- Член од
- 30 март 2018
- Мислења
- 1.457
- Поени од реакции
- 1.883
Има ли сега некоја ужасна приказна да се сподели за некого што изгубил огромни пари при падот на криптото од 70%? Пошо имаше миљон убави прикаски додека растеше
Повели најтазе, 5ипол милијарди УС долари изгубени во квази-штедилницата Целзиус. Соња ТАТ е мајка Тереза споредена со нив.Има ли сега некоја ужасна приказна да се сподели за некого што изгубил огромни пари при падот на криптото од 70%?
Па не е страшно, само 2-3 миљарди ќе го јадат овде. Тоа е капка во морето од збришани билиони вредност во однос на врвот на криптотоПовели најтазе, 5ипол милијарди УС долари изгубени во квази-штедилницата Целзиус. Соња ТАТ е мајка Тереза споредена со нив.
Топ, ај прашај го сега колку добил во претходните години.Повели најтазе, 5ипол милијарди УС долари изгубени во квази-штедилницата Целзиус. Соња ТАТ е мајка Тереза споредена со нив.
Кој колку добил?Топ, ај прашај го сега колку добил во претходните години.
Не, сериозно, јас сум труп за економија, па си реков дали може да ми објасните, да научам нешто. Знам дека пред две три недели тврдевте дека готова е пирамидата, дека се ќе се сруши, и тоа поткрепено со сериозно макроекономски анализи. Јас се уплашив тогаш и не купив Биткоин. Гледам сега пораснал 20% во две недели, сигурно вие економските експерти имате некое објаснување, а најдобрите меѓу вас сигирно и го предвидоа ова и направија пари. Ако може да споделите некое објаснување за нас игнорантите од економија.@Командант Марк одзумирај.
Мене ми изгуби на вредност портфолиото ама ништо страшно во однос на генералниот тренд. Погледи ја вредноста на 22 јануари и на 8 февруари, на 13 март и на 29 март, на 27 мај и на 30 мај. Цело време имаш вакви флуктуации, ама трендот е јасен и надолен.Не, сериозно, јас сум труп за економија, па си реков дали може да ми објасните, да научам нешто. Знам дека пред две три недели тврдевте дека готова е пирамидата, дека се ќе се сруши, и тоа поткрепено со сериозно макроекономски анализи. Јас се уплашив тогаш и не купив Биткоин. Гледам сега пораснал 20% во две недели, сигурно вие економските експерти имате некое објаснување, а најдобрите меѓу вас сигирно и го предвидоа ова и направија пари. Ако може да споделите некое објаснување за нас игнорантите од економија.
Значи кога оди надолу пропаѓа, а кога оди нагоре се работи за флуктации. ОК. За воља на вистината флуктации не ми звучи како некое сериозно економско објаснување. Јасно, не сум јас експерт, ама воопшто не ми изгледа дека Биткоинот ќе пропадне, напротив баш се однесува исто онака како што се однесувал од појавувањето. Ама пак ќе кажам, јас сум незналица, ти сигурно знаеш повеќе од мене.Мене ми изгуби на вредност портфолиото ама ништо страшно во однос на генералниот тренд. Погледи ја вредноста на 22 јануари и на 8 февруари, на 13 март и на 29 март, на 27 мај и на 30 мај. Цело време имаш вакви флуктуации, ама трендот е јасен и надолен.
Надолен е трендот, не бладам дека сега ќе ти се објаснувам со 50тиот профил на форумот.Значи кога оди надолу пропаѓа, а кога оди нагоре се работи за флуктации. ОК. За воља на вистината флуктации не ми звучи како некое сериозно економско објаснување. Јасно, не сум јас експерт, ама воопшто не ми изгледа дека Биткоинот ќе пропадне, напротив баш се однесува исто онака како што се однесувал од појавувањето. Ама пак ќе кажам, јас сум незналица, ти сигурно знаеш повеќе од мене.
Сиромаштија сум јас, не знам што би то смениле моите 50 евра. Ама да си купев пред две недели сега ќе имав 60. Всушност, никој не спори дека сега се работи за bear market, ама овде го прикажувавте како апокалипса за Биткоинот, кој само што не пропаднал. А она што всушност се случува е дека Биткоинот само поминува низ еден од своите нормални циклуси.Надолен е трендот, не бладам дека сега ќе ти се објаснувам со 50тиот профил на форумот.
Ако планираш да купиш на оваа цена кај мене ти нудам да ги уплатиш парите. Ти враќам 10% повеќе од повратот кој би го имал на binance. Ќе завериме и на нотар изјави ако сакаш. Кога ќе решиш да извадиш ако изгубило на вредност, ќе ти ја вратам сумата која би ја извадил на биланс.
Само да те потсетам дека пред неколку месеци се потепуваа на 50к да го купат, оти нели до 100к ќе одеше!Сиромаштија сум јас, не знам што би то смениле моите 50 евра. Ама да си купев пред две недели сега ќе имав 60. Всушност, никој не спори дека сега се работи за bear market, ама овде го прикажувавте како апокалипса за Биткоинот, кој само што не пропаднал. А она што всушност се случува е дека Биткоинот само поминува низ еден од своите нормални циклуси.
Демек пак доларот цветеше... 46/48 беше, сега е блиску Еврото.Сиромаштија сум јас, не знам што би то смениле моите 50 евра. Ама да си купев пред две недели сега ќе имав 60. Всушност, никој не спори дека сега се работи за bear market, ама овде го прикажувавте како апокалипса за Биткоинот, кој само што не пропаднал. А она што всушност се случува е дека Биткоинот само поминува низ еден од своите нормални циклуси.
Секој со малку здрав разум купува кога е долу, а продава кога е горе. Психологијата на стадото е секогаш погрешна кога се работи за Биткоинот. Се што треба да правиш е да се однесуваш спротивно од повеќето.Само да те потсетам дека пред неколку месеци се потепуваа на 50к да го купат, оти нели до 100к ќе одеше!
Епа ако ставеше 50€, сега ќе имаше 20-24€!