Како мислиш најголем фактор?Вмро на Михајлов било најголем фактор за шверц на опиум во балканот.
Sent from my SLA-L22 using Tapatalk
Shurata na Koljo AmerikanecКардиологот Борче Петровски уапсен на Косово
Објавено: 09 октомври 2014
Кардиологот Борче Петровски уапсен на Косово
Според косовскиот весник Експрес на Косово се уапсени 9 лекари, меѓу кои и македонскиот кардиолог Борче Петровски.m.mkd.mk
Тогаш се зборуваше дека е осомничен за вмешаност во трговија со органи, иначе крими бизнис за кој кај нас најмалку кружат информации.
Тоа е исто факт, пушките не растат на дрво и морало да се занимаваат со такви бизниси.Shurata na Koljo Amerikanec
Автоматски споено мислење:
Ne mi se veruva kako se mesaat babi i zabi. Procitajte go imeto odnosno temata : -,, Kriminalci i kriminalni grupi vo MK''. Mesanje Vanco Mihajlov gluposti, togas i da trguvale so nedozvoleni raboti imale cel kupuvanje oruzje i borba za ideologija, ovde zboruvame za kriminal i interes od nego za licni celi. Nemoze da se sporeduva Vanco Mihajlov so Romeo Zivik ili UCK i sega ekstremnive krimi grupi koi se pojavija
Друже немој молимте, како кој фактор немој аман кај го споредуваш со овие денес урковци шеваљци и остали, то шо бил Ване на времето тешко дека некој ке поновит, далеку дека имам почит за него-фашист бил, али најверојатно ако се сниме филм за него ке биде бестселер Ј.Бонд вода да му носит, иначе човекот е баш за на оваа тема, да не го заборавиме и Данчо Шутурков на кого цела југа на колена му клекнуваше, ако ги најдам документите за Ване ке ги постирам и тоа како има што да се виде...1933год 6 тони дрога извезени од МК за на запад мислам...Како мислиш најголем фактор?
Он бил фактор како што се фактор сега овие денешниве, само шо тогаш се работело на друг начин.Се купувал афинот од Македонија и се продавал по СХС или Балканот.
За мене број еден во Охрид беше само Ристо Матлиевски---Ицо, тој шо го отвори најубавиот кафич- тераса Ла Бамба....Ицо со поглед ги убиваше сите ,страв и трепет,кој респект имаше за него насекаде...Амстердам...Ohrid i Stip koa imase Belgard bea decina taka da ne tresite zeleni, za edukacija kriminal imalo od vreme na VMRO osobeno 1923-1945 pa i dalje koj znae znae, Ohrid i ushe ima ali ona pravi kriminogeni grupi a ne luge kao Dzacka i ostali, Albancive od druga strana se samo potrckovci na sekoja vlast i kaj nas i sirum svetov, najglupi najlesni i najpogodni za covek da ima kontrola vrz niv, da si igraat kako ke im se svire...a za ovoj Ramkarash toj Ljacot koa pravel prevari i ostali srajna nemalo potreba da se slika so premieri ministri, ili da se jaca na nekoj decina kao momcive od Grcec ili od kaj kurac da se, eden od tamo da go upukaat ke begaat kao zajci..ubav den
Пак не ме разбираш, не ја давам споредбата во личните карактеристики.Овие се обични селски луѓе, која во игра на случајности се погодиле да живеат во ваква политичка ситуација на овие простори и да ја работат оваа работа(овие ти се нешто слично на ликот на Бачо од Јужни Ветар).Причината која ги споредувам е тоа дека и тогаш и сега, и овие и тие биле само превозници и ситни играчи, и како шо кажав што мислиш Иван и автономистите биле толку моќни за сами да го изведат тоа?Друже немој молимте, како кој фактор немој аман кај го споредуваш со овие денес урковци шеваљци и остали, то шо бил Ване на времето тешко дека некој ке поновит, далеку дека имам почит за него-фашист бил, али најверојатно ако се сниме филм за него ке биде бестселер Ј.Бонд вода да му носит, иначе човекот е баш за на оваа тема, да не го заборавиме и Данчо Шутурков на кого цела југа на колена му клекнуваше, ако ги најдам документите за Ване ке ги постирам и тоа како има што да се виде...1933год 6 тони дрога извезени од МК за на запад мислам...
