Куманово, кумановци, кумановки

Член од
6 септември 2005
Мислења
34
Поени од реакции
4
Баш ми е драго што ја започнав оваа тема ...

Ма знаев јас дека има Кумавновчани на форумов.

Гледам интересна дискусија тука и сакав да кажам збор-два за Зебрњак.

Тоа не било саат кула туку споменик кој е подогнат во чест на српската војска која ги столчила Турците уште пред познатата Косовска битка. Велат дека кај Турците постои изрека која гласи: Косово за Куманово. Сака да каже дека Турците толку биле десетковани во Куманово што решиле да им се одмаздат на Србите на Косово.
Остантото и историја.

Сакам да Ве поздравам сите (и Кумановчани и оние останати на форумов) и да ве повикам кога ќе дојдете во Куманово да не заборавите да отидете во некое од кафанчињата на СУЏУК или на МЕЗАЛ'К.
Страшна работа се за оние кој сакаат да јадат месо и изнутрици.

Има ли некој пробано?

Anchi

UNTOUCHABLE
Член од
18 декември 2005
Мислења
349
Поени од реакции
0
D'R'N dupka напиша:

Сакам да Ве поздравам сите (и Кумановчани и оние останати на форумов) и да ве повикам кога ќе дојдете во Куманово да не заборавите да отидете во некое од кафанчињата на СУЏУК или на МЕЗАЛ'К.
Страшна работа се за оние кој сакаат да јадат месо и изнутрици.
Има ли некој пробано?
hm...ima ne` kumanovci..ama nesto smo "tapa":(.Nigde nikoj.
A ustvari...koj e od ku ovdeka na forum.Ja znam samo za nikolap...i eve...mozda ti(d`r`n dupka)...i...koj jos?

i...btw...kude preporucues da se ede mezal`k?Kude ima dobar?:)
p0Zzz...i ajde..aktivirajte se malko:)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Кичево : заради тоа што и железничката и автобуската се во иста зграда и не работат.

Член од
13 декември 2005
Мислења
134
Поени од реакции
0
Anchi напиша:
hm...ima ne` kumanovci..ama nesto smo "tapa":(.Nigde nikoj.
A ustvari...koj e od ku ovdeka na forum.Ja znam samo za nikolap...i eve...mozda ti(d`r`n dupka)...i...koj jos?

eve i ja da ne se kriju

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Ми кумановке млого смо префригане. . .-Он ме ј**е, ја га л`жу, он будала па мисли за мужа ќе га узму

Anchi

UNTOUCHABLE
Член од
18 декември 2005
Мислења
349
Поени од реакции
0
Mandrak напиша:
Ми кумановке млого смо префригане. . .-Он ме ј**е, ја га л`жу, он будала па мисли за мужа ќе га узму
Od koe selo si be/ma ti?:raz:

Член од
14 мај 2005
Мислења
19
Поени од реакции
0
D'R'N dupka напиша:

Гледам интересна дискусија тука и сакав да кажам збор-два за Зебрњак.

Тоа не било саат кула туку споменик кој е подогнат во чест на српската војска која ги столчила Турците уште пред познатата Косовска битка. Велат дека кај Турците постои изрека која гласи: Косово за Куманово. Сака да каже дека Турците толку биле десетковани во Куманово што решиле да им се одмаздат на Србите на Косово.
Остантото и историја.
A be D'R'N dupke ,sigurno profesor ti e bija Milco,cim pokazus takvo golemo istorisko znanje.

Член од
14 мај 2005
Мислења
19
Поени од реакции
0
Anchi напиша:
Cuker i Bajdurci sa pravile najbolji mezal'k .Cuker gi e mija skembinja u vadu a Bajdurci pod sredorek,na s'm uliv na Konjarku u Kumanovku.Ama vise nema s'ga skembinja gi miev sas vodu od vodovod,a ona gi izmie svi "vitamini",takoj da s'ga nema vise istinski Kumanovski mezal'k.

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Ја по мезал'к и не сам нешто...
Ама од суџук не се брану. :)
Ај и на мои суграѓани и далеко попривлачни суграѓанке да им честитам ПРВ Нову Годину. Па све најбоље и ко што викав куде нас, сви жеље да ви се испунив. Па 2007 домче да си гу чекам, одамна не сам бија у Куманово за Нову Годину.

Anchi

UNTOUCHABLE
Член од
18 декември 2005
Мислења
349
Поени од реакции
0
NikolaP напиша:
Ај и на мои суграѓани и далеко попривлачни суграѓанке да им честитам ПРВ Нову Годину. Па све најбоље и ко што викав куде нас, сви жеље да ви се испунив. Па 2007 домче да си гу чекам, одамна не сам бија у Куманово за Нову Годину.
a...btw...kude si sga?:)

P.S. Happy New Year!!!
sincerely,AnA

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
У Љубљану ;). Ама нову годину задњи 3,4 не сам бија у Куманово...
Крушево, Ниш, Скопје и ск Љубљана...На пред Крушево не се сеќам куде :wink:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Кумановците се интересни луѓе, шегобијци, секогаш расположени, дружељубиви. Арно ама, кумановките секогаш ми оставаат лош впечаток на исфрустрирани девојки. Можда јас сум ги трефнал во погрешен период (читај - за време на ПМС).

Никола, преземете нешто околу девојчињава. Сите знаеме како се лечи фрустрираност :wink:

Anchi

UNTOUCHABLE
Член од
18 декември 2005
Мислења
349
Поени од реакции
0
Acid напиша:
Кумановците се интересни луѓе, шегобијци, секогаш расположени, дружељубиви. Арно ама, кумановките секогаш ми оставаат лош впечаток на исфрустрирани девојки. Можда јас сум ги трефнал во погрешен период (читај - за време на ПМС).

Никола, преземете нешто околу девојчињава. Сите знаеме како се лечи фрустрираност :wink:
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
...............Anchi mudro molchi!!!!.............

P.S....a uopste si zapoznal nekoja kumanovka ili ova e samo kolku da promrchish nesto:)..i da se najdes u muabet??!!??!!
P.S.2.NikolaP..ne obrnuvaj vnimanie na komentarov...i ne se sekiraj..dobri sme si nie devojchinjata u ku:)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Anchi напиша:
...............Anchi mudro molchi!!!!.............

P.S....a uopste si zapoznal nekoja kumanovka ili ova e samo kolku da promrchish nesto:)..i da se najdes u muabet??!!??!!
P.S.2.NikolaP..ne obrnuvaj vnimanie na komentarov...i ne se sekiraj..dobri sme si nie devojchinjata u ku:)
Одма ми се сипа.. Гледате какви се кумановчанките?

Пријатно сум изненаден од струмичанките и охриѓанките, ама вие бе кумановчанки - тотално сте ме разочарале. Нико, прибери ги малку мен, ова станува сериозно. :raz:

Anchi

UNTOUCHABLE
Член од
18 декември 2005
Мислења
349
Поени од реакции
0
....................Anchi mudro molchi!!!!.................
...i molchi...i .....i ke molchi..i ponatamu..zatoa sto ...no coment na vakvoto mrchenje:)
.......da si u ku...nema da imas moznost ni da dojdesh be do nekoja kumanovka a kamo li da lechis necii frustracii:).Ne deka ne si fraer ili ne znam sto... nego zatoa sto tie sto mrchat tolku i ne ni se bash interesni:)
P.S. nisto lichno:pos:
p0z

Kajgana Shop

На врв Bottom