Нема да се согласам со тебе, убаво си пишал све е тоа океј секоја чест но за да имаш држава ПРВОТО И НАЈБИТНО е да се има контрола на народот со други зборови ПОДЗЕМЈЕ.
Целта на тоа ПОДЗЕМЈЕ односно на ДРЖАВАТА ПРЕДВОДЕНА ОД ЛИКОВИТЕ ВО СЕНКА, ПОД МАСА И ВО ТАЈНОСТ, е многу поголема од колку што мислат повеќето од населението.
Која ми е поентата, кога тоа Подземје во случајов "Македонското", иако е предводено тоест во пракса изведувано од албанци - читај слуги на косовската служба, тогаш привилегиите и моќта како и парите, движењето на битни државни процеси завршува во соседна држава а не во сопствената и токму затоа ние имаме држава под ќирија што би се рекло ние ке преживуваме и поради истото преживување ке плаќаме ќирија на соседити пошто може и без држава да сме.
Сакам да кажам кога ние би имале моќен "SHTEKLI" или моќен ОКИ сепак не е исто, многу добро ја разбрав поентата на твојот муабет и потполно си во право меѓутоа не во целост, се разбира ова е мое лично мислење што е нормално да се има различно нели.
Се надевам ме сфати, но доколку не еве ке се потрудам пократко и појасно да напишам иако не сакам секој тука да чита пошто знаеме на темава кој што чита и пишува сепак еве, Македонија мора во блиска иднина вештачки да створи свое МАКЕДОНСКО подземје предводено од етнички Македонци!!!!
Зашто ?
Затоа што сопствено подземје во превод значи сопствени играчи што самото тоа кажува дека државата единствено ке има бенефит од тоа подземје и државата ке биде газда на тоа подземје и истото ке расте или ке ги пушти нозете колку што е долг јорганот а сега што имаме ? Туѓо подземје финансирано со наши и пари од соседни држави, газди се исто така тајни служби на соседните држави, нив им припаѓа и парата моќта а и сите бенефити од тоа подземје и најбитното, тоа туѓо подземје работи за туѓи интереси и немаш право на збор. Да не продолжувам на оваа тема знам дека од многумина ке сум погрешно сфатен а намерата ми е сосем друго.
ВО СЕКОЈ СЛУЧАЈ, УБИЈЦИТЕ, КРИМИНАЛЦИТЕ НЕМААТ ВЕРА И НАЦИЈА И СУМ ПРОТИВ ТОЈ ЦРН МАФИЈАШКИ СВЕТ НО
ВО ЖИВОТОТ ЗА ЖАЛ ПОСТОИ СВЕ ПА ТАКА И ОВА.