Кучиња (грижа, општи дискусии)

L

Lu

Гостин
Купив за кученце храна Royal Canin читав на страница за хаски имаше пишано дека оваа е најквалитетна, а исто така и човекот од кај продавницата истото ми го рече, па зедов 1 кило ама пак многу скапа 240 ден. :D Има некоја исто така квалитетна храна но малку поефтина од Royal Canin-от ?
Ројал Канин за 240 е многу ефтино.
1 кило е 340 или 360 за мали кутриња, незнам ти од која формула си му зел (најверојатно Адулт) бидејќи 240 денари е многу ефтино.

И имам отворено посебна тема за Храна за кучиња, можеш и таму да читнеш нешто, имам таму пишано за храните.

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Ројал Канин за 240 е многу ефтино.
1 кило е 340 или 360 за мали кутриња, незнам ти од која формула си му зел (најверојатно Адулт) бидејќи 240 денари е многу ефтино.

И имам отворено посебна тема за Храна за кучиња, можеш и таму да читнеш нешто, имам таму пишано за храните.
Не беше адулт бидејќи тој ми ја покажа храната за адулт и е малце покрупна од храната за малечки...

L

Lu

Гостин
Не беше адулт бидејќи тој ми ја покажа храната за адулт и е малце покрупна од храната за малечки...
Епа ако си зел од формулата за мали кутриња (Puppy) тогаш треба да си задоволен од цената 240 за 1 килограм, незнам јас кај си ја нашол толку многу евтино.

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Епа ако си зел од формулата за мали кутриња (Puppy) тогаш треба да си задоволен од цената 240 за 1 килограм, незнам јас кај си ја нашол толку многу евтино.
Абе храната беше во канта, не беше во паковање па да знам што ми даде, ама тој ми рече ова ти е за мали кутриња најквалитетно. Еве ваква е...

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Па сигурно рефус ти дал, поефтино е така и јас имам купувано.

L

Lu

Гостин
Па сигурно рефус ти дал, поефтино е така и јас имам купувано.
Баш е обратно, на рефус ти доаѓа многу поскапо ... додека пак ако купиш цела вреќа ќе ти дојде многу поефтино.
На пример Пурина ПроПлан кило е 280 а ако купиш вреќа ќе ти испадне околу 220 денари за килограм.

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Рефус беше да, значи следен пат да му барам цела вреќа наместо рефус а ? А и читав на нет дека најквалитетни храни се Royal Canin, Eukanuba, Bewi Dog, Purina, Happy dog. Да барам една од овие или да останам со Royal Canin-от ? Хаска е иначето кутрето :)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Баш е обратно, на рефус ти доаѓа многу поскапо ... додека пак ако купиш цела вреќа ќе ти дојде многу поефтино.
На пример Пурина ПроПлан кило е 280 а ако купиш вреќа ќе ти испадне околу 220 денари за килограм.
Па да ама мислев кило рефус наспроти кило пакувана.

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Argasi ај те молам пошто јас не се разбирам многу можи да ми кажиш дали за мојата хаска да останам со Royal Canin-от ? :)

L

Lu

Гостин
^ Па ако му одговара Ројал Канинот на хаскичето тогаш продолжи да му ја даваш.

Messanger

Аскер
Член од
15 октомври 2011
Мислења
380
Поени од реакции
344
► Пред некое време купив куче и ми рекоа кога ќе наполни 2 месеци да набавам апчиња против глисти! Е сега читав јас за симптоми на глисти кај кучињата и кај луѓето!
Апчиња ќе добијам утре тоа што јас сакав да го прашам е дали е можно да се пренесат глистите од куче на човек? Бидејќи општо глистите се лесно преносливи? Морам да знам пред да се случи нешто.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Да,можно е да се пренесат и кај луѓето.Изолирај го кучето ако веќе има глисти,и миј раце обавезно посе секој допир со него.
И,аман не пишувај веќе со ► напред

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ако кучето има глисти му се дува стомакот,а апчиња против глисти има во секоја аптека Апчињата се викаат верпанил.Тешко дека се пренесуваат

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Да да можно е да се пренесат.
Како што кажа Doc, без разлика и од откако ќе добиеш апчиња, после секој допир, ОБАВЕЗНО рацете да ги миеш.
Ама не површинско миење, колку само да се рече, туку асално.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Сум чувал питови а некои имале глисти ама не ми биле пренесени

Kajgana Shop

На врв Bottom