Кучиња (грижа, општи дискусии)

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Однеси ја на ветеринар бе брат, нема сам да излезе. Купи си има такви мали помагала за вадење на крлеж, прашај го ветеринарот да ти каже како се вади.
а ако ги има уште у неа ? мада ја прегледував,немаше...со огрлица ќе испаднат ли ако евентуално има у неа уште ?

Член од
14 јули 2012
Мислења
71
Поени од реакции
15
Ај кажете ми некој шампон за млади кучиња (3 месеци) што е добар во однос цена - квалитет?

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Се јавив кај ветеринар(Денис) и му кажав што мука иаме,и у брзање ми рече ја не можам да го извадам крлежот,треба да прими вакцина или ампула,не го разбрав пошо брзо збореше...има вакцина за таква работа,или рекол ампула ?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.752
Поени од реакции
11.654
Се јавив кај ветеринар(Денис) и му кажав што мука иаме,и у брзање ми рече ја не можам да го извадам крлежот,треба да прими вакцина или ампула,не го разбрав пошо брзо збореше...има вакцина за таква работа,или рекол ампула ?
Ја читам темата од почеток (да научам нешто пред да земам куче) и баш пред малку прочитав мислење кое мислам дека би требало да ти е од помош. Бујрум:

Има повеќе видови на ампули што се раствараат во вода, али јас би ти препорачала Neostomosan.
Неостомосанот е ампула која што се раствара во 5 литри вода и кучето се натопува по целото тело (освен главата) и во рок од 15 минути сите крлежи и болви ќе умрат.
Едно маалско куче беше полно со крлежи и боли, и јас го земав кај мене дома и го натопив со Неостомосанот и за 15 минути испаднаа сите крлежи и болви мртви.
И после 48 часа од бањањето (нели за да се исуши целосно кожата) на кучето му ставив Фронтлајн ампула за да го заштитува од болви и крлежи во наредните 2-3 месеци.

Значи за моменало чистење на крлежи и болви Неостомосанот е одличен.
Мислењето е од Lu, 12 мај 2012 г. :)

Член од
18 август 2015
Мислења
25
Поени од реакции
0
Decki,da prasam nesto:Dali nekoj e zapoznat so HUSSE firmava za hrana i ako e kakvi iskustva ima,www.husse.rs.Da gi prasam poiskusnive,dali hranata moze da vlijae na mirisot na kuceto?I bi zamolil nekoj(Pepa,Lu i nekoj poiskusen)da mi ja preporaca najkvalitetnata hrana sto moze da se najde vo Sk za 4 mesecno labradorce posto jas stvarno lutam so hranava i nikako ne mozam kraj da najdam(vo zito marketite nosea edna bugarska hrana i kucevo super mi napreduvase,po kilo nedelno mi kacuvase ama prekinaa da ja nosat)pa zatoa baram vas sovet i preporaka.Plus,citam po forumive,edni falat edna hrana drugi falat druga hrana.Znaci,meni mi treba hrana vo koja kje ima najoptimalno od ona sto mu e potrebno na kuceto.Kolku bi me kostalo edna vrekje od 15kg i kade bi mozel u SK da ja najdam posto ne ziveam u SK,spored vas onaa hrana koja vazi za najkvalitetna.Kje zaboravev:),kolku pari e cetkata i pastata za zabi za kucinja,znae nekoj?[DOUBLEPOST=1444781175][/DOUBLEPOST]Pak jas.Onie poiskusnite bi gi zamolil za komentar,mislenje vo vrska so sostavot na hranata i dali e dobar za 4 mesecno labradorce=mada e zveriste sestojadec:)),ova e za junior hrana.
The formulation for growing puppies is balanced and easy digestible food. It ensures optimal energy levels, proteins and other unique feed ingredients - necessary during the first most important months for the puppy after weaning. It includes a balance of fat acids for healthy skin and shining fur and also for the improvement of the immune system and entire health condition.

• Ingredients:
    Rice, dehydrated poultry meat, animal fat, vegetable fats, corn gluten, wheat meal, brewers yeast, poultry liver, hydrolyzed poultry protein, malt extract, fish oil, antioxidant Е320 – ВНА, dyes Е172+Е102, vitamins, minerals, amino acids.
  • Average analyzes:
    Protein 30 %, Fats 14 %, Fibers 3 %, Moisture 9 %, Calcium 1.3 % , phosphorus 0.95 %, lysine, methionine, vitamin А 20000 UI/ kg, vitamin D3 1300 UI/kg, vitamin Е 150 mg/kg, metabolizable energy 4000 kCal/ kg.

