Креми за лузни

M

Mr.InF3ction

Гостин
има ли некоја крема или незнам некавко решение за пукната кожа? имам неколку линии во грбот зш ослабев малцe и кога бев во лекар за кичмата докторката виде и вика ти пукнал кожата и јас :nesvest: како да ги одстранам?

Член од
17 август 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ne tosete pari ne takvi gluposti i kremi koi demek kevi pomognat za striite lek e lasersko otstranuvanje toa e visok na koza,dodeka za celulit mene mi pomogna smesa od brslenov gel,ampula l-karnitin i mast kamfard,ma treba i vezbanje i masaza.
A dali nekoj znae krema za otstranuvanje na fleki od akni ako znae ne ka pise :smir:
Pa na brat mi mu pomogna mnogu kremata od Doctors-AntiAcne
I mene mi go iscisti liceto i mi gi namali luznite od akni. Si mislam deka i vo prodavnicite moze da se najde. Mala e vo belo pakuvanje so zeleni bukvi. Se nadevam deka ke ti pomogne:smir:

Neznam veke sto da pravam. Imam strii na butovite, kolenata i zadnikot i ne nosam kusi pantaloni nitu pak odam na plaza. Dali znae nekoj efektivno i lesno resenie za strii?:toe:

M

Mr.InF3ction

Гостин
Pa na brat mi mu pomogna mnogu kremata od Doctors-AntiAcne
I mene mi go iscisti liceto i mi gi namali luznite od akni. Si mislam deka i vo prodavnicite moze da se najde. Mala e vo belo pakuvanje so zeleni bukvi. Se nadevam deka ke ti pomogne:smir:

Neznam veke sto da pravam. Imam strii na butovite, kolenata i zadnikot i ne nosam kusi pantaloni nitu pak odam na plaza. Dali znae nekoj efektivno i lesno resenie za strii?:toe:
unfortunately not ... и јас имам стрии на грбот и како што изгледа ќе ги има засекогаш:XD:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Ај помош малку, кај мене баш и не е лузна, повеќе наликува дека ќе постане белег но сепак јас да си прашам на време.
Имав една рана на лицето која почнав по некое време да ја копам кората што се создаваше, арно ама, прекинав и по некое време пак ми зарасна.Но сега почна сама да си се лупи а на олупените места гледам знаци на белег.Како можам да спречам да настане тој белег и некако да исчезне?Со што да го мачкам местото?:nesum:

Член од
3 декември 2009
Мислења
25
Поени од реакции
1
Neznam dali e vo konteks na temava,no dali posti reseni na PORITE koi se rezultat na akni gi nemam mnogu no mi smetaat,jas se mackam solimonov sok no ne mi pomogva mnou, imam slusnato deka caj od ruzmarin i majska ruza se za toa ama sega nemozam danajdam takov caj, pa sko znete nesto efikasno kazete:helou:

еве јас сега се мачкам со крема со алое и прополис (со додадени камилица и гавез)...за мрсно лице...ја набавив за акни и за флеки од акни....ја користам 2 месеци скоро...не е ни до пола поторшена...доста е економична се става по малку само на заболените места ... резултатите се добри...на челото ми исчезнаа сите акни, на едната страна полека се смируваат а на другата сеупте ми се воспалени...најинтересното е што првите знаци се : воспалени акни...а во рок од пола ден се отстрануваат и останува само флека на која и треба 2-3 дена за да исчезне....треба трпение ипак...период од 4-6 месеци минимално за подобри резултати!!!

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
еве јас сега се мачкам со крема со алое и прополис (со додадени камилица и гавез)...за мрсно лице...ја набавив за акни и за флеки од акни....ја користам 2 месеци скоро...не е ни до пола поторшена...доста е економична се става по малку само на заболените места ... резултатите се добри...на челото ми исчезнаа сите акни, на едната страна полека се смируваат а на другата сеупте ми се воспалени...најинтересното е што првите знаци се : воспалени акни...а во рок од пола ден се отстрануваат и останува само флека на која и треба 2-3 дена за да исчезне....треба трпение ипак...период од 4-6 месеци минимално за подобри резултати!!!
A како се вика..:smir:

Член од
7 декември 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
Ima edna krema sto pomaga za strii od aloe a i ne e mnogu skapa,znam ja koristea moi drugarki i se ispofalija ama treba podolgo da se koristi.POzdrav

Член од
14 декември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
1
За наши простори од сите лекари најпрепорачувана маст е Контрактубекс !!! Веднаш морам да напоменам дека Контрактубексот е гел и е на база на кромид. Се нанесува на кожа/лузната неколку пати на ден ( 3 до 4 ) и се масира/трие се додека не се ресорбира. Треба да се биде доста упорен и да се нанесува од неколку недели до неколку месеци. Се користат дури и 2 паковања. Затоа најдобро е да се консултирате со општ лекар или специјалист.
Според моето искуство најдобар ефект има на понови лузни, но сепак мислам дека кај секој различно делува и треба да се проба ! Цента во зависност од аптеките се движи од 480 - 600 денари !

Мерки на претпазливост: Според упатството при терапија на свежи лузни со Контрактубекс треба да се одбегнуваат физички дразби како што е екстремно ладно, УВ зрачење и силна масажа. Од доктор совет при користење на Контрактубекс треба да се чувате/пазите од сонце заради несакани инфекции.

Поздрав

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Епа мили мои за да не дојде до лузни мислам ако претходно имате рана.. има една крема на битпазар се продава се вика ЗДРАВЈЕ... мало плаво кутивче е околу 50тина денари е.. јас порано ја користев за акни и помага одлично.. така да ако ви треба поабрајте ...

Член од
13 февруари 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Dali nekoj moze da me informira kolki bi cinela edna estetcka operacija na ushni shkolki?
Blagodaram

blade-

Научник
Член од
28 август 2009
Мислења
51
Поени од реакции
4
здр. имам малку дупкички на лицето има ли спас за тоа? ај баш да видам

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
Дали има разлика во лекување на лузна од исекотина и изгореница?

Kajgana Shop

На врв Bottom