Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
22 септември 2012
Мислења
61
Поени од реакции
20
Еве една, како што вика Мики, сликица.
науката не е во спротивност со религијата таа е само да се разберат делата на господ со формули и равенки. науката на љубовта или душата односно религијата има поинаква цел

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
науката не е во спротивност со религијата таа е само да се разберат делата на господ со формули и равенки. науката на љубовта или душата односно религијата има поинаква цел

Цццц.. значи како еволуирате.. тоа е стварно интересен феномен.. еднаш дрва и камења против науката. е сеа не бе, пази богати, демек науката не била во спротивност на религијата... ајдееееееее!
Стефче и ти ли сине Бруте!
ах до кога вака .... :(

Ај еве ти и тебе малку да пролисташ.. интересен клип мамето!

http://www.electricsheepcomix.com/delta/firstword/

Член од
22 септември 2012
Мислења
61
Поени од реакции
20
Цццц.. значи како еволуирате.. тоа е стварно интересен феномен.. еднаш дрва и камења против науката. е сеа не бе, пази богати, демек науката не била во спротивност на религијата... ајдееееееее!
Стефче и ти ли сине Бруте!
ах до кога вака .... :(

Ај еве ти и тебе малку да пролисташ.. интересен клип мамето!

http://www.electricsheepcomix.com/delta/firstword/
се познава дека ова не се вистински слики односно не можат да бидат, тоа како човекот настанал од мајмун е што научниците не можат да ја разберат божјата креација

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
се познава дека ова не се вистински слики односно не можат да бидат, тоа како човекот настанал од мајмун е што научниците не можат да ја разберат божјата креација
Па ајде ако имаш временска машина измислено, дај собери не вака сите чопоративно и по групи ко првачиња за раче и одведи не пред некои си милион години да го видиме ова насликаново на клипче во живо!
Еве ти ќе бидеш туристички водич, а ние ко јапанци со јашика и сони дигиталци ќе чкрапаме...

Член од
22 септември 2012
Мислења
61
Поени од реакции
20
Член од денес си,а колку глупости твои прочитав по темиве алал да ти е...
јас само сакам да укажам на скриените пораки кои господ ни ги праќа. тука сум со мисија, сакам да ширам љубов и разбирање, знам дека некои кои сеуште не го препознале патот може погрешно да ги сватат тие работи, свесен сум за тоа и го прифаќам ризикот, и Исус знаел дека ќе биде распнат но тој свесно го прифатил тоа за да ја исполни неговата мисија

W

Werther

Гостин
јас само сакам да укажам на скриените пораки кои господ ни ги праќа. тука сум со мисија, сакам да ширам љубов и разбирање, знам дека некои кои сеуште не го препознале патот може погрешно да ги сватат тие работи, свесен сум за тоа и го прифаќам ризикот, и Исус знаел дека ќе биде распнат но тој свесно го прифатил тоа за да ја исполни неговата мисија
Е сега ме остави без зборови незнам на ова што би ти одговорил сакал човекот љубов да шири...чуден човек си ти.Јас на пример се сметам за роден Атеист никогаш не сум го почуствувал Господ или нешто надприродно никогаш не сум верувал и како ти ке ми го покажеш патот Исусов?

