Курва или фраерка?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
!
A DA I KURVITE VIE MASKITE GI "OZNACUVATE".TIE NE POSTOJAT,TUKU SE REZULTAT NA NEKOI ZASTARENI MASKI SFAKANJA KOI OPSTOJALE POSTO NA VAS MASKITE VI ODGOVARA TAKA.
Што зборуваш девојко? Како тоа не постоеле? Во ред е тоа дека повеќето девојки од погрешни причини го добиваат тој епитет, ама па вакво фрлање не е во ред. И не мислам дека мажите се единствените што означуваат, туку баш спротивно ... жените повеќе го прават тоа. Има курви и го тврдам тоа иако сум женско.:pusi:

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Како?

Како да станам “курва“? Чув некаде (изгледа од тетка ми - немажената ) дека сите добри дечки завршувале со “курви“ :nesum:

Narkos

...::enter my mind::...
Член од
12 април 2007
Мислења
677
Поени од реакции
5
абе тоа се се народот шо збори, курва ова она.
ако се работи за помало место, тогаш ќе му е срам на тој шо е со неа да го видат у јавност.
а ние, машките додека сме млади сакаме секс, колку што е можно повеќе, а после кога ќе дојде време за женење, бараме девица. Е НЕМА!
а темава мислам дека е за ороспиите, зато шо колку шо знам, курвите даваат секс за ПАРИ, а ороспиите од задоволство го прават тоа, само со малку повеќе мажи.
и на крај краишта, тоа не треба да ве засега, зашо секој си има свој живот, и треба да се замара со своите проблеми, освен ако некој не му побара помош
не се мешај у туѓи раб и се ќе е ок

ex machina тоа шо го кажа е точно до некаде зашо наспроти тие шо бараат девици за брак, другите си бараат поискусни шо знаат шо треба да прават кога ке влезат у кревет

С

Сатори

Гостин
абе тоа се се народот шо збори, курва ова она.
ако се работи за помало место, тогаш ќе му е срам на тој шо е со неа да го видат у јавност.
а ние, машките додека сме млади сакаме секс, колку што е можно повеќе, а после кога ќе дојде време за женење, бараме девица. Е НЕМА!
а темава мислам дека е за ороспиите, зато шо колку шо знам, курвите даваат секс за ПАРИ, а ороспиите од задоволство го прават тоа, само со малку повеќе мажи.
и на крај краишта, тоа не треба да ве засега, зашо секој си има свој живот, и треба да се замара со своите проблеми, освен ако некој не му побара помош
не се мешај у туѓи раб и се ќе е ок

ex machina тоа шо го кажа е точно до некаде зашо наспроти тие шо бараат девици за брак, другите си бараат поискусни шо знаат шо треба да прават кога ке влезат у кревет
Хммм ... нов вокабулар на македонскиот стандарден јазик?
Вауууу ... :nesvest:

Инаку, да се надоврзам на темата, сексот не е нешто повеќе од задоволство, не?
А со кој ќе уживаме, со колку луѓе ќе се одлучиме да уживаме тоа беше индивидуална приватна ствар ... или не?:pipi:

Се додека на сексот се гледа како на курвање на една девојка со повеќе од еден дечко никад нема ни да добијат машките нешто повеќе од типка која од како ќе ја скинат ќе им ѕвони на секои 5 мин. крај краева битно ли е колку се, битно е кој ќе остане.:jaj:

>^>M@RTO<^<

#^#The_Bad_Guy#^#
Член од
21 септември 2007
Мислења
36
Поени од реакции
1
Курва...хммм...За мене курва е девојка која се е*е со кој стигне...дали грд или убав....богат или сиромашен....Курвите се женски кои се зависни од сексот и тоа го прават секојдневно со различни мажи без разлика на муабетите кои се шират за нив.....Најчесто стануваат курви оние девојки кои првото сексуално искуство го доживеале прерано и тоа сексуално искуство им било грдо и не уживале во него и затоа трагаат по ново и поинтересно сексуално искуство....И секој ден сии викаат "ај со овој да пробам....ај со оној...еј на оној му се е*е ај ќе му дадам.." и после тоа се шират муабети и после тоа за секој човек таа девојка е курва....:kesa:

