дискусии)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Може не ми е за тука мислњето, ама да си ја пробам среќата :)

Е сеа, знам какво куче сакам, ама расата на Македонски никако да му ја определам :D
Значи, името му е Songshi Quan или Chow Chow ... кај нас како е, знае некој/а?

L

Lu

Гостин
Може не ми е за тука мислњето, ама да си ја пробам среќата :)

Е сеа, знам какво куче сакам, ама расата на Македонски никако да му ја определам :D
Значи, името му е Songshi Quan или Chow Chow ... кај нас како е, знае некој/а?
Се изговара Чау Чау :)
BTW, многу тврдоглава раса.

M

Mario Gómez

Гостин
Како да ја натерам џукелава моја да не излагат на улица ?
Значи малце да ја видит вратата отворена и одма на шетање, и после два саати идет и цифкат на врата да му отвориме.
Ајде внимателни сме, вратата од дворот секогаш затворена седит ... ама колата ја изваѓав сабајле и одма го здувна, вчера му имаа стрчано 2 овчарски кучиња едвај дома го прибрав. Во нози ми се пикаше, шета а страв од мачки има :cautious:
Па мора да го научам да не излага од врата сам, пошо коа ќе потпорасне ќе оде по кучки партал ќе го напраат кучиштата од маалото.
И да, досега еднаш дојде со повредена нога и се тресеше, и два пати ремче му украдоа некој дечишта.

L

Lu

Гостин
Како да ја натерам џукелава моја да не излагат на улица ?
Ќе му направиш (линк) - БОКС и ќе си го чуваш внатре кучето кога ќе треба да излегуваш некаде.
Ја има негде во Мк, за продавање, си сретнал ?
Гледам по огласиве, не најдов ништо ... т.е стари се огласите.
Да, ја има оваа раса во МК, али сега моментално мислам дека нема легло од Чау Чау.
А и да има легло, не очекувај цена под 300 евра.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Сабајле кучево мое хаска иначе, поврати и уште еве го нешто како да го боли стомакот ама се подобрува, па не сум го однел на ветеринар, ако не престане ќе го однесам попосле, а кажете у случај да не го однесам од што може стомакот да го боли, да повраќа и пролив да има ?

L

Lu

Гостин
Сабајле кучево мое хаска иначе, поврати и уште еве го нешто како да го боли стомакот ама се подобрува, па не сум го однел на ветеринар, ако не престане ќе го однесам попосле, а кажете у случај да не го однесам од што може стомакот да го боли, да повраќа и пролив да има ?
Има многу фактори што би можеле да предизвикаат повраќање и дијареа кај кучето.
Најдобро е да не чекаш, туку веднаш да го однесеш на ветеринар, затоа што ако уште малку почекаш може да биде предоцна.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Има многу фактори што би можеле да предизвикаат повраќање и дијареа кај кучето.
Најдобро е да не чекаш, туку веднаш да го однесеш на ветеринар, затоа што ако уште малку почекаш може да биде предоцна.
Епа тогаш штом ми ја вратат колата за некој си 30 минути ќе го носам веднаш на ветеринар ... несака ништо да прави не мрда од куќичка, порано како што ќе отворам врата како куршум излегуваше, а сега еве го несака да искочи од куќичка за ништо, си фатил една позиција и не мрда :/

L

Lu

Гостин
^ Епа како што ја опиша ситуацијата, проблемот е сериозен.
Кога ќе ти ја донесат колата, веднаш однеси го на ветеринар.
Ти препорачувам да го однесеш кај Диме во капиштец.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
^ Епа како што ја опиша ситуацијата, проблемот е сериозен.
Кога ќе ти ја донесат колата, веднаш однеси го на ветеринар.
Ти препорачувам да го однесеш кај Диме во капиштец.
ја го носам обично во дебармаало мислам хари се викаше типот одамна има ветеринарно мислам дека е добар или штом викаш така ќе го носам и кај тој диме :/

L

Lu

Гостин
ја го носам обично во дебармаало мислам хари се викаше типот одамна има ветеринарно мислам дека е добар или штом викаш така ќе го носам и кај тој диме :/
Јас имам лошо искуство со Хари и воопшто не ти препорачувам да одиш кај него.
Диме според мене е најдобар и најстручен, а исто така доста луѓе го фалат Марин (се наоѓа во близина на Корчагин) и Денис Османов од аеродром е исто така добар.
Али за Диме од лично искуство ти гарантирам дека е одличен ветеринар, можеби и најдобар во Скопје.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Јас имам лошо искуство со Хари и воопшто не ти препорачувам да одиш кај него.
Диме според мене е најдобар и најстручен, а исто така доста луѓе го фалат Марин (се наоѓа во близина на Корчагин) и Денис Османов од аеродром е исто така добар.
Али за Диме од лично искуство ти гарантирам дека е одличен ветеринар, можеби и најдобар во Скопје.
мхмм фала многу :) јас отидов па ќе видиме што му било :)

Член од
24 декември 2011
Мислења
150
Поени од реакции
24

Kajgana Shop

На врв Bottom