Исчисти ги со време. Јас заборавив мачката да ја третирам на време, па кога ја оперираа пред месец дена видов грозна слика од милијарда црви по цревата. Среќа ги исфрли за брзо време со ампула која се става на кожата, а може и со пилули.
Кој ти кажал жити све дека кога ќе наполнело кучето 2 месеци си требал да му дадеш апче против глисти ???► Пред некое време купив куче и ми рекоа кога ќе наполни 2 месеци да набавам апчиња против глисти! Е сега читав јас за симптоми на глисти кај кучињата и кај луѓето!
Апчиња ќе добијам утре тоа што јас сакав да го прашам е дали е можно да се пренесат глистите од куче на човек? Бидејќи општо глистите се лесно преносливи? Морам да знам пред да се случи нешто.
Си имал среќа, преносливи се.Сум чувал питови а некои имале глисти ама не ми биле пренесени
Од тој што го купив, така е кога човек не знае, преносливо не преносливо?Кој ти кажал жити све дека кога ќе наполнело кучето 2 месеци си требал да му дадеш апче против глисти ???
Апчето се дава на 1 месец старост, а не на 2 месеци старост.
И апчето секогаш се дава пред да се вакцинира кучето.
Гистите се преносливи на луѓе.Од тој што го купив, така е кога човек не знае, преносливо не преносливо?
Дали чуваш мажјак Доберман ?Знае некој да ми каже зошто кучево мое вие 24/7 ! Или лае и квичи ако не сум до него. Пр. ќе го врзам некаде, ќе се оддалечам 5 метри и одма почнува да лае без престан. Истото се случува и кога е пуштено низ двор а нема никој до него.
Затоа и сакам да му земам електрично ланче.
Btw. Кучето е старо година и четири месеци!
Да.Дали чуваш мажјак Доберман ?
Ок. Благодарам. Ќе пробам и со тоа...Епа штом е стар 1 година и 4 месеци, тогаш најверојатно лае по некоја женка и сака да се пари.
А можеби и кучето си го направил да биде премногу зависно од тебе, или пак во друг случај кучето ти е алфа па не му одговара тоа и негодува. Или пак можеби ти страда од separation anxiety.Знае некој да ми каже зошто кучево мое вие 24/7 ! Или лае и квичи ако не сум до него. Пр. ќе го врзам некаде, ќе се оддалечам 5 метри и одма почнува да лае без престан. Истото се случува и кога е пуштено низ двор а нема никој до него.
Затоа и сакам да му земам електрично ланче.
Btw. Кучето е старо година и четири месеци!
Тоа ќе да е. Во 90% од текстот си го пронаоѓам кучето. Ќе пробам сеа да го "лечам".А можеби и кучето си го направил да биде премногу зависно од тебе, или пак во друг случај кучето ти е алфа па не му одговара тоа и негодува. Или пак можеби ти страда од separation anxiety.
Еве ти линк прочитај. можеби ќе најдеш одговор
http://www.usask.ca/wcvm/herdmed/applied-ethology/behaviourproblems/anxiety.html
u r welcomeТоа ќе да е. Во 90% од текстот си го пронаоѓам кучето. Ќе пробам сеа да го "лечам".
Фала ти МНОГУ.![]()