Кучиња (грижа, општи дискусии)

R

Runner

Гостин
Cvik ako mislime na istoto toa e surutka, toes onoj tecen del sto ostanuva pri proizvodstvo na sirenje.
Aha, jasno mi e sega. Jas koristam koga ke nacekam kozja (vo tetrapak) ne onaa vo prav vo prodavnicite za zdrava hrana...kakva se preporacuva za kucinja? Kozja? Vo koja kolicina i na koja vozrast se dava?

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Aha, jasno mi e sega. Jas koristam koga ke nacekam kozja (vo tetrapak) ne onaa vo prav vo prodavnicite za zdrava hrana...kakva se preporacuva za kucinja? Kozja? Vo koja kolicina i na koja vozrast se dava?
Da ti kazam pravo ne znam kako i koja mozam da prasam. Nemam iskustvo so davanje no znam deka e dosta hranliva,cist protein, no pri davanjeto treba vnimatelno da se vovede bidejki moze da napravi proliv. Moze da se dava nekade od tretiot mesec so postepeno voveduvanje. Ke se informiram i ke ti pisam.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Некој кој се бави со дресура нека ми прати ПП ако може ;)

Член од
23 јуни 2014
Мислења
241
Поени од реакции
131
Imam citano deka najzdravo bilo od mazga,i deka go zajaknuval organizmot i koskite na kucinjata, i deka se davalo 20ml/na kg kuce. Ako ima nekoj iskustvo neka kaze

Член од
4 јули 2016
Мислења
5
Поени од реакции
1
Имам едно прашање Имам слушнато дека ретриверите растат до 1 год. Дали целосно му престанува растот, било какви физички развој или си има одреден период на градење и развивање после првата година? Благодарам

Член од
25 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
22
Имам 6 години старо мешанче. Мајка златен ретривер и татко лабрадор и пред 4-5 дена ги приметив овие дупки во крзното.

Истата храна ја јаде, вакцинирано е и прочистено од паразити. Од што може да му е ова?

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Имам 6 години старо мешанче. Мајка златен ретривер и татко лабрадор и пред 4-5 дена ги приметив овие дупки во крзното.

Истата храна ја јаде, вакцинирано е и прочистено од паразити. Од што може да му е ова?
Од паразит, демодекс на пример. Идете на ветеринар.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Дечки, препорака и цена за пансион? Outdoor тип, кучево не ми е љубител на затворени простории.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Луѓе ми треба одгледувачница во Македонија стриктно за белгиски малиноа или белгиски овчар ако има.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Дечки кучето ми кива од време на време интензивно едно 5 секунди и притоа го затвара конкретно левото око, мислам дека има нешто во носот што му останало и предизвикува рефлекс на кивање. Пред некој ден влезе во треви и после тоа почна да кива вака. Дали да го носам на ветеринар и каде има ветеринар во Охрид?

Член од
18 септември 2015
Мислења
4
Поени од реакции
0
Здраво имам едно прашање , пред една недела земав лабрадор ретривер, кучето е месец ипол старо и малце сум загрижен поради тоа што постојано каса, пример кога ке сакам да го погалам почнува да ми ја гризе раката прстите, можеш да го галиш само кога е уморно и му се спие. Освен тоа гризе и влечки , патики , и се што ке му дојде на патот. Е сега од една страна знам дека е мало и сака да си игра и тоа му е како еден вид на игра , јас немам многу искуство прво куче ми е ова и имам слушано мислења од луѓе што чуваат кучиња дека ова било само фаза кај сите кучиња додека се мали и гризеле затоа што им растеле заби и ги чешале , исто како и кај бебињата. Ама мене ме загрижува тоа што гризе како да сака да те растргне и ако го поттепнам со весник по газот или слично дури почнува да ржи и да лае на мене..Е сега ме интересира дали е ова точно и дали треба да превземам нешто или со тек на време како расте ќе се одучи од таа навика ?

Член од
12 септември 2008
Мислења
746
Поени од реакции
533
Здраво имам едно прашање , пред една недела земав лабрадор ретривер, кучето е месец ипол старо и малце сум загрижен поради тоа што постојано каса, пример кога ке сакам да го погалам почнува да ми ја гризе раката прстите, можеш да го галиш само кога е уморно и му се спие. Освен тоа гризе и влечки , патики , и се што ке му дојде на патот. Е сега од една страна знам дека е мало и сака да си игра и тоа му е како еден вид на игра , јас немам многу искуство прво куче ми е ова и имам слушано мислења од луѓе што чуваат кучиња дека ова било само фаза кај сите кучиња додека се мали и гризеле затоа што им растеле заби и ги чешале , исто како и кај бебињата. Ама мене ме загрижува тоа што гризе како да сака да те растргне и ако го поттепнам со весник по газот или слично дури почнува да ржи и да лае на мене..Е сега ме интересира дали е ова точно и дали треба да превземам нешто или со тек на време како расте ќе се одучи од таа навика ?
Мислам дека ќе прекине, јас имам златен ретривер и од мала гризеше/касаше цело време, нормално ја карав и ја тепав по малце со весник и се научи веќе ептен ретко сега и се случува. Иначе пожелно е кога ќе гризе и каса да и дадеш играчка, од оние како јаже што се или слично. За да почне да учи што треба а што да не гризе. За такви работи влечки патики немај толеранција воопшто.

Kajgana Shop

На врв Bottom