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
abe ne mesajte poimi spored YUS standardi vaka toa se gradira :

1.kurva e karakterna osobina , demek ke te preebe , ke te nemami , ke ti pusta voda nema vrska so ebenje i so kolku partneri imala

b.kurvetina e taa sto se prai postena ide so decko a pozadi grb se ebe so drugarite negovi ima i drugo ime takozvani KANTA - oti u nejze se pika sekakvo djubre

2. prostitutka e zanaetchika dava sex za pari... profesionalka

3. radodajka e taa sto saka da dava na koj stigne i ne znae da kaze ne ustvari e happy person

4.nimfomanka eptem happy radodajka

5. fraerka menja decki so stil ko fraer e ama retkost e toa edna u 10000 zeni e fraerka. Taa bira ne dava da bide izbrana ama toa mora da bide eptem top devojka plus mnogu inteligentna na koja ne mozes da i zamerish sto e promiskuitetna.

Kako be kurva taka narekuvate ako menjala deckovci ?? Sramota ... pa odkaj znaete vashite zenski dal se kurvi , gi ljubite u usta a tie mozebi popusile 50 kura ebago belja a pojma si nemate. Nemojte taka toa e pogreshno razmisluvanje . I ne mora da e grda i da imala loso sexualno iskustvo , moze taka odlucila sto da ja okarakterizirame selski so naziv KURVA ??

Kurva e taa sto laze, sto pusta voda, sto ve podjebava u zdrav mozok a sea nekoja ako e fer i si kaze slusaj nejkes da znaes kolku sum gi imala sto e toa bitno, vazno e da si so meen i da ti se posveti a ne da te jebe u mozok toa za mene ic ne e kurva nego svetica Marija Magdalena pa makar da bila pred toa i so 100 dushi sveedno.

Al ok mladi ste vrska nemate od zivot uste ama ne ripajte se ke dojde na svoe mesto. Moze imate sestri be, utre nekoj ako menjala poveke partneri nekoj moze ke kaze kurva e , dal toa bi bilo ok za Vas ?

Ajd

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Едно е лесна девојка друго е курва (според мене)

Лесна девојка, е девојка што секоја вечер спие со други, од забава и не знај шо сака едноставно речено. Али толку е, само таа вечер и крај. И да сака после пак со незе, тој шо бил со незе нема да сака, од општиот факт од околина која го има изградено за неа дека е „лесна“.

А курва е жена, која е е*е за пари. Просто кажано.

А за стереотипот...

Па да, не сме ние такво опшество, што нема многу жени кои ги знаеме дека се за пари. Се бројат на прсти(се знаат помеќу народот.) Не сме опшество во кое не можат да се препознаат „таквите“... Затоа вои случаевите наши, девојките кои имаат легнато повеќе мажи, одкои ги познаваме повеќето, ги нарекуваат ку*ви. А за машките, па шо знам, да бидеме реални, нема девојка која трча по некј затуцан, или обратно... Секој понекогаш, или во одреден дел период од животот би се запалил, на да речиме некојси таков попознат „фраер во околината“. Така да, по малку има некои точности во стереотипот, ачли глобално земено ...

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Едно е лесна девојка друго е курва (според мене)

Лесна девојка, е девојка што секоја вечер спие со други, од забава и не знај шо сака едноставно речено. Али толку е, само таа вечер и крај. И да сака после пак со незе, тој шо бил со незе нема да сака, од општиот факт од околина која го има изградено за неа дека е „лесна“.

А курва е жена, која е е*е за пари. Просто кажано....
по просто амин,ко грав
што толку филозофи и мрсења не ми е јасно
А за стереотипот...