Последно уредено:

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Decki,da prasam nesto:Dali nekoj e zapoznat so HUSSE firmava za hrana i ako e kakvi iskustva ima,www.husse.rs.Da gi prasam poiskusnive,dali hranata moze da vlijae na mirisot na kuceto?I bi zamolil nekoj(Pepa,Lu i nekoj poiskusen)da mi ja preporaca najkvalitetnata hrana sto moze da se najde vo Sk za 4 mesecno labradorce posto jas stvarno lutam so hranava i nikako ne mozam kraj da najdam(vo zito marketite nosea edna bugarska hrana i kucevo super mi napreduvase,po kilo nedelno mi kacuvase ama prekinaa da ja nosat)pa zatoa baram vas sovet i preporaka.Plus,citam po forumive,edni falat edna hrana drugi falat druga hrana.Znaci,meni mi treba hrana vo koja kje ima najoptimalno od ona sto mu e potrebno na kuceto.Kolku bi me kostalo edna vrekje od 15kg i kade bi mozel u SK da ja najdam posto ne ziveam u SK,spored vas onaa hrana koja vazi za najkvalitetna.Kje zaboravev:),kolku pari e cetkata i pastata za zabi za kucinja,znae nekoj?[DOUBLEPOST=1444781175][/DOUBLEPOST]Pak jas.Onie poiskusnite bi gi zamolil za komentar,mislenje vo vrska so sostavot na hranata i dali e dobar za 4 mesecno labradorce=mada e zveriste sestojadec:)),ova e za junior hrana.
The formulation for growing puppies is balanced and easy digestible food. It ensures optimal energy levels, proteins and other unique feed ingredients - necessary during the first most important months for the puppy after weaning. It includes a balance of fat acids for healthy skin and shining fur and also for the improvement of the immune system and entire health condition.

• Ingredients:
    Rice, dehydrated poultry meat, animal fat, vegetable fats, corn gluten, wheat meal, brewers yeast, poultry liver, hydrolyzed poultry protein, malt extract, fish oil, antioxidant Е320 – ВНА, dyes Е172+Е102, vitamins, minerals, amino acids.
  • Average analyzes:
    Protein 30 %, Fats 14 %, Fibers 3 %, Moisture 9 %, Calcium 1.3 % , phosphorus 0.95 %, lysine, methionine, vitamin А 20000 UI/ kg, vitamin D3 1300 UI/kg, vitamin Е 150 mg/kg, metabolizable energy 4000 kCal/ kg.
Jas hranev husse,prezadovolna za tie pari. Sorabotuvam so niv. @AleksandarC. Uste go hrani Oli so Valp,neka ti pokaze kako izgleda. Plus domasna dostava za den do dva po naracuvanje. Mene toa mi bese dar od boga,bidejki na grb nosev vreki od Skopje i gi prakav za Kocani.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
73
Поени од реакции
104

• Ingredients:
  • Average analyzes:
Па би ти ја препорачал, цена супер, достава одма, влакното сјае + меко е, измет супер. До сега скоро на сите што сум им ја препорачал ја пробале и продолжиле со Хусе :) Ама чим @SaltNPepa е задоволна како Хусе одговара кај лабрадорите, не се мисли и нарачај! :D

Член од
18 август 2015
Мислења
25
Поени од реакции
0
Aj te molam kazi mi kolku bi me kostala edna vrekja od 15 kg superpremium,potocno ona sto znaci najdobar kvalitet za pravilna ishrana i razvoj na 4 mesecna labradorka(povekje e gavol otkolu kuce ama ajt:)).Znaci Pepa gi hranis svoite kucinja so Husse i imas sorabotka so niv i ako resam da ja zemam hranata kje mi bide dostavena do doma,taka?Znaci,uste ednas,ako moze da mi kazes cena na ona sto znaci najdobro od ponudata na Husse,plis:)

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Momentalno ne hranam,podigav leglo na Husse. Aleksandar prodolzi so nego. Ti treba Husse Valp cena 2800 e sea vrekjata izguglaj kolku bese,mislam 15kg. Hranata ti ja nosat preku kargo na domasna adresa. Takov e principot na rabota na Svegjanite, zatoa ja nema vo petshop. Moj sovet,naracaj od distributerot prvo 2kg da receme i probaj. Toa sto jas sum zadovolna,ne znaci deka isto ke bide i kaj tebe. Na fb imaat profil,pisi im ke ti dadat cena za tie 2 ili da receme 3 kg. Pa ako ti se bendisa posle zemi si vrekja cela,oti taka ti e poisplatlivo neli.

