Кучиња (грижа, општи дискусии)

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Дечки едно прашање...
Кај можам да најдам ваков (или сличен) чешел во Скопје?

Ми го препорача човек со хаски рече за подолго влакно овие се измислени :)
Ваков ист на Ebay го најдов за 11 долари, па ако има некаде кај нас вакви да знам да не порачувам од нет. Битно ми е едниот ред боцки да му се пократки, а другиот подолги.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
да ве прашам Трикси шампонот за кучиња е штетен по нив ако го лизнат или ако им влезе во очи ?

На ветеринар кога го земав се сеќавам дека рекоа дека не е штетен,па да прашам тука и да се осигурам.

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
да ве прашам Трикси шампонот за кучиња е штетен по нив ако го лизнат или ако им влезе во очи ?

На ветеринар кога го земав се сеќавам дека рекоа дека не е штетен,па да прашам тука и да се осигурам.
Jas ja banjam mojata so toj shampon i na sekoe banjanje go lizhe shamponot i nishto ne i e. A za vo ochi dali e opasno-ne znam.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
Дечки едно прашање...
Кај можам да најдам ваков (или сличен) чешел во Скопје?

Ми го препорача човек со хаски рече за подолго влакно овие се измислени :)
Ваков ист на Ebay го најдов за 11 долари, па ако има некаде кај нас вакви да знам да не порачувам од нет. Битно ми е едниот ред боцки да му се пократки, а другиот подолги.
Скоро во секој петшоп имаш. Во ветеринарната амбуланта во автокоманда има, во фауна исто има, во петшопот што е до Пица 5 кај грчка амбасада има. Така што разгледај скоро секаде имаш

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Скоро во секој петшоп имаш. Во ветеринарната амбуланта во автокоманда има, во фауна исто има, во петшопот што е до Пица 5 кај грчка амбасада има. Така што разгледај скоро секаде имаш
Аха. Ок фала на инфо :D

Член од
8 јули 2015
Мислења
3
Поени од реакции
0
Zdravo na site na forumot, sakam da prasam nesto dokolku nekoj ima slicno iskustvo ili znae nesto povrzano so toa, a se raboti za slednovo:
Imam zensko kucence koe go imam zemeno od ulica pred edna godina, se beshe ok do pred dva dena, no eve dva dena nesaka da jade nisto, ne mi e jasno zosto se slucuva toa, poradi zestinata e ili mozebi mu doaga vreme za parenje, ne sum cuval do sega nikogas zensko kucence I ne znam nisto okolu parenjeto, a koga veke go spomnav parenjeto uste edno prasanje, dali ima nacin da se sterilizira bez vakcina, nesto preku apcinja ili tecnost, zosto ne znam dali ke stoi da mu se stavi vakcina...

P.S.
ziveam vo selo vo koe nema veterinar I sakam da mu pomognam bez da go malteretiram da go nosam vo grad da baram veterinari...

Vi blagodaram mnogu

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
Zdravo na site na forumot, sakam da prasam nesto dokolku nekoj ima slicno iskustvo ili znae nesto povrzano so toa, a se raboti za slednovo:
Imam zensko kucence koe go imam zemeno od ulica pred edna godina, se beshe ok do pred dva dena, no eve dva dena nesaka da jade nisto, ne mi e jasno zosto se slucuva toa, poradi zestinata e ili mozebi mu doaga vreme za parenje, ne sum cuval do sega nikogas zensko kucence I ne znam nisto okolu parenjeto, a koga veke go spomnav parenjeto uste edno prasanje, dali ima nacin da se sterilizira bez vakcina, nesto preku apcinja ili tecnost, zosto ne znam dali ke stoi da mu se stavi vakcina...

P.S.
ziveam vo selo vo koe nema veterinar I sakam da mu pomognam bez da go malteretiram da go nosam vo grad da baram veterinari...

Vi blagodaram mnogu
Како бе стерилизација со вакцина каква е таа револуционерна метода, нешто слично на заболување од сида зашто искачаме со мокра коса или?
Операција е тоа бе пријател ќе го успијат со анестезија ќе го оперираат и после тоа ќе си го земеш дома. Друг начин нема.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Член од
8 јули 2015
Мислења
3
Поени од реакции
0
Moj drugar ima zensko kucence pikinezer, I veterinar mu kaza deka 700 den vakcina kosta da mu stavi za da nemoze da zabremeni, se stava pred da dojde vremeto za parenje, ova ti go kazuvam so sigurnost...a togas ne se zainteresirav za taa tema zosto kako sto kazav nikogas sum nemal zensko kuce...
sto se odnesuva do ova prasanje, na drugi forumi citam deka zdruzenieto za zastita na zivotni od skopje gi steriliziraat ulicnite kucinja...ne e logicno da gi sobiraat od po ulica da gi nosat vo operaciona sala I potoa da gi vratat pak na ulica, zosto se raboti za brojka od stotina kucinja ako ne I povek, ne znam sto da kazam mozebi gresam, no navistina ne e logicno