Не само на македонци, и мене ми е криво ако албанците се поголеми криминалци од македонцитеЗначи, прочитав дека на некои Македонци им е криво, зашто најголемите криминалци у земјава се Албанци а не Македонци.
Не се само превозници, зошто за разлика од пред еден век, каде се користеле наркотици само по Белград, денес се користат во секое село и кај нас, затоа мора да има развиена група шо ќе продава по државата.Bacho, a ti licno gi znaes jades pies so niv i znaes deka se prevoznici taka? Mislam na rucek idete sekoj den u ljuc i u ganza neli?
Ке прошеташ низ другите градови од гевгелија неготино велес скопје куманово и ке видеш.Луге кој што имаат бензински хотели шпедиции возен парк од по 1 милион и плус нивните потрчковци возат коли од по 100000 евра.И не ми е јасно тоа продолжува години и години и никој ништо не им може.Моментално се инвестира и во стамбени комплекси.Делумно и мене ми е оф-топик мислењево али ајде сепак е поврзано со Македонија.
(Во врска со актуелниов наслов)
Запленет брод со пет тони кокаин наменет за которски клан
Објавено: 14/05/2020
Повеќе од пет тони кокаин од бродот „Арес“ требало да бидат испорачани во Солун, од каде што членови на которски клан требало да го преземат, пишува „Дан“. Кокаинот го запленила холандската полиција.
Од кога падна Шарич се сменија работиве, уште повеќе се сменија од кога Которци се поделија на два клана и почнаа војна меѓусебе (иако прашање е колку е тоа војна), да не бегам од темата, порано бродовите шверцаа директ во Црна Гора а сега преку Грција па низ Македонија па понатаму. Голем број на Шкаљарци биле преселени во Грција вклучувајќи го и Јовица Вукотич шефот нивни, како и двајцата кои беа убиени пред неколку месеци а по хиерархија биле одма под него. Всушност и новава поширока хиерархија е бунило, Филип Корач шеф на Земунски клан го контролирал Шкаљарски клан и Вукотич, па Вукотичи само внесуваат тони кокаин а Корачи само сеат страв низ Белград. (Сфатете го пошироко, не буквализирам кој од двајцата моментално е во притвор а кој во странство)
Прашање од милион долари е кои сѐ се офајдува кај нас во МК од новиве патишта на кокаинот на црногорско/српското подземје, каде скоро па неминовно е секоја пратка да помине низ Македонија
Не сакам да навредам и пак навредуваш.Кој јазици ги знаат албанските деца кој ајкули.Не ме смеј дечко едино што знаат е офчари да бидат и баклава да прават.И пак ке ти напоменам не се споредувај со Албанската мафија од светски рамки пошто немате допирна точка оваа квази мафија е само изборна мафија.На овие гревчиња им даваат да дилат на ситно само заради тоа што на изборите трчаат.Се знае кој го држел и кој го држи шверцот во МакедонијаNe provociram po nacionalnost.
Jas ne sum videl slika so lugeto sto se spomnuvaat od grcec so pistoli i puski, ako ima nekoj neka prati da vidime
Jas mislam na nekoj mu e krivo pa probuva da ocrni na sekoj nacin. Prvo kazuva kako bilo toa se od drzavata pa posle bilo sitna riba haha
Realnosta e deka albanskite deca se mnogu po spremni od makeodnskite, ot mali noze se na ulica, ucat jazici, zanaet, rastat so ajkuli, dodeka makedonskite deca igraat nintendo. Ne vikam toa deka e loso tuku deka radi tie raboti nemoze da se sporedi albanski i makedonski kriminal. Kako sto kazav sekoja cest na 5-6 mk sto se vo evropa i 2-3 vo latino amerika ne e deka site se losi