Крушата под круша паѓа...дали?

М

Мрак

Гостин
Ех, не мислев на тоа... Поентата на темата е карактерот, особините, начинот на размислување.
Музиката е веќе прашање на вкус.:smir:
Епа добро,онака како пример го дадов.А за карактер исто.Многу различни сме,јас никогаш не размислувам како нив.Мноогу различни сме,многу педерски сваќања имаат.Ми кажувале родниниве какви биле порано и тоа е сосема спротивно од мене.Татко ми бил женкариште,дигнат,таков цел...Мајка ми повлечена,само читала нешто,работела по дома,од 15 години готвела...А јас ни на едниот ни на другиот не сум.:)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.902
Поени од реакции
50.561
за други примери не знам ама воочено ми е дека како проаѓа време се повеќе се претварам во татко ми.....на општа жалост :):)

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Кога подобро ќе размислам во глобала тоа е точно, крушата под круша паѓа да. Сметам дека барем 70% од она што сме го прави воспитувањето што сме го добиле од нашите родители, додека растеме.
Уште од најмала возраст гледаме како се однесуваат нашите родители, и во тие години не можеме да пресудиме дали тоа е добро или лошо, но какво и да е тоа за нас станува нормала, мерило за однесување кое мислиме дека е добро што покасно на еден или друг начин ќе го манифестираме.
Еве на пример во некои фамилии без морални вредности, голема е шансата и децата да тргнат по тие лоши патишта, но тука е можноста децата да сфатат дека тоа не е морално и да тргнат по сосема друга насока. Затоа е се релативно, и индивидуално, се зависи од личноста и од степенот на интелегенција која ќе ја има за да пресуди дали ќе тргне по истиот пат или да започне сосема друг пат.

●Mαrια...«3*

♥ 3 ♥
Член од
3 април 2009
Мислења
692
Поени од реакции
68
Крушата под круша паѓа.. е ова мн ме потсеќа на класната.. речиси многу често го користи ова..:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Мислам дека има голема вистина во ова и дека секое дете претставува огледало на своите родители ... :pipi:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Не мислам дека крушата под круша паѓа.
Ние само ги превземаме некои навики што ни влијаеле од родителите врз нас уште како деца. Често се случува да ни наметнуваат и мислење што мислам дека е многу погрешно. Треба да се разграничи фактот дека сите сме единствени со роднинската врска.
Има многу работи кои ни ги наметнуваат,но мора самите ние да научиме да размислуваме со здрава памет. Затоа викаме крушата под круша паѓа, токму поради тоа родителско влијание.

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
делумно да,најповеќе учиме од родителите плус гените се пресуден факотр нели:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom