Купување преку интернет (генерална дискусија)

jovankrstevski1

ТАТА_МАТА
Член од
2 декември 2012
Мислења
855
Поени од реакции
602
А шо имаш порачано досега? Оти гледав јас за ксенон светла....имаш некои коментари таму дека ги добиле во лоша состојба, лепени со трака кутиите, некои делови фалеле...и како тоа баш до Македонија да има free shipping...или можда пак те гледа од која држава си и за таа то нуди free shipping?

А има богами се и сешто, доста тракатанци, џиџи-миџи, се :D И викаш стигнува без проблем, а?
Види тоа дека може да ти стигне некогаш производот во лоша состојба е ризикот што постои од онлајн купувањето, но сепак dx се најкоректни и ке направиш слики/видео ке ги контактираш и ке се среди работата, но многу ретко се случува таква грешка. Некои производи ти се и под гаранција и до година дена, единствено ке треба shipping-от до таму да го платиш.
А зошто да нема free shipping за Македонија? И ние сме држава како и секоја друга.
Те пронаоѓа по IP адресата и затоа горе ти стои Free shipping to MK. А генереално има free shipping за речиси секоја земја, но само доколку доставата е по пошта.
А за стигнување -стигнува.Шансата да залута пакетот во Македонија е поголема одколку на патот од Кина до Македонија.
А за тоа што викаше зошто е http:/ a не https:/ - Кога ке дојде до моментот да платиш страната ке биде со https:/ И ТО.

Член од
29 септември 2008
Мислења
101
Поени од реакции
12
За порачка од асос треба нешто да се прифати на меил ? Или само ја праиш порачката и ти стигнува?! инаку најкасно до кога можеш да ја откажеш порачката ?

Член од
17 април 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво, ме интересира дали има некој искуство со испорака на производи преку Royal Mail (В. Британија), за колку време стигаат и преку кого оди испораката кога ќе стигнат во МКД( дали има има некоја посебна гњаважа со логистичкиве кај нас)?
Благодарам..

Член од
16 јули 2010
Мислења
214
Поени од реакции
51
дали знае некој како оди достава преку спиди бугарија
видов на нивната страница дека оди по килажа плаќањето него каде ке ми стигне мене тука во скопје ме интересира со кого соработуваат
и дали може да се плати цела таа нарачка од бугарија ко ке стигне овде зашто немам многу верба у бугариве

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Здраво, ме интересира дали има некој искуство со испорака на производи преку Royal Mail (В. Британија), за колку време стигаат и преку кого оди испораката кога ќе стигнат во МКД( дали има има некоја посебна гњаважа со логистичкиве кај нас)?
Благодарам..
Мене пратките од Ројал Меил ми стигаат преку Македонски Пошти.Брзината на испорака зависи од сајтот.Најчесто од 5-10 дена(ова од британскиот Амазон),ама не е ретко(од други сајтови) и да фати 2 недели,а последна пратка ми стигна после месец дена.

Член од
19 април 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите

Сакам да се информирам,во врска со еден договор за продажба.
се работи за договор за продажба преку интернет, се договарам за продазба на лаптоп,(стар модел реално вреди 20 евра) мму пракам податоци за да ми изврси уплата,па потоа да ми го испорачам,мегутоа тој ме убедува дека парите од неговата банка се префрлени на оваа банка ,а од банката ми пратија меил дека треба да ја испорацам робата и да им го пратам кодот за следенје за да ме исплатат.Па сакам да прасам дали да му верувам на овој маил..

(Transfer Order from Toronto Dominion Bank Of Canada Online Banking has been Approved)

Your Payment has been Processed Successfully on your behalf and it remain the final process to Transfer your money into Your Bank Account, but before this we will need the (LOCAL POST OFFICE) Tracking Number of the item before we can activate your bank account.
Please do allow 24 hours to activated your bank account after verifying the shipment of the item to the buyer.

