Кучиња (грижа, општи дискусии)

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Вчера една другарка зема мало питче женка,2ипол месеци,и денес и бил сув носот...вчера беше премногу весела и јадеше,денеска не била до толку и не јадела така како вчера...да не е поради тоа што во просторијата кај што седеше кучето,имаше уклучено клима...да не е настинато ? ветеринар денес не и работи,бар не у маало...некој совет..?

Член од
22 ноември 2011
Мислења
376
Поени од реакции
454
Bel bokser mozes da najdes no pedigre verojstno ke nema (ako ima toa e zagrizuvacko) bidejki kako sto kaza pepa, ne e pozelna boja i trendot e da se iskoreni od rasata. Po pravilo takvite kucenca ne samo sto ne treba da imaat pedigre tuku i da bidat sterilizirani od strana na odgleduvacot pred da se prodavaat. Ne samo sto moze tuku i mora da se cuva vnatre, belata boja e pogolem rizik za izgorenici od sonceto i rak.

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
Како се купува од Сорекс страната? Треба акаунт и да се плати со кредитна како на ибеј или алиекспрес или кога ќе го достават производот дома треба да се плати? И што треба да се "прави" за да ти достават? (знам дека се глупи прашањава)

L

Lu

Гостин
Како се купува од Сорекс страната? Треба акаунт и да се плати со кредитна како на ибеј или алиекспрес или кога ќе го достават производот дома треба да се плати? И што треба да се "прави" за да ти достават? (знам дека се глупи прашањава)
@SnowDOG ... помагај ;) ти знам порачуваше многу производи од Сорекс :)

Член од
10 јуни 2013
Мислења
176
Поени од реакции
232
@SnowDOG ... помагај ;) ти знам порачуваше многу производи од Сорекс :)
Само ставаш во кошничка и пишуваш сопствена адреса , ама ке ти донесат само ако имаш повеќе работи нарачано иначе сам ќе треба да си ги подигнеш. Плаќаш во ќеш кога ќе ти ги достават производите.:)

Член од
9 септември 2013
Мислења
22
Поени од реакции
1
Дечки ве молам за помош. Вчера најдовме кученца на улица и си вдомив едно. Кученцата немаат ни месец, многу се мали. Му дадов храна, млеко и вода, постојано сум со него но кога и да заминам цвичи... Беше нападнато од бубачки па вчера го испрскавме со буба килл и сега е во ред. Инаку, најверојатно е мелез, пекинезерче со уште некоја раса. Сега ми е страв, да го однесам на ветеринар? Вакцини такви работи кога се примаат? Како да го чистам од бубачки? И дали е нормално да цвичи? Прв пат чуваме куче, извинете за прашањава може се дебилни но навистина ништо не знам..

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
Само ставаш во кошничка и пишуваш сопствена адреса , ама ке ти донесат само ако имаш повеќе работи нарачано иначе сам ќе треба да си ги подигнеш. Плаќаш во ќеш кога ќе ти ги достават производите.:)
Povekje od eden?[DOUBLEPOST=1438168192][/DOUBLEPOST]
Дечки ве молам за помош. Вчера најдовме кученца на улица и си вдомив едно. Кученцата немаат ни месец, многу се мали. Му дадов храна, млеко и вода, постојано сум со него но кога и да заминам цвичи... Беше нападнато од бубачки па вчера го испрскавме со буба килл и сега е во ред. Инаку, најверојатно е мелез, пекинезерче со уште некоја раса. Сега ми е страв, да го однесам на ветеринар? Вакцини такви работи кога се примаат? Како да го чистам од бубачки? И дали е нормално да цвичи? Прв пат чуваме куче, извинете за прашањава може се дебилни но навистина ништо не знам..
Hrani go so puppy formula (suva hrana). So mleko ne rizikuvaj, nekoi kutrinja losho reagiraat. Normalno e da kvichi, malo kutre e, kutrinjata do 8 nedeli zavisat od majka im. Za paraziti, mozhete so neopitroid da go naprashite, ne e opasno za toplokrvni zhivotni. Odnesete go na veterinar, toj kje vi kazhe kolku e staro i kje vi kazhe koga da go prochistuvate i vakcini da mu stavate.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.450
Поени од реакции
6.139
Kuckata rodi kutrinja i poso e prvpat da ragjat a voedno i jas prvpat da imam mali kucenca doma,pa mala pomos okolu niv. Citav po temava pred nekoe vreme no sega nemozam da najdam tocno na koja strana deka mozno e da imalo problem so nemanje mleko pa dali da zemam za sekoj slucaj cucla i kakvo mleko da im davam? Dali momentalnive gorestini imaat vlijanie vrz kucencava i kako da se spravam dokolku imaat? I nekoi drugi korisni informacii bi bile podobni...

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Kuckata rodi kutrinja i poso e prvpat da ragjat a voedno i jas prvpat da imam mali kucenca doma,pa mala pomos okolu niv. Citav po temava pred nekoe vreme no sega nemozam da najdam tocno na koja strana deka mozno e da imalo problem so nemanje mleko pa dali da zemam za sekoj slucaj cucla i kakvo mleko da im davam? Dali momentalnive gorestini imaat vlijanie vrz kucencava i kako da se spravam dokolku imaat? I nekoi drugi korisni informacii bi bile podobni...
Ако кучката има млеко немаш гајле, али ако видиш дека нема и дека малите ти квичкаат тогаш купи млеко за кутриња, има Ројал има и Брит и ќе прихрануваш според упатството. Јас немав цуцла, јас со шприц ги хранев, али прашај во пет шоп дали имаат. Доколку кучката се си прави да ги чисти да ги мести, твојата работа е само да пазиш да не нагазне некое, што пак зависи од неа, некои се повнимателни мајки,а некои не. Првите 2-3 недели не давај многу луѓе да одат и да ги галат едно кучката ја вознемируваат друго имунитет нула. За жешкото не се секирај,поарно да е жешко отколку ладно. Да не се изложени на директ на сонце, другото не е проблем. И честитам на приновата.

Член од
23 јули 2015
Мислења
32
Поени од реакции
18
Здраво на сите... Однапред да се извинам ако претходно е одговрено на ова прашање...
Имам куче Самојед, постојано ги лиже нозите ... дали има некое објаснување за оваа појава

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Колку е старо? Ако е постаро може да има артритис.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Освен ампули некој друг едноставен начин за заштита од крлежи? Кај нас во куманово кој знае каквс кинезарија користат после недела дена преполн кај очите ...

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
Освен ампули некој друг едноставен начин за заштита од крлежи? Кај нас во куманово кој знае каквс кинезарија користат после недела дена преполн кај очите ...
Ogrlica protiv paraziti.

Kajgana Shop

На врв Bottom