Криптовалути - Генерална дискусија

Член од
30 март 2018
Мислења
1.457
Поени од реакции
1.883
Има ли сега некоја ужасна приказна да се сподели за некого што изгубил огромни пари при падот на криптото од 70%? Пошо имаше миљон убави прикаски додека растеше

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Има ли сега некоја ужасна приказна да се сподели за некого што изгубил огромни пари при падот на криптото од 70%?
Повели најтазе, 5ипол милијарди УС долари изгубени во квази-штедилницата Целзиус. Соња ТАТ е мајка Тереза споредена со нив.

Член од
30 март 2018
Мислења
1.457
Поени од реакции
1.883
Повели најтазе, 5ипол милијарди УС долари изгубени во квази-штедилницата Целзиус. Соња ТАТ е мајка Тереза споредена со нив.

Па не е страшно, само 2-3 миљарди ќе го јадат овде. Тоа е капка во морето од збришани билиони вредност во однос на врвот на криптото

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013

Топ, ај прашај го сега колку добил во претходните години.

Член од
10 јули 2022
Мислења
225
Поени од реакции
497
Биткоинот на 24000 долари. "Срањево" одбива да умре. Дали може некој од многуте економски експерти на темава да објасни, базирано на макроекономските показатели, зошто Биткоинот отиде 20% нагоре во две недели? И уште едно прашање, дали истите економски експерти, кои се базираат на строго научни методи го предвидоа овој раст на Биткоинот и заработија на него? Не прашувам за пријател, за мене прашувам, ако може да ме подучат како и јас да ги користам нивните моќни економски алатки за предвидување и да заработам малку.

Член од
10 јули 2022
Мислења
225
Поени од реакции
497
Не, сериозно, јас сум труп за економија, па си реков дали може да ми објасните, да научам нешто. Знам дека пред две три недели тврдевте дека готова е пирамидата, дека се ќе се сруши, и тоа поткрепено со сериозно макроекономски анализи. Јас се уплашив тогаш и не купив Биткоин. Гледам сега пораснал 20% во две недели, сигурно вие економските експерти имате некое објаснување, а најдобрите меѓу вас сигирно и го предвидоа ова и направија пари. Ако може да споделите некое објаснување за нас игнорантите од економија.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.932
Поени од реакции
14.957
Не, сериозно, јас сум труп за економија, па си реков дали може да ми објасните, да научам нешто. Знам дека пред две три недели тврдевте дека готова е пирамидата, дека се ќе се сруши, и тоа поткрепено со сериозно макроекономски анализи. Јас се уплашив тогаш и не купив Биткоин. Гледам сега пораснал 20% во две недели, сигурно вие економските експерти имате некое објаснување, а најдобрите меѓу вас сигирно и го предвидоа ова и направија пари. Ако може да споделите некое објаснување за нас игнорантите од економија.
Мене ми изгуби на вредност портфолиото ама ништо страшно во однос на генералниот тренд. Погледи ја вредноста на 22 јануари и на 8 февруари, на 13 март и на 29 март, на 27 мај и на 30 мај. Цело време имаш вакви флуктуации, ама трендот е јасен и надолен.

Член од
10 јули 2022
Мислења
225
Поени од реакции
497
Мене ми изгуби на вредност портфолиото ама ништо страшно во однос на генералниот тренд. Погледи ја вредноста на 22 јануари и на 8 февруари, на 13 март и на 29 март, на 27 мај и на 30 мај. Цело време имаш вакви флуктуации, ама трендот е јасен и надолен.
Значи кога оди надолу пропаѓа, а кога оди нагоре се работи за флуктации. ОК. За воља на вистината флуктации не ми звучи како некое сериозно економско објаснување. Јасно, не сум јас експерт, ама воопшто не ми изгледа дека Биткоинот ќе пропадне, напротив баш се однесува исто онака како што се однесувал од појавувањето. Ама пак ќе кажам, јас сум незналица, ти сигурно знаеш повеќе од мене.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.932
Поени од реакции
14.957
Значи кога оди надолу пропаѓа, а кога оди нагоре се работи за флуктации. ОК. За воља на вистината флуктации не ми звучи како некое сериозно економско објаснување. Јасно, не сум јас експерт, ама воопшто не ми изгледа дека Биткоинот ќе пропадне, напротив баш се однесува исто онака како што се однесувал од појавувањето. Ама пак ќе кажам, јас сум незналица, ти сигурно знаеш повеќе од мене.
Надолен е трендот, не бладам дека сега ќе ти се објаснувам со 50тиот профил на форумот.
Ако планираш да купиш на оваа цена кај мене ти нудам да ги уплатиш парите. Ти враќам 10% повеќе од повратот кој би го имал на binance. Ќе завериме и на нотар изјави ако сакаш. Кога ќе решиш да извадиш ако изгубило на вредност, ќе ти ја вратам сумата која би ја извадил на биланс.

Член од
10 јули 2022
Мислења
225
Поени од реакции
497
Надолен е трендот, не бладам дека сега ќе ти се објаснувам со 50тиот профил на форумот.
Ако планираш да купиш на оваа цена кај мене ти нудам да ги уплатиш парите. Ти враќам 10% повеќе од повратот кој би го имал на binance. Ќе завериме и на нотар изјави ако сакаш. Кога ќе решиш да извадиш ако изгубило на вредност, ќе ти ја вратам сумата која би ја извадил на биланс.
Сиромаштија сум јас, не знам што би то смениле моите 50 евра. Ама да си купев пред две недели сега ќе имав 60. :( Всушност, никој не спори дека сега се работи за bear market, ама овде го прикажувавте како апокалипса за Биткоинот, кој само што не пропаднал. А она што всушност се случува е дека Биткоинот само поминува низ еден од своите нормални циклуси.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.784
Поени од реакции
10.589
Сиромаштија сум јас, не знам што би то смениле моите 50 евра. Ама да си купев пред две недели сега ќе имав 60. :( Всушност, никој не спори дека сега се работи за bear market, ама овде го прикажувавте како апокалипса за Биткоинот, кој само што не пропаднал. А она што всушност се случува е дека Биткоинот само поминува низ еден од своите нормални циклуси.
Само да те потсетам дека пред неколку месеци се потепуваа на 50к да го купат, оти нели до 100к ќе одеше!
Епа ако ставеше 50€, сега ќе имаше 20-24€!

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Демек пак доларот цветеше... 46/48 беше, сега е блиску Еврото.

Ете го си рипа и Биткоинот, полека полека ќе се исплатиме.

Член од
10 јули 2022
Мислења
225
Поени од реакции
497
Само да те потсетам дека пред неколку месеци се потепуваа на 50к да го купат, оти нели до 100к ќе одеше!
Епа ако ставеше 50€, сега ќе имаше 20-24€!
Секој со малку здрав разум купува кога е долу, а продава кога е горе. Психологијата на стадото е секогаш погрешна кога се работи за Биткоинот. Се што треба да правиш е да се однесуваш спротивно од повеќето.

Kajgana Shop

На врв Bottom