Кристиан Вигенин нов известувач на ЕП за напредокот на Македонија

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Това се едно слушам некоj от НОБ,коjто се бири за место во АСНОМ. Користат се термини како фашисти,фашиски имеперии,еволуиране...
Времето на партизаните и фашистите заврши.
Абе татар кој може да ни ја забрани слободната волја? Затоа ќе се срамите во иднина сите заедно со фашистичкиот ви еуропејски сојуз, не поради некоја друг причина туку поради тоа што се обидувате да го порекнете природното или од господ даденото право да се чуствува кој како сака.

Член од
26 декември 2009
Мислења
232
Поени од реакции
7
Абе татар кој може да ни ја забрани слободната волја? Затоа ќе се срамите во иднина сите заедно со фашистичкиот ви еуропејски сојуз, не поради некоја друг причина туку поради тоа што се обидувате да го порекнете природното или од господ даденото право да се чуствува кој како сака.
Каде и како ЕУ ви забранува да се чувствате како си сакате? :toe:
Толку пофалби слушнав за поренешна JU и пцуене против ЕУ - може би форумов требе да се вика веке "наjголемиот постjугословенски", наместо Македонски, форум?

Владата на РМ смета дека Резолуциjата на ЕП е добар потег:
http://kirilica.com.mk/vest.asp?id=64052

- Благодарни сме до Европскиот парламент, кој уште еднаш ја потврди и реафирмираше препораката за итно отпочнување на преговорите за полноправно членство на Македонија во ЕУ и за сугестиите за понатамошните чекори во европската агенда на земјата.
Истатата владина изjава кажува дека станувало збор за "грчка саботажа", но нема сомнеж во придонесот на Вигенин и БГ европратеници за гласане на Резолуциjата!

S

Shaman

Гостин
неможе ни кипарец.
ако може бугар од бугарија, тогаш барем нека биде некој од Таџикистан, прав Бугар а не измислена багра.

The Bulgars (also Bolgars, Bulghars or Proto-Bulgarians) were people who lived in Eastern Europe during the Early Middle Ages. Their ethnicity is uncertain but most scholars posit that they were a Turkic people with some Iranian elements, that migrated to Europe from Central Asia in 4th century.

HOLY SHIT !!! TURKIC PEOPLE !!!

from BULGARISTAN !!!

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Каде и како ЕУ ви забранува да се чувствате како си сакате? :toe:
Толку пофалби слушнав за поренешна JU и пцуене против ЕУ - може би форумов требе да се вика веке "наjголемиот постjугословенски", наместо Македонски, форум? [/SIZE]
Па Југославија била многу подемократска и поевропска замисла и општество отколку оваа смешка наречена ЕУ. Жал ми е што го кажувам ова бидејќи стварно го презирав тој систем во Југославија што ја ограничуваше слободата на луѓето но кога ќе го споредам со европската унија ми изгледа светлосни години понапред.

A EU не само што ни ја забранува нашата народност туку и е главен негатор на нашиот идентитет и тоа ќе им биде јасно на сите во блиска иднина. На секој му е јасно дека до вчерашни просјаци како бугари и ново грци не е возможно да имаат толкава моќ да не изнегираат во светски рамки.

Член од
26 декември 2009
Мислења
232
Поени од реакции
7
Па Југославија била многу подемократска и поевропска замисла и општество отколку оваа смешка наречена ЕУ. Жал ми е што го кажувам ова бидејќи стварно го презирав тој систем во Југославија што ја ограничуваше слободата на луѓето но кога ќе го споредам со европската унија ми изгледа светлосни години понапред.

A EU не само што ни ја забранува нашата народност туку и е главен негатор на нашиот идентитет и тоа ќе им биде јасно на сите во блиска иднина. На секој му е јасно дека до вчерашни просјаци како бугари и ново грци не е возможно да имаат толкава моќ да не изнегираат во светски рамки.

Даj барем еден доказ дека токму БГ ви го избришала jазикот и идентитетот во Резолуциjата, приготвена од пораншниот jугословен и европратеник Талер!

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Даj барем еден доказ дека токму БГ ви го избришала jазикот и идентитетот во Резолуциjата, приготвена од пораншниот jугословен и европратеник Талер!
Ти не ме читаш изгледа. Јас тоа ти тврдам дека и да сакаат бугарите или јужните ви браќа да го направат тоа ја немаат таа моќ без ЕУ која е главниот негатор. Не сте вие не си ласкајте и да сакате не можете ништо да промените без некој помоќен фактор како фашистиката европска унија да биде главниот иницијатор. Јас и не ве обвинувам до толку бидејќи да ми биде понудено и мене таков договор уште утре ќе ја уништам Бугарија и гејлада без око да ми трепне.

