Криминалци и криминални групи во МК

Член од
10 јули 2018
Мислења
13
Поени од реакции
21
Ај бе не забегувајте со муабетиве, темата е таа ако ви се свиѓа коментирајте кажете некоја случка ако знаете, стајте некоја слика, никој никого не тера со сила.

Член од
2 декември 2019
Мислења
114
Поени од реакции
143
Јас тука дискутирам само заради тоа што многу ми е досадно во животот..

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Po neznam koj pat pisuvam. Forumov e za zabava. Isto kako da pisuvas za likovi od nekoj krimi film. Prikaznite, sluckite se interesni i tolku. Sekako na forumot pisuvaat i luge sto se direktno vkluceni vo takvi aktivnosti ili bile.
Јас се откажав да го пишувам истово повеќе пати друже, у принцип да се расправаш со будала е како да се бориш со свиња во кал, по некое време сфаќаш дека свињата ужива во тоа. Си има мака личноста, нормален човек така не комуницира.

Член од
12 јануари 2020
Мислења
513
Поени од реакции
559
Јас се откажав да го пишувам истово повеќе пати друже, у принцип да се расправаш со будала е како да се бориш со свиња во кал, по некое време сфаќаш дека свињата ужива во тоа. Си има мака личноста, нормален човек така не комуницира.
I mene nekogas ne mi e interesno da citam za nekoi raboti kako na primer likovi koi se od nekoe drugo vreme a se sporeduvaat so likovi koi momentalno funcioniraat vo Skopje ama toa e. Ova e forum a ne sud ili ulica

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Многу ми се свиѓа што темава изобилува со ликови што се диват на криминалци, мислат дека е јако да си криминалец, ги пратат што праат, у колку саат идат по голема нужда и у кој кафич седеле заедно со други абдали ко нив. :D

И такви некои препораки... „Ако веќе сакаш да си криминалец ова и ова/тука да си криминалец не е профитабилно...“ Зборуете за луѓе кои злоупотребуваат моќ и убиваат, крадат и оштетуваат безброј животи. На што се ложите? На нивната моќ, секако.
Имаше една типка, ми вика: „Ја си го поштуем Пабло Ескобар.“
Ја прашуем: „А да беа мајка ти, сестра ти и малото внуче у тоа цивилното население што умре ради его трипот на Паблито додека неговите идиоти напаѓаа цивили, ќе го поштуеше ли?“
За секунда се подзамисли, тоа беше една кратка секунда, а потоа ми рече: „Доста, бе, не зборувај вакви ствари.“ :D
Во право си ама не се споредуваат овие работи.Исто како да земе некој да им јаде гомна на оние у темата кладилница како тоа е коцкање и не е убаво да се игра.

А тоа шо некој поштува се шо му се сервира медиумски без малку да подразмисли е веќе друга тема.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Во право си ама не се споредуваат овие работи.Исто како да земе некој да им јаде гомна на оние у темата кладилница како тоа е коцкање и не е убаво да се игра.

А тоа шо некој поштува се шо му се сервира медиумски без малку да подразмисли е веќе друга тема.
Има значителна принципиелна разлика, а и во мерата на злото. Ја не веруем дека грото од тука ќе направат некоја сериозна штета бидејќи се ложат на вакви фаци, само им е јако пошто ликовиве симболизираат моќ. И јасен ми е тој филм.
Тие у кладилница се коцкаат и зависно од мерата и начинот, тоа може да е лабаво коцкање без некаква штета за себе и тие околу тебе или да е малце позаебано.

Секако, не може да идам и на сите да им попуем што треба да праат у животот, па ниту на некој тука (ниту тоа ми беше намерата). Али иам слобода да си го кажам мислењето. Проблемот со поддржуење на вакви фаци ми е од принципиелна гледна точка, ова се ликови кои наштетиле на многу луѓе, честопати некои од нив се профили на социопати и психопати. А ја не поднесуем такви ликови, ниту пак глеам поента у тоа да се велича нивниот живот и дело. Со почитување на такви ликови и бивање фасциниран од истите, директно или индиректно, ти си океј со тоа што го прават. Океј си со тоа што Ојле и Дојле избоделе некој несреќник со нож пошто пробал да ја смува женска му на Ојле. Ако не го оправдуеш тоа, тогаш другата опција е да го осудиш.

