Купување преку интернет (генерална дискусија)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.448
Поени од реакции
22.211
Со неверифициран PayPal акаунт може да се порачува од eBay?

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.790
Поени од реакции
8.062
Најдов интересно и уникатно сајтче за облека... ама за жал, нашава напатена држава ја нема. Сајтов е: http://society6.com/

Некое друго да препорачате што може преку VISA Electron да се плаќа, ама и да ја има Македонија.

Член од
29 септември 2008
Мислења
101
Поени од реакции
12
Најдов интересно и уникатно сајтче за облека... ама за жал, нашава напатена држава ја нема. Сајтов е: http://society6.com/

Некое друго да препорачате што може преку VISA Electron да се плаќа, ама и да ја има Македонија.

ASOS и JDSPORTS најдобри!

stk

Programmer
Член од
15 ноември 2009
Мислења
26
Поени од реакции
3
Dokolku od aliexpress naracam 4 razlicni produkti odednas.. Site 4 ke mi gi ispratat vo eden paket ili poedinecno?

Blagodaram.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Dokolku od aliexpress naracam 4 razlicni produkti odednas.. Site 4 ke mi gi ispratat vo eden paket ili poedinecno?

Blagodaram.
ако се од исти продавач би требало да ги ти прати сите во еден пакет,
ако се од различни продавачи ке ги добиеш сите одделно во различен временски период.

• Ми се допаѓа
Reactions: stk
Член од
14 август 2010
Мислења
1.274
Поени од реакции
1.543
Јас мислам дека одат во различни пакети, пошто порачав од ист продавач 2 производи и тоа сосема истиот производ 2 пати, но со 2 минути разлика еден по друг при нарачувањето и во башка пакети ми пратија - и 2 тракинг броеви, е ако ги нарачуваш во една нарачка и внесеш во полето квантитет - 2, дури тогаш ги пакуваат во ист пакет

• Ми се допаѓа
Reactions: stk

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
ако се од исти продавач би требало да ги ти прати сите во еден пакет,
ако се од различни продавачи ке ги добиеш сите одделно во различен временски период.
ова исто и за од амазон важи?

Член од
21 март 2013
Мислења
379
Поени од реакции
1.080
Има ли некој искуство со порачување на телефон од Алиекспрес ??

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
ова исто и за од амазон важи?
Имам купено 3 различни производи од 3 различни произведувачи имаш накрај опција да бираш дали ги сакаш едно по едно да ти ги пратат или да ги соберат сите во еден ист пакет.
Што значи можно е да направиш комбинација и да ти ги пратат во исти пакет.
Во следниов линк ти е објаснато дека е можно.
http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?ie=UTF8&nodeId=200385140

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Сакам да купам книга од bookdepository.com
Пишува дека шипингот е бесплатен до сите земји,дали некој има порачувано од тука и дали ќе имам некои трошоци плус од царина?

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.755
Поени од реакции
2.569
Сакам да купам книга од bookdepository.com
Пишува дека шипингот е бесплатен до сите земји,дали некој има порачувано од тука и дали ќе имам некои трошоци плус од царина?
Никакви екстра трошоци, освен ако на царина го отворат пакетот, па да ти наплатат царинска евиденција, што е околу 100 денари. Книгите се ослободени од царина и данок.
Пробај од abebooks.com, често пати од таму и со поштарина е поефтино од bookdepository.

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
Едно прашање, дали Амазон испорачува кај нас бебешка опрема?

Член од
17 септември 2013
Мислења
194
Поени од реакции
54

Kajgana Shop

На врв Bottom