Член од
22 септември 2012
Мислења
61
Поени од реакции
20
Па ајде ако имаш временска машина измислено, дај собери не вака сите чопоративно и по групи ко првачиња за раче и одведи не пред некои си милион години да го видиме ова насликаново на клипче во живо!
Еве ти ќе бидеш туристички водич, а ние ко јапанци со јашика и сони дигиталци ќе чкрапаме...
милион години уназад имало вакви да речам мајмуни меѓутоа научниците неможејчи да објаснат зошто настанал човекот мислат дека настаналод нив. меѓутоа бог го создал човекот во негов облик и му дал ум и разум, го направил способен за љубов за ралзика од животните.
--- надополнето: 22 септември 2012 во 18:56 ---
Е сега ме остави без зборови незнам на ова што би ти одговорил сакал човекот љубов да шири...чуден човек си ти.Јас на пример се сметам за роден Атеист никогаш не сум го почуствувал Господ или нешто надприродно никогаш не сум верувал и како ти ке ми го покажеш патот Исусов?
тогаш сеуште не си спремен да тргнеш по тој пат. кога ќе ги забележиш знаците самиот ќе тргнеш по тој пат. не може некој со сила да те натера ниту имам намера. затоа господ ти дал волја ти да одлучуваш а не некој друг или господ.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
милион години уназад имало вакви да речам мајмуни меѓутоа научниците неможејчи да објаснат зошто настанал човекот мислат дека настаналод нив. меѓутоа бог го создал човекот во негов облик и му дал ум и разум, го направил способен за љубов за ралзика од животните.

Добро брат каква врска има тоа

Со твојов одговор
Што претходно ти го цитирав..

Ај те молам објасни..

Прашање до сите.. Зар е можно до толку народов во државава да е отиден у пм?

Член од
22 септември 2012
Мислења
61
Поени од реакции
20
Може ли и тебе да те распнеме, пред да продолжиш со глупостиве?
Бог знае дека, во оној ден кога ќе јадете од него, ќе ви се отворат очите, и вие ќе бидете како Бога, распознавајќи го доброто и злото

W

Werther

Гостин
тогаш сеуште не си спремен да тргнеш по тој пат. кога ќе ги забележиш знаците самиот ќе тргнеш по тој пат. не може некој со сила да те натера ниту имам намера. затоа господ ти дал волја ти да одлучуваш а не некој друг или господ.
Нити ќе тргнам по тој пат нити ќе ги забележам тие знаци,според мене работата го ослободува човекот,а не религијата еве за пример земи ги скандинавските земји во кои атеизмот е најзастапен тие имаат најјак стандарт на светот и најмал процент на сиромаштија и беда,а најрелигиозните земји се со најголем процент на сиромаштија и беда.

Член од
22 септември 2012
Мислења
61
Поени од реакции
20
Добро брат каква врска има тоа

Со твојов одговор Што претходно ти го цитирав..

Ај те молам објасни..

Прашање до сите.. Зар е можно до толку народов во државава да е отиден у пм?
за последното: не судете ништо предвреме, пред да дојде Господ, Кој ќе го извади на видело скриеното во темнина и ќе ги открие намерите на срцата; и тогаш секој ќе ја прими пофалбата од Бога.

--- надополнето: 22 септември 2012 во 19:13 ---
Нити ќе тргнам по тој пат нити ќе ги забележам тие знаци,според мене работата го ослободува човекот,а не религијата еве за пример земи ги скандинавските земји во кои атеизмот е најзастапен тие имаат најјак стандарт на светот и најмал процент на сиромаштија и беда,а најрелигиозните земји се со најголем процент на сиромаштија и беда.
вистинското богаство не е во парите

Член од
22 септември 2012
Мислења
61
Поени од реакции
20
Работа препороден само работа ќе те спаси од беда и сиромаштија ,а не религија.
не религијата, бог, бог можеме да го најдеме во нас не во религијата, религијата е тука за да не доближи но многу знаат погтрешно да ја сфатат

Член од
22 септември 2012
Мислења
61
Поени од реакции
20
Кај беше тој бог кога татко ми и мајка ми невработени беа и кога со стартки одев во јануари на школо на -10,но кога најдоа работа се смени се сега можеме 10 дена на одмор да отидеме на факултет ме запишаа и во јануари не носам стартки ...
бог не ги решава материјалните проблеми на луѓето. сите проблеми кои ги имаме сами сме ги створиле дали индивуално или како општество. бог ниту го направил тоа ниту ни се меша во тие работи, тој е тука да само да ни понуди љубов и духовен развој ако го одбереме тој пат.

Kajgana Shop

На врв Bottom