Купување таблет компјутер

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
,:icon_mrgr:,,blagodaram na odgovorot,,,,ama za tie pari,,choek se kupuva jugo novo/samo so 120,000km/,,,:place::ROFLMAO:,,,,,,,,(y)
Ако начекаш некого на мука и две југовци можеш да земеш:D , сепак муабетот е за таблет со виндовс на него од 36000 ден. ;)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Еве ви го најдобриот таблет за парите (ентри класа) во моментов, и не прашувајте веќе што да купите и слично, или Nexus 7 2012, или MemoPad HD, вториов е малце полош во некои аспекти, но е солиден за парите.

Поефтините од овие, не ги ни гледајте, секако ни овие не се сјајни, но за парите се добри. Моја препорак е да си купите Nexus 7 2013, за 14.500....ако немате пари сега, не купувајте.

Соберете некој динар, и земете нешто што е 5 класи над овие што се ~ 4500 поефтини.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Еве ви го најдобриот таблет за парите (ентри класа) во моментов, и не прашувајте веќе што да купите и слично, или Nexus 7 2012, или MemoPad HD, вториов е малце полош во некои аспекти, но е солиден за парите.

Поефтините од овие, не ги ни гледајте, секако ни овие не се сјајни, но за парите се добри. Моја препорак е да си купите Nexus 7 2013, за 14.500....ако немате пари сега, не купувајте.

Соберете некој динар, и земете нешто што е 5 класи над овие што се ~ 4500 поефтини.
Не ми одговори за таблетот, зошто Junk? Си имал некакво искуство со него и слично, или демек дека ефтин, па пишуваш junk? :)

Член од
19 март 2012
Мислења
30
Поени од реакции
4

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не ми одговори за таблетот, зошто Junk? Си имал некакво искуство со него и слично, или демек дека ефтин, па пишуваш junk? :)

Но нејм брендови, 512 рам, стари чипсети....low end класа.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Но нејм брендови, 512 рам, стари чипсети....low end класа.
Океј де, јасно е дека е low end, малку RAM и стар чипсет, али за тие пари не може да се очекува повеќе. И мене ми е јасно дека таблетот е junk спореден со други high end таблети, ама другарчево има лимитиран буџет, до 4.000 денари. Затоа прашав да не го користел некој, ме интересира да не има фабрички грешки, брзо се расипува, да не е проблематичен модел и слично.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Океј де, јасно е дека е low end, малку RAM и стар чипсет, али за тие пари не може да се очекува повеќе. И мене ми е јасно дека таблетот е junk спореден со други high end таблети, ама другарчево има лимитиран буџет, до 4.000 денари. Затоа прашав да не го користел некој, ме интересира да не има фабрички грешки, брзо се расипува, да не е проблематичен модел и слично.

Нека не го купува ич. Ѓубре се тие таблети, само ќе се нервира за џабе. Незнам како да ти објаснам, едноставно направено најефтино што може, и можно е во секој момент да откаже нешто, и е пре спор. Едноставно не вреди.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Затоа прашав да не го користел некој, ме интересира да не има фабрички грешки, брзо се расипува, да не е проблематичен модел и слично.
Ѓубре е другар. Ќе го земе и пошто дал пари ќе се теши абе добар е, се додека не земе во рака некој поасален. Еден колега зема еден Аинол (или како и да се вика), ужас е, ужас. Тој има некој модифициран андроид, апдејт никад нема да види. Спор, надвор не се гледа екранот...

Ама па сега кога има само 4000 човекот, тоа е. Иако јас би присобрал уште нешто барем до тој што ти го посочи псај.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Бидејќи ми треба за работа (пишување документи во Word, Excel) и печатење на истите, да ми препорачате соодветен таблет?
Дилемата ми е дали лесно се пишуваат документи на него и дали напишаното на неговиот ОС е компактибилно со Офисот или треба да се конвертира, односно да се комплицира?

Kajgana Shop

На врв Bottom