This is how we work things out here,Concerning the payment For Goods and We do hope you will understand us well and Comprehend with us about our form of payment to Secure both the buyer and seller interest from any Type Of Risk and Fraudulent Practices that is Very Rampant Through Online Transactions.
OUR TERMS AND CONDITIONS.
We write to inform you of the readiness of this bank to make the transfer as soon as the shipment is made and verified . We urge you to please send to us the Via (LOCAL POST OFFICE) Scanned receipt of this shipment for a through verification.
We have finished the procedure of the transferring of the full payment to your bank account , but you will need to ship the items out and send us the tracking number, for your shipment verification so that we can activate your bank account and the full payment of(145:00Euro) will be transferred to your account from TORONTO DOMINION BANK ® direct to your account......
This is our Information for buyer
1. You must know that once the payment has been made by the buyer the money now belongs to the seller and it will be transferred immediately to his or her account as soon as the seller follow our procedure.
2. Once shipment has been verified, the money will be delivered to seller account information given to us by you and hence from now on ,You did not have control on the money paid by you to the seller as we are the one to handle everything yours is to receive your item, we are using this policy to protect both the seller and buyer from internet fraud.
You can go ahead and ship out your buyer's item{s} and send TORONTO DOMINION BANK
® the shipment tracking number in order to activate your bank account within the next 24 hours time and to finish the final process for us to transfer your full money into your bank account,you will receive your money as soon as you have send us the tracking number or a scanned copy of the shipment receipt ,You will have to ship the item to the shipping address provided by the buyer .
***PLEASE NOTE***
Your bank account will be activated with the money immediately you send the shipment details and has been verified.This measure is taken in order to protect both seller and buyer interests and to reduce the occurrence of fraudulent activities.
Also if you have any question you can contact the TD BANK ® direct with this email address for further inquiry through the following email:tdbankmanagement@canada-11.com

***ATTENTION***
The order has been APPROVED, you CAN NOW ship the merchandise to the buyer's shipping address. You are expected to make the shipment with 48 hours of receiving this Transfer Payment Approval Notification and get to our Transfer department/Technical Dept. with the tracking number for Shipment Verification.
THANKS FOR USING TORONTO DOMINION BANK ® ONLINE TRANSFER.
Managing Director

tdbankmanagement@canada-11.com
Mr. MARK BEN.
TD Bank Zonal Manager

**BE WARNED**
F.B.I NOTE THAT ALL THE TRANSACTIONS INVOLVING TORONTO DOMINION BANK OF CANADA® IS BEING MONITORED BY FBI IN ORDER TO PREVENT FRAUDULENT ACTIVITIES

© 2014, Toronto Dominion Bank Of Canada(R) Financial Group.
--- надополнето: 19 април 2013 во 20:08 ---
А пак ова е вториот маил кој нми го пратија...
Дали е веродостоен овој податок и дали е реална банкава

TRANSFER ORDER /TRANSFER NUMBER: SW1300591934KMS
We are here to informed you that the payment as has been deducted from the Buyer's Account and ready to be activated into your bank Account and now we want you to kindly send the shipment scan receipt details or the tracking number E.G RR787837837CA. Your account will be credited immediately we received the Shipment Receipt/Tracking Number from you to our customer care Email(tdbankmanagement@canada-11.com)

However, we are using this measure to protect both the Seller and the Buyer interest against an online fraud activities. So, send the shipment details and then get back to us with the shipment verification in order for us to activate the money into your account and also to complete the transaction instantly.
Managing Director
tdbankmanager@canada-11.com
Mr. MARK BEN.
TD Bank Zonal Manager
**BE WARNED**
F.B.I NOTE THAT ALL THE TRANSACTIONS INVOLVING TORONTO DOMINION BANK OF CANADA® IS BEING MONITORED BY FBI IN ORDER TO PREVENT FRAUDULENT ACTIVITIES

Ме интересираат васите мислења!!!

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Ме интересираат васите мислења!!!
Додека не легнат пари на лично твоја сметка во Македонија или на некој сервис од тип Skrill или PayPal не испраќај ништо. Крај на муабетот.

Член од
16 јули 2010
Мислења
214
Поени од реакции
51
дали знае некој како оди достава преку спиди бугарија
видов на нивната страница дека оди по килажа плаќањето него каде ке ми стигне мене тука во скопје ме интересира со кого соработуваат
и дали може да се плати цела таа нарачка од бугарија ко ке стигне овде зашто немам многу верба у бугариве
знае некој или не

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
1755 плус уплатица вкупно 2000, ама прв пат ми стават давачки досега беше 120 до 240 денари, сега скокна цената
Најверојатно те царинат сега, нареден пат кога ќе порачуваш да гледаш да биде порачката помала од 45 евра.

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Некој да ми каже страна за маици (облека) која испорачува до МК, а да не е Ибеј?

Kajgana Shop

На врв Bottom