- Член од
- 18 јуни 2010
- Мислења
- 2
- Поени од реакции
- 1
Ме интересираат ваши мислења поточно кој боречки спорт на кое место би го сместиле
Ме интересираат ваши мислења поточно кој боречки спорт на кое место би го сместиле
Не знаеш колку може да биде смртоносно аикидото , иако не изгледа така (на пр. можеш да го доведеш противникот во позиција на кој што можеш да му правиш што сакаш). И Таеквондото е доста ,доста корисна вештина.Секако дека кунг фу-то е далеку посмртоносна боречка вештина и е многу подобра од аикидото и карате...
претера овде ебаго, во кик боксот има огромна дисциплина, тие што имаат цел да се тепаат по кафичи не тренираат долгоАикидото не е спорт ,боречка вештина е.
- По што тренирам Аикидо ,Аикидото би го ставил на прво место ,но не е за секого ако сакате да изигравате силеџии и да се тепате со кој стигне тренирајте Кик-Бокс .
- На второ место би го ставил Таеквондото бидејќи ми се допаѓа и доста е атрактивно.
- Кунг Фу
- Карате
- И на крај Кик Бокс
Не знаеш колку може да биде смртоносно аикидото , иако не изгледа така (на пр. можеш да го доведеш противникот во позиција на кој што можеш да му правиш што сакаш). И Таеквондото е доста ,доста корисна вештина.
Кое Аикидо го тренираше традиционалното или реалното ?1. Кик бокс( се праат доста спаринзи и самиот стекнуваш искуство без некој да ти кажува што треба да направиш )
2. Карате ( исто и таму има некој вид на спаринг )
3. Таеквондо ( добро е само што не вежбаат и раце.. )
4. Кунг Фу ( добра идеологија самошто не секогаш успеваат техниките нека не ме убедува некој )
5. Аикидо ( тренирав 4 години сеуште мислев дека е "najdobrata" се додека не сменив повеќе и самиот сватив дека реалноста е друга )
Зависи од човекот..не дека ги наместив некоја послаба од друга туку кажав за сите по нешо..
Иначе секоја може да користи без разлика на изгледот и зборењето на другите.. Што ви одговара тоа
Кажувам дека кик-боксот е повеќе за силеџии бидејќи е поедноставен ,не ти требаат години за да го усовршиш за разлика од аикидото за кое е потребно повеќе ,повеќе време да се научи.претера овде ебаго, во кик боксот има огромна дисциплина, тие што имаат цел да се тепаат по кафичи не тренираат долго
он топик
кик боксот го ставам на прво место бидејќи мислам дека е далеку поефикасен од таеквондо,
кунг фу мислам дека е премногу форсирана боречка вештина, ако џет ли и џеки чен кршат газови на филмови, немојте да мислите дека кунг фу е страшно добра техника
карате е ок како вештина, не е многу насилна, а има и дисциплина каде што нема контакт.
аикидото е одлична техника за справување и одбрана против силеџии, исто така се тренира и во полициските служби нез целито свет, ама сепак против горнонаведените техники нема големи шанси
Реално.. И не се каам што почнав пошто многу добро е да се префрлиш од аикидо на друга вештина барем според мене.. Пошто бара многу размислување и навикнат си да учиш брзо..Кое Аикидо го тренираше традиционалното или реалното ?
Кажувам дека кик-боксот е повеќе за силеџии бидејќи е поедноставен ,не ти требаат години за да го усовршиш за разлика од аикидото за кое е потребно повеќе ,повеќе време да се научи.
А дали аикидото има повеќе или помалку шанси од горенаведените зависи од човекот.
Сите вештини се добри ,нема лоша вештини туку зависи како и дали знаеш да ја користиш.
одкаде тоа дка во taekwondoto не вежбаат раце.Taekwondo во превод значи усогласена техника со раце и нозе.Тренирав 2 години многу е слично на каратето и подобро(во теквондото се стегаш при крајот на ударот на пример а у каратето треба да бидес стегнат од почеток до крајот на ударот).1. Кик бокс( се праат доста спаринзи и самиот стекнуваш искуство без некој да ти кажува што треба да направиш )
4. Кунг Фу ( добра идеологија самошто не секогаш успеваат техниките нека не ме убедува некој )
5. Аикидо ( тренирав 4 години сеуште мислев дека е "najdobrata" се додека не сменив повеќе и самиот сватив дека реалноста е друга )
Зависи од човекот..не дека ги наместив некоја послаба од друга туку кажав за сите по нешо..
Иначе секоја може да користи без разлика на изгледот и зборењето на другите.. Што ви одговара тоа
1. Кик бокс( се праат доста спаринзи и самиот стекнуваш искуство без некој да ти кажува што треба да направиш )
претера овде ебаго, во кик боксот има огромна дисциплина, тие што имаат цел да се тепаат по кафичи не тренираат долго
он топик
кик боксот го ставам на прво место бидејќи мислам дека е далеку поефикасен од таеквондо,
кунг фу мислам дека е премногу форсирана боречка вештина, ако џет ли и џеки чен кршат газови на филмови, немојте да мислите дека кунг фу е страшно добра техника
карате е ок како вештина, не е многу насилна, а има и дисциплина каде што нема контакт.
аикидото е одлична техника за справување и одбрана против силеџии, исто така се тренира и во полициските служби нез целито свет, ама сепак против горнонаведените техники нема големи шанси
За ова мислев.. Другар ако ти го тренираш тоа немора да значи дека тоа е најсовршено.Стави се на спаринг со добро подготвен кик боксер увиди разлики предности и слично.Не ме убедувај на некои работи кои самиот не си ги испробал.Во секоја боречка вештина има спаринзи не само во кик боксот и карате .... а секако дека успеваат техники на кунг фу ... ако на тебе не ти успеваат до тебе е не до кунг футо, треба да си доволно брз ..
значи вежбаф кунг фу повеќе години и иам правено спаринг со кик боксер карате и аикидо... едноставно преслаби се затоашто они знаат да се борат само по нивните правила ...За ова мислев.. Другар ако ти го тренираш тоа немора да значи дека тоа е најсовршено.Стави се на спаринг со добро подготвен кик боксер увиди разлики предности и слично.Не ме убедувај на некои работи кои самиот не си ги испробал.