Куран

O

Omer el Faruk

Гостин
Нее, тоа е друго. На тоа треба да се гледа од поинаква перспектива. Партизаните се бранеа, комитите исто така, и солунските атентатори, и гемиѓиите секако.

Овие се муслимани, овие не се луѓе. Овие во Чеченија ги сотраа на русите, Во Авганистан ги окупираа на американците, во Ирак исто така, во...

Ова е се колнам во Бога жалосно од одредени членови. Како можат толкави стереотипи да имаат за муслиманите. Богами чудно....

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Ова е се колнам во Бога жалосно од одредени членови. Како можат толкави стереотипи да имаат за муслиманите. Богами чудно....
Па добро де затоа се дискусииве да ги разоткриеме стереотипите :smir:.

O

Omer el Faruk

Гостин
Слободна волја има според Писмото но не и според Исламот.
:pos2:Смешки во боја!

Во Исламот има слободна и апсолутна волја. Слободната волја му е дадена на човекот во неговиот избор на нештата во животот негов,додека апсолутната волја е Божја - Аллахова.

Мики, првин прочитај па носи заклучоци. Ок? :duel:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Nikoj ne spori deka imas moznost da izbiras megu nesto sto ti e ponudeno, na primer megu sto stapa da ti udrat ili kursum u celo kako kaj kandid od Volter, ama ne e toa slobodna volja posto ti nejkes ni toa ni toa, moze sakas nesto treto sto ne stoi kako opcija, taka da sudbinata gi mesa kartite a nie igrame.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Nikoj ne spori deka imas moznost da izbiras megu nesto sto ti e ponudeno, na primer megu sto stapa da ti udrat ili kursum u celo kako kaj kandid od Volter, ama ne e toa slobodna volja posto ti nejkes ni toa ni toa, moze sakas nesto treto sto ne stoi kako opcija, taka da sudbinata gi mesa kartite a nie igrame.
Значи правиме комбинација помеѓу судбината и слободната воља.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
sigurno deka postoi pravoto na izbor,dokaz za toa se site religii ko i niknat ko plevel,no se znae nivniot kraj.....
edistveno bog dava i zima ,nikoj nema pravo da odzima zivot ili da osuduva na smrt covek
koj ne se slozuva za nesto so nekogo....apsurd

O

Omer el Faruk

Гостин
А што мислиш ти радапцигер. Што ќе биде со судиите, кои осудуваат на разни видови робија, па и на смртна казна?

Мислиш ли ти дека е подобро луѓето да живеат во анархија/безредие или пак е потребен законот, вклучувајќи го тука и кривичниот законик?

Баш ме интересира твоето,а и мислењето на другите членови.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ma sekoj si plaka za svoite postapki, jasno e deka nisto ne ostanuva bez posledica.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
А што мислиш ти радапцигер. Што ќе биде со судиите, кои осудуваат на разни видови робија, па и на смртна казна?

Мислиш ли ти дека е подобро луѓето да живеат во анархија/безредие или пак е потребен законот, вклучувајќи го тука и кривичниот законик?

Баш ме интересира твоето,а и мислењето на другите членови.
da razjasnime nekoi raboti;
toa im e rabota kako i sekoja profesija
mojot post bese za fatfata na salman ruzdi,covekot napisal kniga koja e izdadena vo london i so nisto ne go prekrsil zakonot na Anglija koja e demokratska zemja, za razlika od iran, kade sto se nasol nekoj psiho sto se stava nad Bog i go osuduva na smrt, i pazi molim te, koj stigne ima nagrada ako go ubie.... i sea so praime? Znaci nema vrska so anarhija, bezredie i so ti ja znam so drugo, samo edna kniga.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ke platis, i koga ke se prasas zasto jas, ke se setis sto si prael i dekla kaznata stignala.

Kajgana Shop

На врв Bottom