Sid Vicious
MBE
- Член од
- 18 мај 2008
- Мислења
- 945
- Поени од реакции
- 1.196
А што е во мода?ne e u moda da se jade luk i kromid be

Он:И двете брате Гоце и двете...

А што е во мода?ne e u moda da se jade luk i kromid be
Мислиш на оние кинескине лукови шо се појавија по пазари и сл., што имаат идеална форма?Двете ги јадам како бонбониера многу се здрави само ако е органско додека ГМО кромид и лук никогаш нема да јадам па макар и да е последна резерва.
И на крај ве прашувам на сите форумџии ЗОШТО БРЕ ,ЗОШТО не сакате лук само така ќе се спасите од вампири и од препонтентни девојки и момци![]()
Токму така тие се ГМО најчесто ги има по продавниците и пазарите истото и јагодите оние што се ненормална големина што не личат како јагодки.Мислиш на оние кинескине лукови шо се појавија по пазари и сл., што имаат идеална форма?
Тие GMO ли се?
Ја не ги купуем.
Како знаеш на пазар шо е GMO а што не е?
Доволно е да го видиш лукот ГМО и одма ќе го препознаеш...... идеална форма, никако не изгледа потсушено како вистинскиот лук, туку на сите негови делови е ист ко од калап да е правен и има скрос бела боја....... се што ќе ти наликува на идеално направено, од боја и форма знај дега е сумљиво да е ГМО.Мислиш на оние кинескине лукови шо се појавија по пазари и сл., што имаат идеална форма?
Тие GMO ли се?
Ја не ги купуем.
Како знаеш на пазар шо е GMO а што не е?
Кога ќе видиш лук кој како да е штанцан во преса а не како да растел во земја..веднаш знаеш. Македонскиот селанец сеуште ја произведува можеби најквалитетната храна..можеби не е сертифицирана но е многу блиска до органската. Е сега тука не зборувам за некои шизици од Струмичко (а веројатно ги има и во другите региони) кои се искурназија па почнаа да применуваат црнечки финти, вештачко, забрзано зреење на патлиџаните со примена на “црвило“ гонети само од економската логика и сл. туку зборувам за она мало и ситно производство по селата каде на пазар се носи ако нешто роди малку повеќе од планираното..Како знаеш на пазар шо е GMO а што не е?