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Moj drugar ima zensko kucence pikinezer, I veterinar mu kaza deka 700 den vakcina kosta da mu stavi za da nemoze da zabremeni, se stava pred da dojde vremeto za parenje, ova ti go kazuvam so sigurnost...a togas ne se zainteresirav za taa tema zosto kako sto kazav nikogas sum nemal zensko kuce...
sto se odnesuva do ova prasanje, na drugi forumi citam deka zdruzenieto za zastita na zivotni od skopje gi steriliziraat ulicnite kucinja...ne e logicno da gi sobiraat od po ulica da gi nosat vo operaciona sala I potoa da gi vratat pak na ulica, zosto se raboti za brojka od stotina kucinja ako ne I povek, ne znam sto da kazam mozebi gresam, no navistina ne e logicno
Не е вакцинација, туку хормонска терапија, која не го решава проблемот на долготраен период, за 6 месеци пак треба да се аплицира, а па долготрајното аплицирање на хормони си има свои последици. Инаку, да така се решава проблемот со кучињата скитници, се заловуваат и се кастрираат или стерилизираат. Градот не сака да плати за тоа, а не па на 6 месеци да ги заловува за да ги терапира....

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Вака значи, пред 3-4 дена забележав дека на врвовите од 2те ушиња однадвор и одвнатре има како кора од крв па мислев дека се има удрено некаде пошто е доста пргав арно ама сега мислам дека не е од удар или гребање туку дека е нешто друго па сакам да прашам некој од искуство за што станува збор дали е нешто страшно или да не се секирам толку.

Член од
10 јуни 2013
Мислења
176
Поени од реакции
232
Имам една ситуација и ми треба совет, кученцево мое веќе трет ден не ми е нешто добро повраќа и има диареа, буквално изметот му е вода, целиот ми е милитав, вцера беше подобар трчаше и играше и мислев дека ќе се врати во нормала, ама еве денес сабајлево пак ја поврати вечерата.Бев на ветеринар му шибна една инекција и ми рече дека нешто дали расипано, дали кесичка изел надвор, ми кажа да му даам по малку ориз со јогурт неколку пати на ден и вода да пие. Па прашањето ми е , дали можам уште нешто да направам?
Благодарам

Член од
9 октомври 2008
Мислења
276
Поени од реакции
14
Имам една ситуација и ми треба совет, кученцево мое веќе трет ден не ми е нешто добро повраќа и има диареа, буквално изметот му е вода, целиот ми е милитав, вцера беше подобар трчаше и играше и мислев дека ќе се врати во нормала, ама еве денес сабајлево пак ја поврати вечерата.Бев на ветеринар му шибна една инекција и ми рече дека нешто дали расипано, дали кесичка изел надвор, ми кажа да му даам по малку ориз со јогурт неколку пати на ден и вода да пие. Па прашањето ми е , дали можам уште нешто да направам?
Благодарам
Ako ne mu se podobri situacijata ke go nosis pak na veterinar, ako ne se podobri i togas ke go nosis na drug veterinar. I lugje, ne cekajte 3 dena pa da go odnesete na vet. ne se tie lugje magionicari pa da spasuvaat polu-zivi kucnja.

I druga rabota, denovive se srekavam so mnogu slucai kade apetitot na kucinjata e namalen, najverojatno poradi vremevo. imajte vo predvid deka letoto treba da se namali vnesot na hrana osven ako se raboti za kutre, imav i jas problem so moeto kuce, 2-3 dena se macese ama sea pak si jade normalno,

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Благодарам
Оризова вода и пилешко,банана, држи го неколку дена, но секако консултирај се со ветеринарот доколку се влоши ситуацијата. Времето е жешко а повраќањето и дијареата се премногу губење на точности кои не така брзо се надоместуваат, па затоа внимавај да не дојде до дехидрација.

Член од
10 јуни 2013
Мислења
176
Поени од реакции
232
Оризова вода и пилешко,банана, држи го неколку дена, но секако консултирај се со ветеринарот доколку се влоши ситуацијата. Времето е жешко а повраќањето и дијареата се премногу губење на точности кои не така брзо се надоместуваат, па затоа внимавај да не дојде до дехидрација.
Ветеринарот ми рече да не му давам храна денес а вода да му давам на саат време по многу малку, зашто сабајле му дадов вода и ја поврати цела, зема крв за крвна слика за секој случај, ама се си беше ок. Ми вика некоја инфекција на цревата има па затоа повраќа и проливи има :(

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
Благодарам
Медицински јаглен. Најмногу и' помогна на Беки кога се истураше лани. 2 на ден најмногу.

Kajgana Shop

На врв Bottom