Член од
18 август 2015
Мислења
25
Поени од реакции
0
Momentalno ne hranam,podigav leglo na Husse. Aleksandar prodolzi so nego. Ti treba Husse Valp cena 2800 e sea vrekjata izguglaj kolku bese,mislam 15kg. Hranata ti ja nosat preku kargo na domasna adresa. Takov e principot na rabota na Svegjanite, zatoa ja nema vo petshop. Moj sovet,naracaj od distributerot prvo 2kg da receme i probaj. Toa sto jas sum zadovolna,ne znaci deka isto ke bide i kaj tebe. Na fb imaat profil,pisi im ke ti dadat cena za tie 2 ili da receme 3 kg. Pa ako ti se bendisa posle zemi si vrekja cela,oti taka ti e poisplatlivo neli.
Blagodaram.I da prasam,do 12 mesecna starost se hrani so vakva hrana,taka?So hranava ako dodavam plus kalcium po edna tableta i multivitamini nema da ima problem,taka?Procitav si gi nosela vrekjite za Kocani,ti od Ko si?:)

Последно уредено:

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Blagodaram.I da prasam,do 12 mesecna starost se hrani so vakva hrana,taka?So hranava ako dodavam plus kalcium po edna tableta i multivitamini nema da ima problem,taka?Procitav si gi nosela vrekjite za Kocani,ti od Ko si?:)
Да, сум. Јас Валп препорачувам до 15 месеци. Затоа што и Оптималот е иста цена со Валпот. Обично ваквите храни се опремени со се,нема потреба од мултивитамини. Едино можеш да даваш плус само по една таблета калциум. Една доза и мислам дека е сосем доволно.

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
@wiksa ја прегледа друг ветеринар (не некој од тимот на ветеринарот каде што ја носам обично) и кажал да ѝ ставаме маст (флогоцид) со шприц. Не се разбрале колку да стават неделно. Ти оваа маст ја користеше? Во која количина? И каков дехидрат да ѝ купам? За сега се храни со домашно готвена и варен компир/ палента.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.795
Поени од реакции
5.578
@wiksa ја прегледа друг ветеринар (не некој од тимот на ветеринарот каде што ја носам обично) и кажал да ѝ ставаме маст (флогоцид) со шприц. Не се разбрале колку да стават неделно. Ти оваа маст ја користеше? Во која количина? И каков дехидрат да ѝ купам? За сега се храни со домашно готвена и варен компир/ палента.
Вака сега јас правев мешавина по препорака на @SaltNPepa (не замерувај ако си лошо тагната тапа муабет апликацијава не дава препораки). Флугоцит + гентамицин/гарамицин во сооднос 50-50. И јас ја мачкав надворешно во пределот на анусот каде што се жлездите најмалку по 2 пати дневно, потоа намалив на 1 во денот (ама зашто ако беше без терапија брзо и се инфицираа вчера после долг период на мака хируршки и ги извадивме тие жлезди).
Домашна храна уште давам ама во мали количини, а дехидрат зависи од кучето јас ги ранев со naxos или profine до пред еден месец, последнава вреќа ми е поклон и е ројал канин. Не се замарам толку со името на храната се додека ми дава добри резултати. Искрено ти ја препорачувам Нахосот зашто за цената е супер плус немораш да молиш никого за да ја зимаш за поефтино (ја имаш во фауна 160ден/кг)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
Луѓе ми треба проверена информација од вас.

Ме интересира дали некоја ординација во Скопјево бања кучиња и која е цената ?

Значи кучето да им го однесам да го избањаат,да го исушат и јас да дојдам да им платам и да си го земам ?

Kajgana Shop

На врв Bottom