Па да, не сме ние такво опшество, што нема многу жени кои ги знаеме дека се за пари. Се бројат на прсти(се знаат помеќу народот.) Не сме опшество во кое не можат да се препознаат „таквите“...
верувај тука грешиш,да знаеш само колку има што неможеш да ги познаеш тоа е чудо,се котат секој ден се повеќе и повеќе го глувци

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Курва...хммм...За мене курва е девојка која се е*е со кој стигне...дали грд или убав....богат или сиромашен....Курвите се женски кои се зависни од сексот и тоа го прават секојдневно со различни мажи без разлика на муабетите кои се шират за нив.....Најчесто стануваат курви оние девојки кои првото сексуално искуство го доживеале прерано и тоа сексуално искуство им било грдо и не уживале во него и затоа трагаат по ново и поинтересно сексуално искуство....И секој ден сии викаат "ај со овој да пробам....ај со оној...еј на оној му се е*е ај ќе му дадам.." и после тоа се шират муабети и после тоа за секој човек таа девојка е курва....:kesa:
Си има име за зависници од секс и тоа име НЕ е курва... Енивеј курва или фраерка беше прашањето. Епа мислам дека многу лесно се препознаваат фраерките и курвите. Ќе видиш типка со деколте до пупак, минич, ко да го нема, што му меша на дечко во пределот меѓу нозете, додека девојка му седи до него. Ќе видиш девојка што им се натура на сите и се труди да биде центар пажња, која ќе начука некој само за да го легне. Девојка што се фука со кој стигне, а не ни знае зошто, не и ни задоволство да го прави тоа... според мене тоа е да речам курва, јес да не го користам тој збор пошто е многу невкусен. А фраерка... тоа е друга песна, може да има дупло појше јебачи од курвата, али сите трчаат по фраерката, она си бира со кој како ќе прави. Го прави тоа што САКА да го прави и се осеќа среќна, задоволна и исполнета. Знае кој ја заслужува, знае со кој да легне... Мене барем фраерка ми е типка што знае да ужива и што е задоволна со себеси, а, што би рекле вие, курвите... мислам дека ако навлезеш во нивната психа сите се крајно несреќни и разочарани од другите и од самите себе. Бројот на сексуалите партнери не ги прави девојките курви или фраерки, самите се прават тоа што се, самите го прават изборот со начинот на облекување, однесување и слично. Знам девојки што имале многу сексуални партнери и никогаш никој не рекол ништо за нив, ниту пак некој ги смета за курви. Знам девојки што еднаш спиеле со некоја, али благодарејќи на самите себе за нив се шират гласини и работи што се одвратни за слушање...:toe:

>^>M@RTO<^<

#^#The_Bad_Guy#^#
Член од
21 септември 2007
Мислења
36
Поени од реакции
1
Има една песна и иде вака...."Ако риба дроља постане она дроља остаје заувек,заувек...Јер она незна када доста је и то пуно кошта је ...РАЗУМЕШ...РАЗУМЕШ..." ?? Многу јака песна многу добро ги објаснува таквите девојки....За кои се збори дека се курви...на српски наречени дрољи...

S

Stef Bachatero

Гостин
Девојка излишена од општеството или некоја девојка што нема друг начин да профитира го зема тоа што највеќе се бара секс.Илегално или легално девојка која те задоволува за одредена сума пари е курва,најстара професија заедно со готвењето.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Бројот на сексуалите партнери не ги прави девојките курви или фраерки, самите се прават тоа што се, самите го прават изборот со начинот на облекување, однесување и слично.
Баш мојата поента, на која немам што да додадам.:wink:

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Има една песна и иде вака...."Ако риба дроља постане она дроља остаје заувек,заувек...Јер она незна када доста је и то пуно кошта је ...РАЗУМЕШ...РАЗУМЕШ..." ?? Многу јака песна многу добро ги објаснува таквите девојки....За кои се збори дека се курви...на српски наречени дрољи...
поедноставно ќе беше да напишеше
"еднаш курва,цел живот курва" :icon_lol:

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Samo da dodadam

maskite koi gi narekuvaat zenskite kurvi samo radi toa sto imale poveke partneri se :

1. deca - ne se mazi

2. kompleksashi i picka ne videle so ochi

3. posesivni i loshi partneri

4.licemeri

5. i najbitno za ZALENJE SE

Член од
23 септември 2007
Мислења
43
Поени од реакции
0
На некој начин секс зависници со професионално портфолио!!! Кај нас нема многу такви а и за фраерките ништо посебно .... не би сакал фраерка можеби повеќе К***А

Kajgana Shop

На врв Bottom