Член од
26 декември 2009
Мислења
232
Поени од реакции
7
Ти не ме читаш изгледа. Јас тоа ти тврдам дека и да сакаат бугарите или јужните ви браќа да го направат тоа ја немаат таа моќ без ЕУ која е главниот негатор. Не сте вие не си ласкајте и да сакате не можете ништо да промените без некој помоќен како фашистиката европска унија да биде главниот иницијатор. Јас и не ве обвинувам до толку бидејќи да ми биде понудено и мене таков договор уште утре ќе ја уништам Бугарија и гејлада без око да ми трепне.

Немаш никаква логика! Во резолуцијата на ЕП, приготвена от пораншниjот jугословен Талер, ви го избришале jазикот - за таа работа виновни биле БГ и ГР, ако и грчките бараньа против Резолуциjата да биле отф'рлени (исто со позитивно за РМ гласане на БГ европратеници) ...
Демек сите рамно виновни (ЕУ, БГ и ГР), само не и "другарот" jугословенски Талер! Е па как стават тие работи? :toe:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Немаш никаква логика! Во резолуцијата на ЕП, приготвена от пораншниjот jугословен Талер, ви го избришале jазикот - за таа работа виновни биле БГ и ГР, ако и грчките бараньа против Резолуциjата да биле отф'рлени (исто со позитивно за РМ гласане на БГ европратеници) ...
Демек сите рамно виновни (ЕУ, БГ и ГР), само не и "другарот" jугословенски Талер! Е па как стават тие работи? :toe:
Логика нема само во вашите бугарски мозоци. ЕУ му наметнува на Словенецот и на овој вашиот Талер (тој со косите очи) да свират по нивна музика.

Член од
26 декември 2009
Мислења
232
Поени од реакции
7
Логика нема само во вашите бугарски мозоци. ЕУ му наметнува на Словенецот и на овој вашиот Талер (тој со косите очи) да свират по нивна музика.
Абе Талер е Словенецот, а пиринскиот Македонец се вика Вигенин! :toe:
Размисли малце преди да се лутиш и да обвинуваш налево надесно!

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Абе Талер е Словенецот, а пиринскиот Македонец се вика Вигенин! :toe:
Размисли малце преди да се лутиш и да обвинуваш налево надесно!
Знаеме ние добро кој е кој немој да ни се секираш ти нас... наша единствена мана е што нејќеме да се инволвираме во политика па дозволуваме будали како бугарите да не владеат.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Никоj не може,а уште повеке ние НЕ сакаме да правиме вакво нешто. :toe:
Секи има право да се чувствува какавто сака - това е негово право. :toe:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Никоj не може,а уште повеке ние НЕ сакаме да правиме вакво нешто. :toe:
Секи има право да се чувствува какавто сака - това е негово право. :toe:
Абе ајде... свесен ли си ти дека си тука со спротивната намера од тоа што тврдиш или мора вака да те потсетуваме често за да им биде јасно на неинформираните со кој си имаат работа? Може си тука да го приближиш македонскиот народ до бугарскиот во најдобар случај за нас... ако е така вршиш многу лоша работа. Тоа се прави со пристрасно расудување а не со очигледна пробугарска пропаганда.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Абе ајде... свесен ли си ти дека си тука со спротивната намера од тоа што тврдиш или мора вака да те потсетуваме често за да им биде јасно на неинформираните со кој си имаат работа? Може си тука да го приближиш македонскиот народ до бугарскиот во најдобар случај за нас... ако е така вршиш многу лоша работа. Тоа се прави со пристрасно расудување а не со очигледна пробугарска пропаганда.
Тука има хора,кои подобро от мене знаjaт зашто сум тука... :tv:
Нито сум тука за това,нито имам вакви намери,но ке ти отговорам вака со един цитат - "Не се гаси,туj што не гасне".
На англиски има един збор openmind, види што значи.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Тука има хора,кои подобро от мене знаjaт зашто сум тука... :tv:
Нито сум тука за това,нито имам вакви намери,но ке ти отговорам вака со един цитат - "Не се гаси,туj што не гасне".
На англиски има един збор openmind, види што значи.
Open mind ако значи татарофилство фала ама не фала. :tv:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Тоа се деца чии мајки се вакцинирани со македонски пениСилин...затоа дремат на форумов ....по трагот на вакцината..

Kajgana Shop

На врв Bottom