Јас имам искуство со нашава царина и си велам,никогаш повеќе не го јадам стапот.Нарачав шал и капа од феррари сајтот.Вкупната цена им беше 40 евра.На крај тука ми бараа уште 30 евра за царина и ддв.Па си викам овие не се нормални.Речиси 100% ме тераа плус да платам.На крај се бев изнервирал и кога видоа дека не ќутам ми ги дадоа така без да платам царина.Како и да е препорачувам да си бегате од нашава царина.Особено ако продуктот кој сте си го купиле им се допадне на некој од цариниците.Е тогаш можно е да ви залепаат и по 200% само за да ви го земат пакетот они.Најдобро за оние кои планираат да си купат тренерки,патики и такви работи е да си појдете на шопинг во Грција или Бугарија.За викендите ве носи автобус за 800 денари.Тука плус е што имате можност за такс фрее т.е враќање на ддв-то.Така да најисплатлива работа за нас е тоа.Доколку пак човек има поголеми желби и апетити. секоја година во Март има супер попуст во Италија.Милано,Тревизо,Рим и Верона се градовите каде што може да се најде ексклузивна облека за многу прифатлива цена.
Туку ме интересира,дали некој од тука нарачал некогаш од сајтот
http://www.alibaba.com/
Има страшно добри цени.Ама колку е сигурно дали ќе стигне?Е тоа е знак прашање.