- Член од
- 6 септември 2005
- Мислења
- 34
- Поени од реакции
- 4
Баш ми е драго што ја започнав оваа тема ...
Ма знаев јас дека има Кумавновчани на форумов.
Гледам интересна дискусија тука и сакав да кажам збор-два за Зебрњак.
Тоа не било саат кула туку споменик кој е подогнат во чест на српската војска која ги столчила Турците уште пред познатата Косовска битка. Велат дека кај Турците постои изрека која гласи: Косово за Куманово. Сака да каже дека Турците толку биле десетковани во Куманово што решиле да им се одмаздат на Србите на Косово.
Остантото и историја.
Сакам да Ве поздравам сите (и Кумановчани и оние останати на форумов) и да ве повикам кога ќе дојдете во Куманово да не заборавите да отидете во некое од кафанчињата на СУЏУК или на МЕЗАЛ'К.
Страшна работа се за оние кој сакаат да јадат месо и изнутрици.
Има ли некој пробано?
Ма знаев јас дека има Кумавновчани на форумов.
Гледам интересна дискусија тука и сакав да кажам збор-два за Зебрњак.
Тоа не било саат кула туку споменик кој е подогнат во чест на српската војска која ги столчила Турците уште пред познатата Косовска битка. Велат дека кај Турците постои изрека која гласи: Косово за Куманово. Сака да каже дека Турците толку биле десетковани во Куманово што решиле да им се одмаздат на Србите на Косово.
Остантото и историја.
Сакам да Ве поздравам сите (и Кумановчани и оние останати на форумов) и да ве повикам кога ќе дојдете во Куманово да не заборавите да отидете во некое од кафанчињата на СУЏУК или на МЕЗАЛ'К.
Страшна работа се за оние кој сакаат да јадат месо и изнутрици.
Има ли некој пробано?