Мене ми е јасен тој „thug life филм, улицата е сурова, они се снашле пошто системот... јада јада". Грото од ова се рационализации. Ја сум цел живот растен у едно од позаебаните маала у Скопје, со што ја лично сум ги фурал овие муабети. И јасно ми е дека луѓе се тригеруваат кога имаат некоја пасија и некој од надвор доаѓа да им го усере филмот, ама некогаш тој од надвор може да даде добра перспектива што тие од внатре не може да ја увидат пошто се у филмот. Али, у реалност, ова е ретко. Најчесто ќе го опцујат и ќе продужат со групната мастурбација. :D

На крајна линија, не глеам некоја штета у тоа да ти се пасија криминалци, сѐ додека не почнеш да ги праиш истите срања. Некои луѓе се љубопитни/естетски ги привлекуе тоа/интересно им е/која и да е причина. Мал милион луѓе се фасцинирани од Втора Светска Војна, па тоа не значи дека поддржуваат војување. И тоа е океј. Мене ми е јасно дека некој може да го интересираат вакви работи, а да не ги оправдуе. Ама многу се идентификуваат со Ојле од Битола (измислен лик е) и он им е некој модел и пример пошто сакаат моќ, обично проблемот ми е со такви. Од моја перспектива, комично ми е да му го знам распоредот на некојси Ојле и да следам кога јаде, кога пие, кога иде у Луна Парк и со кој седел таму. Али секој со своето.

Секако, „криминалец" е чадор термин и има варијации на тема. Има нивоа разлика од тоа „да пушташ 5-чиња у маало и да праиш некоја табла на журка" до тоа „да убиваш луѓе ради крвна одмазда и да тргуеш со органи". :D

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2019
Мислења
245
Поени од реакции
866
Лихвари што ке им дадат на некој луге некој денар на заем и после му праќаат по дома цигани или џаболебари за една кутија цигари да ги малтертираат парите парите.Еден куп случки сум гледал.Со 1000 евра заем го малтертира додека не му земи 2000 3000 па ако гледат дека човеков е малце исплашен и повеке од тоа.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
МВР СО ДЕТАЛИ ЗА ИНЦИДEНТOТ НА МAТКА, ИНВОЛВИPAНИТЕ ЛИЦA СЕ УАПCEНИ
10 мај, 2020

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
МВР СО ДЕТАЛИ ЗА ИНЦИДEНТOТ НА МAТКА, ИНВОЛВИPAНИТЕ ЛИЦA СЕ УАПCEНИ
10 мај, 2020

Лол, ако еден од овие добие затвор за ова, ја ќе се фрлам од камени мост.

Член од
12 јануари 2020
Мислења
513
Поени од реакции
559
Лол, ако еден од овие добие затвор за ова, ја ќе се фрлам од камени мост.
Bile uapseni, ovie nema da lezat ni pritvor a ne zatvor. Ne sum nacionalist ama koga se zbori za kriminal i kaznuvanje nemozam da prekjutam a da ne kazam deka makedoncite se nula od koga dojde sds

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.522
Поени од реакции
9.389
Bile uapseni, ovie nema da lezat ni pritvor a ne zatvor. Ne sum nacionalist ama koga se zbori za kriminal i kaznuvanje nemozam da prekjutam a da ne kazam deka makedoncite se nula od koga dojde sds
Ne sum siguren deka nema da lezat, momentalno vlasta e na nekoj nacin podelena taka da ne za drugo tuku moze ke ima merenje na kogo mu e pogolem.

Член од
6 ноември 2019
Мислења
16
Поени од реакции
3
A sto e so agim krasnici se zaboravi covekot od koga izbega od zatvor nikoj ne go zbori

Kajgana Shop

На врв Bottom